Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan tudnám az anyósom...

Hogyan tudnám az anyósom iránti gyűlöletet csökkenteni magamban?

Figyelt kérdés

Anyósom egy harpia, irányítani akar mindent ami miatt érzem belül hogy forrongok mint egy vulkán. Olykor szándékosan beszologat.

A legjobb volna ha le tudnám szarni de nem tudom. Van valamilyen könyv ami jó a témában?

2023. dec. 10. 11:39
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
92%

Olyan emberrel nem lehet semmit sem megbeszélni, akinek ilyen a jelleme. Itt csak drasztikus megoldás jöhet szóba, a végleges kapcsolat megszakítás. A gyereke meg vagy belenyugszik, hogy a párja nem kíváncsi a továbbiakban az anyjára, vagy nem. Az már az ő problémája lesz. De egy anyóssal való mindenáron kapcsolattartásra senkit sem lehet rákényszeríteni ilyen körülmények mellett.

Anyós is vagy rájön, hogy a viselkedése az ami a továbbiakban tűrhetetlen, vagy nem. De inkább nem jönnek rá, mert az túlságosan kényelmetlen lenne. Ehhez kellene megfelelő önkritika, de az ilyeneknek az sosincsen és nem is lesz.

Én megszabadultam lassan 20 éve tőle, és nem is beszélek vele. Nem hiányzik. 11 éve a fia sem beszél vele, már telefonon sem, mert annak sincsen értelme ilyen személyiséggel. Unokája sem érdekli 15 éve, csak hazudozott mindenkinek, hogy itt volt, meg ott volt vele. Közben meg nem is látta. Iszik is. Egy alkoholistával meg aztán végképp nem lehet szót érteni.

2023. dec. 10. 12:40
 12/23 anonim ***** válasza:
36%
Ötös válaszoló vagyok: igazatok van, akkor forrongjatok magatokban, tegye mindenki tönkre magát az anyósa miatt, ahelyett, hogy szólna neki! :D Mert ez aztán jobb játszma, mint amit maga az anyós csinál ugyebár. Nem azt mondtam a kérdezőnek, hogy kössön vele békét, hanem hogy őszintén mondja meg, mi bántja, ebben mi a baj? Felnőtt, intelligens emberek vagyunk - remélem - a kérdező valamit kérdezett, én meg elmondtam a véleményem. Elég szomorú, hogy a válaszolók jelentős része inkább arra buzdítja, hogy ne álljon vele szóba,mintha az annyival jobb lenne bárkinek, teszem azt a házastársnak. Az én anyósom sem szent, kaptam tőle az első időszakban hideget meleget, de mikor megelégeltem, hogy csak mosolygok és eltűröm, elnondtam neki, hogy amit csinál, kvára nincs rendben, engem ne szabályozzon, ne csicskáztasson, ne véleményezzen. Meg volt sértődve pár hétig, aztán normálisan viselkedett. Lehet, hogy nem esett jól neki, de lesz.rtam. Nekem ez vált be! Ezért adtam ezt a tanácsot, ennyi.
2023. dec. 10. 12:41
 13/23 anonim ***** válasza:
29%

Kevés az infó!

Miben és miért akar irányítani?

Nem lehet...esetleg, hogy kevés vagy a fiához?

2023. dec. 10. 12:48
 14/23 anonim ***** válasza:
88%

Anyós és anyós között is van különbség: vannak azok, akiknek igazából semmi bűnük azon kívül, hogy a gyerekük nem vált le róluk, ezért a házastárs a rossz fej, akármit csinál, anyós meg belekontárkodik, megmondja, hangoztatja a véleményét, stb.

Van a másik véglet, amikor nem az a baj, hogy valaki "az anyós", hanem van egy súlyosabb személyisége, esetleg ne adj Isten személyiségzavara, amikor tényleg nem lehet vele beszélni, hiába mondja neki az ember.

És vannak azok az emberek, akik csak a rosszat látják anyósban csak mert más korból jött, más értékrenddel és azonnal mindent a szívükre vesznek, ha anyós mondjuk valamit nem olyan hangsúllyal mond.

Én a sajátommal nagyon jól kijövök, a sógornőm viszont gyűlöli. Pedig nem egy egyszerű eset, nagyon markáns véleménye van, de rosszat sosem akart. Ennyi infóból, ami a kérdésben kikerült, csak annyit tudunk, hogy anyós a "hárpia". De miért az?

2023. dec. 10. 12:53
 15/23 anonim ***** válasza:
80%

Emlékszem az anyósom az esküvőm napján közölte, hogy választhattam volna "valami szebb ruhát ennyi pénzért". A férjem szólt rá, hogy ezt hogy gondolja, de én sosem bocsátottam ezt meg neki. Várhatott volna legalább egy kicsit a véleményével, de neki fontosabb volt, hogy kimondja, amit gondol.

Azóta évente 3x beszélek vele, karácsonykor, amennyit épp megkövetel az ünnep, a születésnapján és amikor a fiam születésnapja van, és ennyi bőven elég. Egy ideig próbálkozott a férjemnél, hogy haragszom-e rá, mikor szültem, bejött látogatni és jópofáskodott kicsit, de én pl azonnal leredukáltam vele mindent. Nekem ilyen ember nem hiányzik az életembe.

2023. dec. 10. 13:00
 16/23 anonim ***** válasza:
26%
Eric Berne: Emberi játszmák
2023. dec. 10. 13:34
 17/23 anonim ***** válasza:
19%
Az apósommal sokkal jobb a viszonyom, mint az anyósommal, meg a férjem nagymamájával is nagyon jól elvoltam. Akármi volt, bármilyen életesemény, mindig anyós a szűk keresztmetszet, ez nem jó, az nem jó, ezt miért így csinálom, majd ő megmondja, stb. Szerencsére nálunk nem ment át módszeres cseszekedésbe, de azért megéri a pénzét. Én ezt úgy oldom meg, hogy amikor beszólna, vagy tenne valami kéretlen megjegyzést, egyszerűen csak megmondom neki, hogy nem, mi ezt nem így akarjuk. 2 vagy 3 komolyabb vita volt eddig a 3 év során, mióta a férjem ismerem, de sosem fajultunk el odáig, hogy gyűlöljem. A férjemnek ő nagyon fontos, én ezt tisztelem, ennek ellenére anyóssal meg lett húzva egy határ, még az első komolyabb beszólásnál.
2023. dec. 10. 13:43
 18/23 anonim ***** válasza:
78%
Attól függ miert szól be. En se örülnék ha a fiam felesége koszos lenne, nem mosna kezet fozes közben, egy tálból enne a kutyaval, nyelves csókozna a kutyával, sallerezné unokát. De ha ilyen lenne menyem, elgondolkodni lehetne, hogy miért lett ilyen igénytelen a fiam
2023. dec. 10. 13:52
 19/23 anonim ***** válasza:
24%

Fogalmad sincs milyen élethelyzetek vannak, te nagy megoldó... :D

Nem fogod fel, hogy van akinek hiába szólsz, hiába próbálsz vele beszélni.

Piszok szerencsés vagy, hogy téged egy olyan világ vesz körül, ahol mindenkivel működik ez a megoldás.

Te ostoba...

2023. dec. 10. 19:09
 20/23 anonim ***** válasza:
73%
Amennyire csak lehet kerüld el.
2023. dec. 10. 22:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!