Költöznünk kell anyósom házába élünk jelenleg,eladja a,mi kisebb házat szeretnénk belőle,venni,anyósom szétosztja a gyermekei között szerintetek rendben van hogy amit kineztünk házat ott ő lesz a tulajdonos?
Nem tudom megérteni, hogy valaki miért tesz ilyen különbséget a két gyereke között.
Csak azt a házat nem engedi a párodnak vagy egyáltalán azt nem akarja, hogy bármilyen ház legyen a párod nevén?
Mert ha a anyósod meghal valamikor, akkor ebből a házból is örökölne a másik testvér.
Mondjuk meg kellene próbálni, hogy oké, legyen az anyósod nevén, de a párodnak legyen rajta haszonélvezete. Az erősebb, mint a tulajdonjog, és ha anyósod esetleg be akarna költözni, akkor a párodnak jogában állna ezt megtagadni.
Ellenben azt nem tudom, hogy ilyen esetben hogy alakulna az öröklés.
Akkor a haszonélvezet nem annyira jó ötlet. :S
Ellenben, amit a 3-as írt, az lehet, hogy nem lenne rossz ötlet, mert előfordulhat, hogy tényleg tőled félti az anyós.
De tényleg nem értem, hogy gondolta ezt a kedves mama, hogy az egyik azt csinál, amit akar, a másik meg nem vehet a saját nevére házat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!