Mennyire jellemző, hogy a férj jobban kapcsolódni kezd az anyjához, ha gyereke lesz?
Amióta kiderült, hogy gyerekünk lesz, a férjem sokkal szorosabbra fűzte a viszonyt a családjával. Sokkal többet jár haza a szülőkhöz, otthon alszik, sokszor hívogatja az anyját. Nekem olyan érzésem van, mintha már egészségtelenül többet foglalkozna vele, mint velem. Állandóan aggódik érte, pedig még amúgy fiatal és teljesen jó egészségben van. A közös dolgainkból is mindent megoszt vele, bezzeg nekem semmit nem mondd el a családjáról.
Lehet a baba érkezése váltotta ezt ki? Vajon változni fog később?
Közöttünk amúgy sem túl jó a viszony az anyósommal, első perctől kezdve nem fogadott el és ez mai napig így van, csak a férjem részéről furcsa ez a hirtelen pálfordulás, mert velem most meg inkább távolságtartó lett, pedig nagyon szeretett volna babát.
Valamilyen szinten normális, de nem a feleség rovására.
Ha gyereked születik, az kevés embert érdekel igazán. Sem a barátaidat, sem a kollégáidat, sem a facebook ismerőseidet nem. Ellenben az anyukád nagymama lesz. Emiatt ez neki is ugyanúgy egy nagy esemény. Ha gyerek születik, akkor teljesen természetes hogy a családi kapcsolatok előtérbe kerülnek, mert a barátok hamar lekoccolnak a teljesen megváltozott életmód miatt. Ellenben a család, pláne a nagymamák elemükben érzik magukat, hirtelen ott a kifogyhatatlan közös téma, mert ők az egyetlenek akik (jó esteben) őszintén a szülőkkel örülnek ha a gyerek megtanul pl tapsolni.
Nekem is meg a férjemnek is sokkal gyakoribb a kommunikáció a szüleinkkel mióta baba van, mert a mi életünk most körülötte forog. De tudjuk hogy a nagyszülőkön kívül mindenki mást csak nagyon limitáltan érdekel ez.
Ettől függetlenül amit a férjed csinál az nem jó. Most már ti vagytok a családja, te és a baba. Ott az otthon ahol ti vagytok. Nem ahol az anyja. Muszáj lesz megtanulnia kiállni melletted, mert ha már terhesen az anyjához húz, akkor itt pokol lesz mikor jönnek majd a gyereknevelési kérdések és anyós jobban akarja tudni.
3 eset lehetséges:
1. Egy nagyra nőtt csecsemő, de most te vagy középpontban a terhességeddel es szalad anyucihoz, hogy fontosnak érezze magát.
2. Az anyja manipulálja, mert téged rühell és féltékeny a terhességedre, a jövendő kisbabára és csak te hiszed, hogy a palid valami önálló, belső indíttatásból ragadt rá az anyjára.
3. Van valakije.
Ez az anyós probléma sajnos már a kapcsolatunk elejétől fennáll, csak mindig leültünk megbeszélni, és valahogy én elhittem, hogy ez változni fog. Meg ő is bizonygatta, hogy de ő engem választott, és velem él és ebből már éreznem kéne, hogy elkötelezte magát mellettem.
Aztán valahogy mégis mindig oda lyukadunk ki, hogy alig várja, hogy hazamehessen és az anyjával legyen. Én itthon kapom a savanyú fejet, otthon a családdal meg ki van virulva.
És most már én érzem hülyének magam, hogy elhittem, hogy én vagyok a fontos. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!