Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósomék folyamatosan megkérn...

Anyósomék folyamatosan megkérnek minket valamire, engem ez nagyon zavar. Én látom csak rosszul, vagy tényleg sok, amit csinálnak?

Figyelt kérdés

Párom szüleinek nincs jogosítványa és mindig minket kérnek meg, hogy vigyük őket ide-oda. Nekünk ez sokszor 100+ km, és mi sem engedhetjük annyira meg magunknak, hogy másokat fuvarozzunk, mert drága az üzemanyag. Eleinte kifizették egyébként, de pár alkalom után már nem. Konfliktus is volt már emiatt köztünk a párommal, mert ő egyből ugrik nekik, nekem viszont ez nem tetszik és túlzásnak érzem. Főleg úgy, hogy van egy testvére is a páromnak, aki ritkán jár az anyjukhoz, de akkor őt mindig segítik elég sok pénzzel és soha nem kérik meg semmire, pihenjen csak amikor ott van. (Ezzel szemben mi azért a ház körül is segítsünk néha, ha már ott vagyunk.)

Azt érzem, hogy folyton ugráltatva vagyunk és semmit nem kapunk vissza abból, amit adunk. Tényleg nem tudom, hogy igazam van ebben a helyzetben, vagy én látom rosszul a dolgokat.

2023. dec. 4. 11:46
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor a 8. érezte jól.
2023. dec. 4. 12:25
 12/36 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező, ilyen szarfaxú palival nem gondolkodnék családban,most mondom... Költözzön haza az anyjáékhoz, akkor úgy ugrál, ahogy akar. Te meg keress egy férfit, akinek nem híg fos folyik a golyóiba.
2023. dec. 4. 12:44
 13/36 anonim ***** válasza:
76%
Legyen a párodnak külön megtakarított pénze erre a célra, hogy furikázza a családot. Ne a közösből vegye ki a benzinpénzt az anyja miatt, hanem menjen el túlórázni vagy hétvégén maszekolni és abból tankoljon, ha nem tud nemet mondani anyukának. A ház körüli munkával meg hasonlóan. Úgy kell hozzáállni, mint a párod testvére. Csak módjával. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten, különben a fejetekre nőnek.
2023. dec. 4. 13:38
 14/36 anonim ***** válasza:
95%
Jol ki vagytok hasznalva. Amig a baratod nem no fel es nem valik le a szuleirol, ez nem fog valtozni sajnos.
2023. dec. 4. 13:41
 15/36 anonim ***** válasza:
92%

Nálunk ez belefér, de oda-vissza számíthatunk egymásra. Pl. nem várunk semmit azért, mert meglátogatjuk a szüleinket vidéken, mégis felpakolnak minket egy rakás kajával és mindig vesznek ezt-azt a gyereknek is. Ők sem várnak semmit azért, ha jönnek segíteni, vagy vigyáznak a gyerekre egy kicsit. A távolság miatt pedig elég sokat beleteszünk anyagilag oda-vissza. De van oda-vissza és ez szerintem fontos.

A múltkor anyósom kitalálta, hogy a férjem vegyen már ki egy hét szabit és kezdjen hozzá a lakásfelújításhoz nála. Ezen azért már a férjem szemei is fennakadtak. Megkérdezte, hogy mennyiért csinálná meg szakember (a mérlegelés kedvéért), az anyja meg teljesen kikelt magából, hogy mit tudja ő, minek ide szakember, ha itt van ő, meg biztos talál valami havert, aki segít neki. Jjjjjahhh... ez már csak így működik abban a életszakban, amikor mindenkinek családja, kisgyereke van. Az én férjem azért képes képbe helyezni az anyját, így én kimaradok ezekből hál'istennek. :D

2023. dec. 4. 13:59
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ez annyira pofátlan volt már, hogy a férjemnek is leesett, hogy ezt így nem lehet. Anyósék egy házban laknak a férjem öccsével, neki is van jogosítványa, apósomnak is, a kocsi közös, de ott van az is a háznál. Anyósom azzal hívogatta mindig a férjem, hogy csak benne bízik, mert a másik fiának egyszer volt egy koccanása, mellé nem ül be, apósom meg szerinte durván vezet, mellé meg állítólag nem mert. Őt nem is boltba kellett vinni, hanem mondjuk 40kmre a barátnőjéhez, mert eszébe jutott, hogy meg kéne lepni, azonnal induljunk, hogy fog örülni. Vagy elment unokázni 90kmre vonattal, de elfáradt, menjünk már el érte gyorsan. Aztán ott telt be a pohár, mikor elmentek apóssal nyaralni egy ilyen kis gyógyfürdő-panzió helyre, ott volt a férjem testvére is, de az utolsó nap felhívták a férjem, hogy szaladjon már el értük, mert anyósom rosszkedvű és nem akar velük egy kocsiban menni. Na ez egy olyan hónapban volt, amikor olyan 200ezret tankolt el a férjem, mert az anyósnak minden nap kellett valami hülyeség miatt ugrani, és erre a kérésre már nagyon idegesen rávágta, hogy üres a tank, nincs pénze tankolni, oldja meg, hogy jön haza, őt nem érdekli. Ezek kicsit elgondolkodott az anyós, azóta egyetlen egyszer nem kérte meg egyikünket se ilyen fuvarra (ez idén augusztusban volt). Sőt, egyszer kérdezte, hogy mennyi benzinpénzzel tartozik, de nem fizetett semmit, mert nagyon magas összeget sikerült csak idén elutazgatnia.
2023. dec. 4. 14:10
 17/36 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb ember aki nem vezet, azt gondolja, az autó egy csodaeszöz, ami csak úgy elrepít,mindent bele lehet pakolni,mindig ráérünk és van kedvünk vezetni, minden gond nélkül.

Én a napokban kaptam egy kérést, hogy ugorjak már vele le Sopronba vmi szekrényért, mert az ingyen van (ország másik fele),persze fizeti a benzint. Mondtam, hogy kb mennyi a tankolás, mennyi az út, és egy szekrény nem fér be, kár erőltetni.

És nézett rám birkán, hogy dehát van autóm, akkor miért nem viszem el,es mi kerül ennyibe, le akarom húzni,mert Józsi is 3000ert szokott tankolni.

2023. dec. 4. 15:12
 18/36 anonim ***** válasza:
87%

Néha természetesen belefér, eszembe nem jutna anyától pénzt kérni.

De ti már alkalmazottak vagytok. Nem olvastam arról, mi történik, ha azt mondod, nem megyek!?

2023. dec. 4. 15:22
 19/36 anonim ***** válasza:
8%

Minden nap van 5 ilyen "anyós-após ezt csinálja, és nekem ez nem tetszik" jellegű kérdés nőktől. Nem gondoltatok még arra, hogy valószínűleg a férjeteket is zavarja valami a ti szüleitekben, csak nem írnak ki kérdést róla?

Miért kell mindig a nőknek csinálni a sz*rkavarást a családban?

2023. dec. 4. 15:49
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
19, ó dehogynem szólnak 😀
2023. dec. 4. 15:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!