Anyósomék folyamatosan megkérnek minket valamire, engem ez nagyon zavar. Én látom csak rosszul, vagy tényleg sok, amit csinálnak?
Párom szüleinek nincs jogosítványa és mindig minket kérnek meg, hogy vigyük őket ide-oda. Nekünk ez sokszor 100+ km, és mi sem engedhetjük annyira meg magunknak, hogy másokat fuvarozzunk, mert drága az üzemanyag. Eleinte kifizették egyébként, de pár alkalom után már nem. Konfliktus is volt már emiatt köztünk a párommal, mert ő egyből ugrik nekik, nekem viszont ez nem tetszik és túlzásnak érzem. Főleg úgy, hogy van egy testvére is a páromnak, aki ritkán jár az anyjukhoz, de akkor őt mindig segítik elég sok pénzzel és soha nem kérik meg semmire, pihenjen csak amikor ott van. (Ezzel szemben mi azért a ház körül is segítsünk néha, ha már ott vagyunk.)
Azt érzem, hogy folyton ugráltatva vagyunk és semmit nem kapunk vissza abból, amit adunk. Tényleg nem tudom, hogy igazam van ebben a helyzetben, vagy én látom rosszul a dolgokat.
Nálunk ez belefér, de oda-vissza számíthatunk egymásra. Pl. nem várunk semmit azért, mert meglátogatjuk a szüleinket vidéken, mégis felpakolnak minket egy rakás kajával és mindig vesznek ezt-azt a gyereknek is. Ők sem várnak semmit azért, ha jönnek segíteni, vagy vigyáznak a gyerekre egy kicsit. A távolság miatt pedig elég sokat beleteszünk anyagilag oda-vissza. De van oda-vissza és ez szerintem fontos.
A múltkor anyósom kitalálta, hogy a férjem vegyen már ki egy hét szabit és kezdjen hozzá a lakásfelújításhoz nála. Ezen azért már a férjem szemei is fennakadtak. Megkérdezte, hogy mennyiért csinálná meg szakember (a mérlegelés kedvéért), az anyja meg teljesen kikelt magából, hogy mit tudja ő, minek ide szakember, ha itt van ő, meg biztos talál valami havert, aki segít neki. Jjjjjahhh... ez már csak így működik abban a életszakban, amikor mindenkinek családja, kisgyereke van. Az én férjem azért képes képbe helyezni az anyját, így én kimaradok ezekből hál'istennek. :D
A legtöbb ember aki nem vezet, azt gondolja, az autó egy csodaeszöz, ami csak úgy elrepít,mindent bele lehet pakolni,mindig ráérünk és van kedvünk vezetni, minden gond nélkül.
Én a napokban kaptam egy kérést, hogy ugorjak már vele le Sopronba vmi szekrényért, mert az ingyen van (ország másik fele),persze fizeti a benzint. Mondtam, hogy kb mennyi a tankolás, mennyi az út, és egy szekrény nem fér be, kár erőltetni.
És nézett rám birkán, hogy dehát van autóm, akkor miért nem viszem el,es mi kerül ennyibe, le akarom húzni,mert Józsi is 3000ert szokott tankolni.
Néha természetesen belefér, eszembe nem jutna anyától pénzt kérni.
De ti már alkalmazottak vagytok. Nem olvastam arról, mi történik, ha azt mondod, nem megyek!?
Minden nap van 5 ilyen "anyós-após ezt csinálja, és nekem ez nem tetszik" jellegű kérdés nőktől. Nem gondoltatok még arra, hogy valószínűleg a férjeteket is zavarja valami a ti szüleitekben, csak nem írnak ki kérdést róla?
Miért kell mindig a nőknek csinálni a sz*rkavarást a családban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!