Szerintetek mi a megoldás? Engedjünk anyósnak? Öröklés
Jaj most látom, hogy SEMMIT nem írtam.
Szóval a helyzet:
Párom édesapja elhunyt 2010-ben, anyósomé a lakás 50%-a, a páromé és testvéréé 25-25%. Pár hónapra rá, anyósom összejött a mostani a párjával és elköltözött. Most kitalálta, hogy ha úgyis elakarjuk adni a lakást, akkor ő visszaköltözik ide. De kifizetni nem tudja a páromékat. Van össz 1 millió forintja, a lakás ér kb 5,5-et. Tudom, hogy övé a lakás fele, de ez nem igazságtalanság? Most mit tegyen a párom? Nem bunkóság azt mondani, hogy nem kapok meg a lakást?
Nem tudom, hogy lemondott-e róla, de szerintem nem.
Igen, a testvérének a telkén van egy 1 szoba-konyhás épület. Ott laknak. Ő döntött így.
Azt mondta, hogy a másik lehetőség, hogy úgy adjuk el, hogy ő abból vehessen magának egy 1,5 szobás lakást. Az kb 4-4,5 millió forint. Mindenhogy pórul járunk.
Elvileg az anyósnak a másik felére özvegyi haszonélevezeti joga van, ezért jogában áll beköltözni illetve a lakást kiadhatja barkinek.
Ez a haszonélvezeti jog addig érvényes, amíg él, illetve új házasságot köt.
Sajnos ebben az esetben semmit nem lehet tenni ellene.
Ha netán nincs rá haszonélvezeti joga, akkor kérnbi lehet a közös tulajdon megszüntetését. Ilyenkor a társtulajdonosoknak elövételi joga van. Amennyiben egyik fél sem tudja a többieket kifizetni, a lakás árvezetésre kerül és az ára lesz a tulajdon arányában elosztva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!