Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » A párotok támogatja anyagilag...

A párotok támogatja anyagilag az édesanyját/szüleit? Ha igen, zavar titeket?

Figyelt kérdés

2023. dec. 20. 09:41
1 2 3 4 5 6
 11/54 A kérdező kommentje:
Ők is megtehetnék hidd el... de mondom én nem ebben nőttem fel. Nekem a szüleim már nem élnek, én csak tesóm miatt megyek le, meg hogy kicsit magamban legyek. Nem akarnék velük ünnepelni (szeretem sógornőméket is), de ők nem a "véreim", főleg hogy a párom sem lesz itthon. Az viszont nem tetszett, hogy az anyósom a sógornőméknek mondta "viccesen" hogy mi lenne ha eladnám a saját lakásomat, és vennénk egy másik lakást itt magunknak. Na mondom na, na, na.... az én lakásom az én gondom mikor adom el és mikor nem. Főleg hogy most a párom lakásában élünk. Minden vicc alapja féligazság. Nekem csak ne apelláljon a lakásomra.
2023. dec. 20. 10:48
 12/54 anonim ***** válasza:
98%
A 170000ft nyugdíj kevésnek tűnhet,de ha belegondolsz, akkor egymagára keres már ennyit.Ha nincs hiteles, akkor a rezsi kívül mindet magára költheti.Egy nyugdíjas általában nem eszik meg egy lovat ebédre,nem is kell neki annyi ruha,stb.A rezsi sem lehet sok,nem kell 150m2-t fűteni,egy helyen világít,keveset mos,stb.Ha leosztom a saját fizetésünket,levonom a lakáshitelt, akkor nem jut fejenként magunkra annyi,mint ami neki.Ettől függetlenül nyilván ételre,gyógyszerre adnék neki,de hogy kutyára nem,az tuti.Mi sem tartunk, pontosan azért,mert nem fér bele.Ez gyakorlatilag luxus kategória akkor a mamának.
2023. dec. 20. 10:52
 13/54 A kérdező kommentje:
Gyógyszerekre ő is költ, magas vérnyomásra stb. Csak belegondoltam hogy az én 90 m2-es lakásomnak 50 ezer sincs a rezsije, akkor ő hogy fogy ki a pénzből? Tisztában vagyok a nyugdíjakkal, apukám fél éve halt meg, ő is nyugdíjas volt, igaz ő többet kapott. Februárban kapja 13. a havit, ha akkor is kérni fog akkor a hajam eldobom. Nincs hitele, sem tartozása. Szerintem a cigire megy el a pénz, még ha magának is tölti, meg a kutyára. Napokra megfőz magának, meg van is kaja lefagyasztva neki. Ezért furcsa ez nekem, csak nem az én anyám, meg tényleg nem akasztanak minket meg ezek az összegek, de szemet szúr azért.
2023. dec. 20. 10:58
 14/54 anonim ***** válasza:
74%

Mi öten támogatjuk a megözvegyült apósomat aki sajnos kamaszkora óta szintentartó alkoholista.

De ígyis felneveltek három lányt, és így apósom háromszoros nagypapa is egyben.

15 évig volt határőr és 20 évig sofőr még ezek ellenére is.

Mellesleg fergeteges egy figura és imádja mindenki, mert sokszor viccesen egyszerű, viszont borzasztóan tisztelettudó, és palóc tájszólása van.

Minden ünnepi időszakot feldob az öreg, mert hatalmas Zámbó Jimmy rajongó, szóval ezt így összeadva nem lehet nem bírni :D

2023. dec. 20. 11:04
 15/54 anonim ***** válasza:
68%

engem ez a forma, ami nálatok van, igen zavarna.

nálunk anyós ha éhenhalna sem érdekelne minket.

Anyám viszont bonyolultabb. ő nem dolgozik. van egy fix bevétele, abból éldegél, mellette otthon "maszekol". Nevelőapám hol dolgozik, hol nem. külön kasszán vannak, holott 26 éve élnek együtt.

anyámnak ha nem úgy jön be a maszek, vagy több kiadása van, akkor szokott tőlem kérni. de ilyen max 15ezret. ahogy van bevétele, vissza is adja.

én otthonról 1ft-ot nem kaptam 16éves korom óta. semmiben nem támogattak anyagilag. mikor eladták a gyerekkori házunkat, amibe nem keveset segítettem a hitelfizetéssel, onnan sem jutott nekem pl 1 ft sem.

így nem szívesen adok neki. csak azt tartom szem elött, hogy 3 kisebb tesóm is otthon lakik, így kaját tudjanak venni.

2023. dec. 20. 11:07
 16/54 anonim ***** válasza:
78%
Költene a fene az anyós kutyájára 100ezret. Máshol a tesók összeülnek és havonta dobnak össze egy összeget a mamának. De nem kutyára. Mit eszik az kutya? Pénzt?
2023. dec. 20. 11:19
 17/54 A kérdező kommentje:
Nálunk én tartottam a frontot anyagilag, meg ott volt apám nyugdíja, nem volt okunk panaszra. Kórházba minden másnap én mentem látogatni apámat, tesóm nem jött be. Mikor meghalt, én fizettem a temetést, tesóm meg sem kérdezte mennyit adjon bele. Nálunk is voltak dolgok..., de arra költöttünk ami tényleg szükséges volt és kellett. A cigimet magamnak fizettem, meg a kutyakaját is a kutyámnak.
2023. dec. 20. 11:19
 18/54 anonim ***** válasza:
67%
Bocs, de balek vagy. Jobb esetben a biztosítás fedezi a temetést.
2023. dec. 20. 11:22
 19/54 A kérdező kommentje:
Idős kutya, 12 éves, állatorvosi vizsgálat volt, mindent megnézetett. Én nem megyek ennyi pénzért magánorvoshoz meg teljes laborra.
2023. dec. 20. 11:22
 20/54 A kérdező kommentje:
Párom fizeti a saját pénzéből, egyrészt nem az én anyám, másrészt meg ne az én pénzemre apelláljon, hogy úgyis adok ha kéne. De szerintem teljesen hülyének néz minket, főleg a páromat.
2023. dec. 20. 11:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!