Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A párotok támogatja anyagilag...

A párotok támogatja anyagilag az édesanyját/szüleit? Ha igen, zavar titeket?

Figyelt kérdés

2023. dec. 20. 09:41
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
100%
Anyosomnak hol van munkaja, hol nincs, de inkabb nincs. Cigizik, iszik, macskakat meg kutyat tart (lancon) de ludja is van. A szamlait nem nagyon szereti kifizetni, kapcsoltak mar ki nala a villanyt. Evek alatt betelt a pohar es megmondtam hogy eleg. Addig is csak akkor keresett ha penz kellett (bar tobbnyire sogornom pampogott) azota gondolom megoldja. Belefaradtam a sajnalkozasba, megvan nekunk is az eletunk, a gondjaink. Raadasul ha mi kolcsonkerunk penzt, azt mindig visszaadjuk. Anyosom sose.
2023. dec. 20. 20:00
 42/54 anonim ***** válasza:
88%
Nem a támogatás gond, ha valóban szükséges, de itt azért olyan kiadásokról van szó, ami túlmegy a rezsi-kaja-gyógyszer kombón. Főleg a cigarettára gondolok. A kutyával kapcsolatos költségeket ebben az esetben valamilyen szinten megértem, mert idős kutya, nem most szerzett be az anyós idős korára egy kölyköt, meg most tényleg mit csináljon egy 12 éves kutyával, szívtelenség lenne elajándékozni vagy elaltatni, meg ha ennyi idős, akkor a férj is kötődik hozzá, gondolom. Ha a férj testvére is kötődik a kutyához, akkor viszont neki is illene beszállni, az állatorvosi költségek, gyógyszerek tényleg magasak. Szóval szerintem itt a kutya speciális, de ha nem lenne, akkor ezzel a nyugdíjjal, egy alacsony rezsijű lakásban meg lehet azért élni, a cigit meg le lehet tenni. Nem azt mondom, hogy a gyerek ne segítsen ilyen esetben egy-egy bevásárlással vagy recept kiváltásával, de ilyen összegeket (70-100 ezer forint) havi szinten kikövetelni, az számomra picit túlmegy a határon.
2023. dec. 20. 20:03
 43/54 anonim ***** válasza:
19%
Támogatja és nem zavar.
2023. dec. 21. 01:43
 44/54 A kérdező kommentje:
Isten mentsen azt a kutyát elaltatni, meg is zuhanna szegény. Meg aranyos kis kutya, kisöreg :) Imádom én is a kutyákat, tudom mennyit jelent neki. Szegény már nem lát úgy, rosszul is hall, szerintem nem sok van neki :( A vásárlásainknál direkt elhozzuk neki a 20%-os kuponokat a Sparból, nézi hol olcsóbb a kaja, ezért sem értem hova folyik el a pénz, ha felhívja páromat hogy "kéne egy kis pénzecske".
2023. dec. 21. 06:33
 45/54 anonim ***** válasza:
32%

Nem tudom mit nem értessz..

Azért a 170 e Ft egy embernek se sok, még úgy se ha a rezsije nem vészes..

2023. dec. 21. 10:52
 46/54 anonim ***** válasza:
78%

Nem, felnőtt emberek, mégis hitelt hitelre halmoznak.

Egy időben ment a kucsorgás, de a férjem nagyon hamar elhajtotta őket. Nem kell hitelből lapostévét, meg anyám tyúkját venni.

Nem szorulnak a segítségünkre. Lenne pénzük, ha nem hülyeségekre költenék.

2023. dec. 21. 12:16
 47/54 anonim ***** válasza:
76%

#27, azért mert szült egy csomó gyereket, és őket sajnáljuk.

Dolgozik egyébként, de nem elég.

Nem is a segítséggel van baj, hanem a hozzáállás. Amikor már 30-40ezer Ftos ruhákat kér a gyerekeknek, akkor ahhoz már van szavam nekem is.

A szülőket már kiszipolyozta.

Még mielőtt... Az ilyen rokona nem tudod csak úgy rácsapni az ajtót, amikor kisgyerekek vannak.

2023. dec. 21. 14:27
 48/54 A kérdező kommentje:
Azért ehhez pofa kell. 30-40 ezres ruhákat magamnak veszek csak, de egy gyereknek túlzás akik hipp-hopp kinövik. Tesóm is ilyen volt mikor kicsi volt a gyerek. Az volt az utolsó csepp mikor fritőzt kért kb. 10 éve karácsonykor, elkérte rá a pénzt hogy megvegye. Mikor kimentünk megkérdeztük milyen fritőzt vett mert kíváncsiak lettünk volna rá, erre közölte hogy jah inkább Legot vett a gyereknek belőle. Akkor szoktunk le a karácsonyozásról tesómékkal.
2023. dec. 21. 14:38
 49/54 anonim ***** válasza:
100%

Volt, hogy a kölcsönadott bútorok, telefon, háztartási gépek (költözés után, amíg nem vesz sajátot), a marketplacen jöttek velem szembe.

Akkor meggondolja az ember, kinek segít,akkor is, ha rokon.

2023. dec. 21. 14:47
 50/54 Laca11 válasza:
64%
Mi 3-an vagyunk testvérek. A kisebbik öcsém keres a legjobban, ő havi szinten kb 60e Ft-tal támogatja a szüleinket rendszeresen. Mi alkalmi vásárlásokat szoktunk nekik adni kb 20-30e értékben. A középső öcsém nem él olyan jól, ő semmit sem szokott. De ebből semmi problémánk nincs. Mindenki a saját lelkiismerete, anyagi helyzete szerint csinálja, nem kell a másikat nézni szerintem.
2023. dec. 22. 07:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!