Anyós azzal oltogat,hogy milyen dolog az részemről,hogy az ő fiát munkára fogom a háztartáson belül,mert egy férfinak nem az a dolga,hogy mosogasson,vagy porszívózzon.Mit mondjak máskor?
#30 Tulajdoni viszonyoktól függetlenül a közös otthont nem szokás "én házam"-ként emlegetni. /Ha te láttad, és 100%-ban a nő tulajdona, akkor sem./
Valóban mindenki meghal egyszer -talán még te is- de egy kb 50 éves anyósnál ezzel példálózni nevetséges, egy 80 évesnél meg lelketlenség.
Ezt az én anyósomék is mondták a férjemnek, amikor megtudták, hogy segít pl. a mosogatásban. A férjem elengedte a füle mellett, mert ő segíteni akart nekem. Én meg nem reagáltam rá semmit. Igaz, nem lakunk együtt anyósékkel.
Az a baj az ilyen megjegyzéssel, hogy ez sajnos csak a jéghegy csúcsa. Anyósnak nem az a baja, hogy a fiacskája pl. mosogat. Anyósnak ilyenkor a menye a baja. Mindig fog találni valamit, amibe beleköthet, hogy rombolja a fia házasságát. Ezért nem az anyóssal kell ezt megbeszélni, hanem a férjjel. A férjnek kell negligálnia az anyja epés megjegyzéseit a feleségére és az életükre vonatkozóan. Vagy neki kell leállítania az anyját, bár ezt azért nem írtam előre, mert ez nem szokott sikerülni.
Amikor a férfi megnősül, akkor el kell szakadnia az anyjától. Felnőtt életet kell élnie és ezután már a felesége az első számú nő az életében nem az anyja. Még a Biblia is ezt írja, ezt tanácsolja.
Te nyilván a beteg, anyjukról leválni képtelen férfiakat tartod ideálisnak. Baj van a gondolkodásoddal, nem kicsi.
De bizony el kell szakadni a lelki köldökzsinórnak ahhoz, hogy egészségesen tudjon kötődni a feleségéhez, akivel egységet alkot.
Nem értem. Milyen? Mit mondtál erre? Mit mond ő?
Volt néhány "milyen ..." kérdés felém. Általában fogalmam sincs mi lehet a bajuk, ezért visszakérdezek, hogy milyen.
A kérdésedet ha mondaná, akkor azt kérdezném, hogy akkor mi a dolga?
Őszintén kíváncsi vagyok, hogy mi a dolgunk akkor. Ha nem mosogatunk, hogy eszünk? Ha nem porszívózunk, hogy fogunk élni egy idő után? Mi lenne akkor a dolgunk?
A társadalom egyén, férfi-nő/akármi/ párokból, kisebb, nagyobb családokból áll. A nagyobb családba már beletartoznak a nagyszülők, anyós-após, sógorság, komaság, sőt a nagynénik, nagybácsik unokatesók stb. Ezeket rokonok is mondjuk.
A férfi nyugodtan alkothat egységet a feleségével, ezen belül.
A lelki köldökzsinór már ovis korban szakadozni kezd, de teljesen sosem szakad el. A férj a feleségnek nem tulajdona, hanem társa. Legalábbis így kellene lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!