Anyós probléma. Hosszú távon hogy lehet az ilyen anyóst leépíteni?
8 éve vagyunk együtt a férjemmel. Messze földön híresen gonosz és kiállhatatlan az (özvegy) anyósom. Rólam olyanokat mondott az elején, hogy van egy eltitkolt gyerekem, majd mikor kiderült,hogy meddő vagyok, akkor azt mondta, hagyjam a férjemet, hadd keressen magának egy egészséges, fiatal (akkor voltam 31 éves) nőt, akitől lehet gyereke lombik nélkül is. Nagyon sokszor megbántott, de mikor tavaly sikerült a beültetés és terhes lettem megfogadtam, hogy félreteszem minden sérelmem a baba miatt. Megszületett a kisbabánk és nekiàllt intézkedni először kisruha ügyben, holott elmondtuk neki, hogy felesleges az 50-es ruhákbol 35 db-ot venni mikor a baba 54 cm-vel született és mind kicsi rá amit vett. Egyik fülén be ,a másikon ki. Aztán elkezdett a hivatalba járni, intézni nekem a gyest, családit, meg az egyszeri anyaságit, ami persze kedves gesztus volt tőle, mert a császáros sebemmel örültem, hogy nem kell mászkálnom sehova, de most úgy néz ki, hogy ezek után mintha mindenbe szeretne beleszólni. Milyen popsi krémet használjunk, hogy ápoljuk a baba köldökét, mivel fürdessük, stb stb. Nincs baj ha tanácsot ad, de ha nem kérem ki a véleményét, akkor ne tegye. Nem vagyok se én se a férjem fogyatékos,hogy ne tudjuk mit hogy kell, egyébként is változnak az idők, ma már mindent másképp kell csinálni egy baba körül, mint mikor a férjemék voltak babák.
És okoskodva ad tanácsot, nem azért, hogy segítsen. Az is a baja, hogy sokat eszik a baba, meg úgy minden is baj, amit én csinálok. Próbálok vele jóban lenni, mivel ő az egyik nagymama ,de az, hogy mindenbe kényszert érez, hogy beleszóljon, nekem már kezd sok lenni. Magán gyerekorvost is úgy keresett a babának, hogy minket meg sem kérdezett, hogy akarjuk -e ,hogy ebben segiten. És minden ilyen megmozdulàsa után várja, hogy jöhessen fél napokra okoskodni, pedig most szeretnénk mi hárman összeszokni, még az én szüleim sem jönnek pont ezért, de anyós ezt nem érti meg.
Nem tudom mit csináljak, mert bunkó nem akarok vele lenni, de nem akarom, hogy azt gondolja, most aztán neki mindent lehet mert kéretlenül intézkedett ebben abban.
A férjednek kell őt leállítania. Ha nem ért a szép szóból, akkor meg nem megy hozzátok. Nem kötelező nektek őt elviselni.
Ez a ti gyereketek. Ne intézkedjen.
7!
De mar meg lett bízva, ő intézte a gyest, csaladipotlekot is
8! Nem lett megbízva. Ő saját maga mivel kisvárosban élünk felhatalmazta magát, hogy mikor a férjem dolgozott a közös vállalkozásban és nem figyelt, az asztalról elvette a gyerek iratait és bement a hivatalba. Csak hát kellettek az én papírjaim is. Aztán mivel mindenki ismeri így elmondták neki mi kell mit hozzon be és úgy jött hozzám, hogy adjam oda ezt meg ezt az okmányt, majd ő hozza a férjemét, a babáé nála van mert majd ő segít elintézni ezeket. Akkor frissen mutve meg a békesség kedvéért azt mondtam oké, de akkor kapott vérszemet.
Igen, tudom ,hogy le kell ülni vele megbeszélni,hogy hagyjon minket élni és csak legyen nagymama, a többit mi intézzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!