Hogyan puhíthatnám meg anyósomat?
A párommal 4 éve vagyunk együtt. Az első kb 2 évben próbálkoztam nyitni, kedveskedni a párom szülei felé, após nem barátságos, inkább elkerül, ha lát, de sajnos a fiával sincs erős kötelékük.
Anyós ebben az időszakban kimondottan ellenséges volt, azóta pedig mivel nem próbálkozok, inkább hideg a kapcsolatunk. Kb háromszor voltam bent náluk egy-két órára a párommal összesen, azon kívül gyakran futottunk/futunk össze, mert ha megyünk rokonlátogatásra, akkor külön szoktunk menni, párom elvisz nénikémhez, ő pedig hazamegy, de visszafelé, ahogy már eljött értem is, szeret megállni náluk pár percre, van hogy anyóssal is egyedül hagy. Próbálok vele beszélgetést kezdeményezni, de tőszavakkal és keresztül néző pillantásokkal válaszol csak.
Az utóbbi időszakban több hónapra lebetegedtem, nagyon sokáig fürdésben/takarításban is a páromra számíthattam csak. Ezalatt anyós kérdezgette a fiát, hogy mi van velem (párom szerint az anyja tényleg aggódik értem, de ha így van, miért nincs egy kedves szava sem hozzám?).
2-3 év múlva esedékes lehet már egy baba is, de ha 4 év alatt semmi nem változott, nem hiszem, hogy akkorra fog. Azt meg nem tudom elképzelni, hogy hogyan szeretné majd látni az unokáját, ha rám nem kíváncsi. Nem fogok egy egész hétvégére oda adni egy babát vagy kisgyereket csak azért, mert rám nem kíváncsiak. Viszont a párom meg jó kapcsolatot ápol az édesanyjával (csak épp nem tudnak egymásra hatni).
Köszönöm, ha válaszoltok, és van valami tippetek, ha veletek volt hasonló?
Ha úgy érzed, hogy nem szeret, nem kedvel akkor az úgy is van! Emberek meg kell tanuljanak bízni a megérzéseikben, de mindig megpróbálják megmagyarázni, hogy biztos rosszul érzem, biztos front van, es ezáltal megmaradnak egy előnytelen szituációban ami egyre rosszabb lesz es vegul igazolja az idő 4-6-20 év múlva, hogy reális volt a megérzésed.
Ok, fogadd el, hogy nem bír. Tartózkodj minél kevesebbet a közelében. Ha amúgy fair veled akkor nincs gond. Tehat nem bír, de nem is árt es tisztel.
Lehet ezer oka ennek, lehet van penze a fiának es úgy érzi aranyásó vagy, vagy csak szimplán nem bír. Ne foglalkozz vele, nem éri meg. Éld az életed a férjeddel
"Nem fogok egy egész hétvégére oda adni egy babát vagy kisgyereket csak azért, mert rám nem kíváncsiak"
Ha így gondolod, bele se fogjatok a gyerekvállalásba, mert anyósod nemigen fog megváltozni, a párod viszont a gyereknek ugyanolyan szülője, mint te, joga van elvinni az anyjához, mert ebben nem te döntesz egyedül. Nyilvá nem 3 hónapos szoptatott csecsemőként, de 1,5-2 év felett simán.
Ha ezt nem tudod elfogadni, megérteni, jobb bele sem kezdeni, mert akkor 5 év múlva arról írsz ki kérdést, hogy mindig veszekedtek a férjeddel, mert vinni akarja a gyereket, és anyádékhoz se viheted, ha ő se az övéhez.
Mert más kérdéseknél meg mindig az a válasz, hogy "ez már előtte eszedbe kellett volna hogy jusson, előre kellett volna gondolkodni, előre kellett volna megbeszélni". És ez így is van. Egy kapcsolatban előre kell gondolni arra, hogy a meglévő problémákkal mi lesz, hogyan fogják őket kezelni, hogyha lesz még gyerek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!