Költöznünk kell anyósom házába élünk jelenleg,eladja a,mi kisebb házat szeretnénk belőle,venni,anyósom szétosztja a gyermekei között szerintetek rendben van hogy amit kineztünk házat ott ő lesz a tulajdonos?
Ez a jogszabály 2012-ben megszűnt!
Már nem lehet csökkenteni a vett ingatlan értékével az eladott ingatlanból származó bevételt. (Légyszi, légyszi hülyeségeket ne írjatok, sokan hiszik még, hogy így van, de NEM. Adószakértő vagyok.)
"foglalót azt mi rakjuk sajat zseből le de ne zavarjon"
És az mennyi a ház értékéhez képest? Lópikula.
64-es, neked válaszolok:
Ezt nem tudtam, hogy ez a jogszabály megszűnt. Köszönöm a javítást. Utoljára 2007-ben vettem lakást.
De azt gondolom, hogy a többi ingatlannal kapcsolatos dologban nem tévedtem.
" Van-e olyan kedvezmény, hogy ha veszek egy lakást, az eladott lakásomat beszámítják és így kevesebb lesz az illeték?
Igen, ez az egyik leggyakrabban alkalmazott kedvezmény az illetékfizetés során, az úgynevezett cserét pótló vétel kedvezménye. Ha lakást vesz és az ezt megelőző három vagy az ezt követő egy éven belül másik lakását eladja, a vásárolt és az eladott lakás forgalmi értékének különbözete után kell illetéket fizetni. Így, ha kisebb értékű lakás eladása után nagyobb értékűt vesz, a különbözet után kell csak 4 százalékos illetéket fizetnie. Ha viszont kisebb értékű lakást vásárol, mint az értékesített lakásingatlana, egyáltalán nem kell illetéket fizetnie. A kedvezmény alkalmazásához a másik lakás eladását igazolni kell az adásvételi szerződés másolatával vagy más megfelelő módon."
Elég xar adószakerto lehetsz, 64
67 nem tudom a 64es válaszoló milyen adószakértő...
Neten is fent van, könyvelő és ingatlanos is mondta hogy ez még érvényes. Szóval nagyon valószínű ő tudja rosszul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!