Anyósomék folyamatosan megkérnek minket valamire, engem ez nagyon zavar. Én látom csak rosszul, vagy tényleg sok, amit csinálnak?
Párom szüleinek nincs jogosítványa és mindig minket kérnek meg, hogy vigyük őket ide-oda. Nekünk ez sokszor 100+ km, és mi sem engedhetjük annyira meg magunknak, hogy másokat fuvarozzunk, mert drága az üzemanyag. Eleinte kifizették egyébként, de pár alkalom után már nem. Konfliktus is volt már emiatt köztünk a párommal, mert ő egyből ugrik nekik, nekem viszont ez nem tetszik és túlzásnak érzem. Főleg úgy, hogy van egy testvére is a páromnak, aki ritkán jár az anyjukhoz, de akkor őt mindig segítik elég sok pénzzel és soha nem kérik meg semmire, pihenjen csak amikor ott van. (Ezzel szemben mi azért a ház körül is segítsünk néha, ha már ott vagyunk.)
Azt érzem, hogy folyton ugráltatva vagyunk és semmit nem kapunk vissza abból, amit adunk. Tényleg nem tudom, hogy igazam van ebben a helyzetben, vagy én látom rosszul a dolgokat.
Sokan arra sem gondolnak (már aki túl gyakran kér szívességet), hogy nem csak üzemanyag kérdése.
Az autónak vannak amortizációs költségei, van bizonyos baleseti kockázat is, hülye szituációkba keveredhet az ember stb.
Pl. otthon maradtam volna, semmi nem lett volna, de egy szívesség miatt véletlenül pont szívás lett belőle. Akár mások hibája miatt, ezt soha nem lehet tudni.
Ha én kérnék szívességet, nekem elég szarul esne, ha "miattam" pont rosszul alakulna valami.
Persze, valamikor én is szívesen mentem akárhová, de a vezetésre is rá lehet unni.
Ha a párodé az autó, akkor nem titeket, hanem csak őt kérik meg a szülei.
Szimbiózisban éltek,hogy egymás nélkül levegőt sem lehet venni? Esetleg életképtelen párod,hogy neked mindenhová kisérgetni kell mint egy puli kutyának?
Párodnak engedd meg, hogy felnőtt módjára eldöntse szívesen segít e a szüleinek vagy sem, és ha majd neki elege lesz belőle akkor meghúzza a határokat. De addig úgy gondolom neked nem kell a szart kavarni.
23, házasságban közös a kassza, és nyilván nem akarja a kérdező a kettőjük jövedelmének egy részét benzinre költeni anyósék miatt.
Semmi "szarkavarás" nincs abban, ha képviseli a saját érdekeit.
24#
Én sehol nem olvastam,hogy házasok lennének.
Akkor értelmezd az anyós főnevet.
27#
Párom nem egyenlő a férjjel. 🙄
Sokan akkor is anyósnak hívják , amikor hivatalosan nem is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!