Anyós azzal oltogat,hogy milyen dolog az részemről,hogy az ő fiát munkára fogom a háztartáson belül,mert egy férfinak nem az a dolga,hogy mosogasson,vagy porszívózzon.Mit mondjak máskor?
Nehéz ezt úgy lereagálni, hogy ne sértődjön meg, de értse is a lényeget.
Én legtöbb esetben visszakérdezek, nem a férfi dolga? Mert mi a férfi dolga?
Akkor nem volt a férfi dolga, amikor tényleg fel lehetett osztani a ház körüli munkákat nemek szerint. Manapság már legtöbb háztartásban a férfi nem jár szántani, vetni, állatokat ellátni. Akkor mikor még így volt, okkal várták el a férfiak, hogy otthon a nő rendezze a háztartást. De pl egy panelban már nem ugyanazok a feladatok. Én egyébként nem is erőlködnék, hogy ezt anyós megértse. A férjed normális gondolkodású, nekem ennyi elég is lenne. Nem kell itt eldönteni semmit.
Ma már elmosódtak a határok. Miután olyan lett az élet, hogyha átlagemberek vagytok, akkor egy családban átlagembereknek átlagos igények és átlagfizetés mellett nem férhet bele, hogy családot tartsanak fenn, és a legtöbb (normális hozzáállású) nő nem is engedné meg, hogy ő otthon legyen és csak háztartást vezessen, ezért a mama ne mondja meg, hogy mi a jó a lányának.
Főleg akkor ne, ha a lánya is úgy gondolja, hogy igenis kell dolgozni. Amúgy dolgozni már csak azért is kell, mert mi van, ha szétmennek x év múlva, és akkor majd nem lesz, aki eltartsa, a nyugdíjhoz meg nagyon fognak majd kelleni a megfelelő ledolgozott évek, és az se lesz mindegy, hogy az utolsó - hasamra csapok - 10-15 évben takarító volt-e az ember a mindenkori minimálbérért, vagy vezérigazgató magas 6, urambocsá 7 számjegyű fizetésért, vagy bármi a kettő között.
Én azt mondtam anyósomnak, hogy nem leszek házi rabszolga, mint ahogy te vagy, te se legyêl az.
Mikor kiderült az exférj titkos viszonya, anyós azt mondta az ên hibám miatt törtênt a megcsalás, majd könyörgött, hogy ne hagyjam el a férjem, ezután azt mondta agyon kéne verni egy ilyen lusta nőt.
Ezzel csak azt akarom, hogy az ilyen embereket egyszerűen le kell pöckölni a válladról, mert lehetsz te Jêzus is akár, az sem lenne jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!