Engedjünk a kérésnek?
Apósod úgy éli meg az esküvőt, mint wgy alkalom összerántani a családot és a barátokat, és a számára fontos eseményeket megünnepelni. Ti kb egy kifogás vagytok a meghívásra és az ingyen zabálásra.
Ha lesz vendégváró, akkor ott lehet a koccintások közt egyiknek megemlíteni az öregek házassági évfordulóját, egy másik pohárral meg a szülinaposra ihatnak a rokonok, de nektek nem feladatotok a szertartásba foglalni vagy a lagzin kiemelni egyiket sem.
Köszi a válaszokat!
Annak aki azt írta hogy előreláthatóbban kellett volna választani azt nem értem. Külföldön élünk, most a jó, senki le se szokta tojni a mamáék házassági évfordulójat. Mindnen hónapban van valami, nehogy már még én válasszak ehhez dátumot. Így is elég nagy meló a világ másik feléről megszervezni valamit.
Mi pont az ilyen értetlen családtagok miatt mondtuk le az egész lagzit és direkt nem mondtuk nekik el, mikor volt a 2 tanús esküvőnk.
Nálunk anyós azzal indított, hogy írt egy listát valami 80 névvel, hogy őket meg kell hívni, mert valamikor a 80-as 90-es években ők is voltak az esküvőjeiken. Hozzáteszem azóta se láttuk őket.
Ehhez csatlakozott anyám a listájával, ott is 40 plusz vendég lett volna. Mi eredetileg egy 50 fős kis lagzit akartunk csak a közeli családtagoknak, meg azoknak a távoliaknak, akikkel beszélni is szoktunk, plusz barátok. Mikor közöltük velük, hogy jöhetnek, de a részüket fizesse az, aki meghívta őket ment a nagy felháborodás, érzelmi zsarolás a 'jaj de hát mit fog a Marika mondani' stb. Egy ilyen zsarolásroham után a férjem nem túl nyugodt hangnemben kijelentette, hogy nincs esküvő, ha értetlenek és nem fogják fel, hogy ez a nap rólunk szól; és én egyet is értettem vele. Még semmi sem volt lefoglalva, meghívókat is még csak terveztük a helyszín foglalóját vissza is kaptuk. Így utólag nagyon örülök, mert rengeteg pénzünk megmaradt, amit amúgy lagzira költöttünk volna.
24
Az a baj hogy én mondjak le az álom esküvőmről mert más idióta? Nem érti hogy nem az övé?
Szerencsére nálunk nem volt ilyen probléma, de én biztos nem hagytam volna.
Jó pofátlan.
Más pöszijével illetve pénzével, kajájával, italával verni a csalánt.
A ti kontótokra ünnepelteti a pereputtyát.
A hosszú házasságuk említése így is kimaxolja a törődést, úgyhogy ne hagyjátok magatok.
Meg arra is figyeljen valaki, nehogy sunyiba, a ti ingyen lakomátokat kihasználva köszöntgesse a testvérét.
Mert aki ilyen pofátlan, az simán egy óvatlan pillanatban bemondatja.
Én még ilyet nem is hallottam, hogy ott köszöngetnek névnapot.
Ja, bocsi félreértettem.
Nem a párod szülei, hanem a nagyszülei házassági evfordulója lenne említve.
Na, ezek után a követelőzések után ezt biztos nem engedném.
Figyeljetek a vénasszonyra, az ilyen képes szétcseszni mindent!!!
(29. voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!