Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jobban szeretem az anyósomat,...

Jobban szeretem az anyósomat, mint a saját anyámat. Más is volt már hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés

Mielőtt megismertem volna a jelenlegi páromat, nagyon magányos voltam. Nem gondoltam bele, hogy anyám mennyire nem szeret engem. Mindig az az ellenpélda lebegett a szemem előtt, hogy vannak alkesz, mocskolódó, gyermekbántalmazó szülők és hogy milyen jó hogy az anyám nem olyan.

Aztán életemben először találkoztam más emberekkel is. Anyósomból árad a nyugalom, a szeretet, a kedvesség.

Mikor náluk voltam, ha lebetegedtem főzött rám, folyton kérdezte mit hozzon nekem a boltból, még teát is főzött nekem...

Ha elvágtam az ujjamat, egyből kereste elő a ragtapaszokat, és még azt is megkérdezte, hogy segítsen-e rátenni a kezemre…

Volt, hogy beugrott valahova, mi a párommal a kocsiban vártuk őt, erre ahogy visszaért, nyomott a kezembe egy tábla csokit. Azt sem tudtam hirtelen mit mondjak neki. Mindig attól félek mikor ilyen kedves velem, hogy ott helyben elbőgöm magam.

Ezzel szemben anyám teljesen más. Egy jó szava nincsen hozzám. Mikor balesetem volt és eltörött a lábam akkor is képes volt engemet szidni amiért figyelmetlen vagyok. Amikor elvágtam az ujjamat, rám mordult hogy csináljak valamit mert összevérzek mindent. Hazaér a munkából egyből kiabál, csapkod, sosem lehet vele beszélgetni. Mindig beleköt valamibe.

Anyósoméknál ettem egyszer egy finom tortát, pedig nem szeretem a tortát, de az valami hihetetlenül finom volt. Látták hogy ízlik nekem, még adtak is belőle. Mondtam is a szüleimnek, hogy olyan tortát szeretnék születésnapomra, erre nagyon le lettem hurrogva hogy az drága, egyek csak ott az anyósoméknál olyat… (6 vagy 7 ezer ft, már nem tudom.)

Nem vagyunk szegények, anyám folyton műkörmöshöz járkál meg teljes kiőrlésű meg ilyen - olyan amolyan egészséges kajákat vesz magának. Rám soha nem gondol.

Anyósék ha mennek étterembe vagy valahova, mindig hoznak nekünk is onnan valamit. Én anyám ha kérem sem, garasoskodik. Nem a kajáról van szó, hanem a gesztusról.

Ha anyámnak küldök képet messengeren, nem reagál rá, bezzeg az anyósom küldi a szívecskéket meg a matricákat. Őt érdekli mi van velem / velünk.

Most beteg vagyok, kiraktam a gyömbért az asztalra, hogy anyám majd megcsinálja nekem, főleg hogy azt sem tudom hogy kell. Beb.szta a hűtőbe, mondván hogy kupi van tőle az asztalon… 3 db gyömbérről van szó…

Abban reménykedem néha, hogy valami betegség elvigyen, de aztán ráeszmélek, hogy anyám miatt ugyan nem fogok megdögleni. A párom meg az anyósomék miatt érdemes léteznem.

Legszívesebben idehozatnám valahogyan az anyósomat, inkább vele élnék együtt, mint az anyámmal. Hiányzik, pedig “csak” 2 éve ismerem…

2023. nov. 9. 15:04
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
92%
#7 Pontatlan, de nem ritka, ha valaki házasság nélkül is így hivatkozik a partnere édesanyjára. Itt is erről lehet szó.
2023. nov. 9. 16:45
 12/39 anonim ***** válasza:
82%
#10 Anonim oldalon ki járat le kit?
2023. nov. 9. 16:46
 13/39 anonim ***** válasza:
30%
Azért azt ne felejtsd el kérdező, mielőtt ítélkezel, hogy Neked még csak anyós jelölted lehet, hiszen még a szüleiddel élsz, még a pároddal sem laksz együtt, így azért kicsit más a helyzet. Egészen másképp alakulhat egy kapcsolat folyamatosan együtt lakva, mint időnként összejönni a másikkal és akkor a kedvesebbik oldalunkat mutatni. Nem véletlen a mondás, "lakva ismerszik meg az ember". Nem tudhatod, milyenné alakulna a viszonyotok, ha öszeköltöznél a barátoddal és az anyukájával, de nyilván az is lehet, hogy anyukád tényleg nem egy minta anya és az anyósod gyárilag sokkal kedvesebb, gondoskodóbb alkat.
2023. nov. 9. 17:28
 14/39 anonim ***** válasza:
3%

"Anonim oldalon ki járat le kit?"

A gyerekek az anyákat - hogy az anyósokról ne is beszéljek. Miért kell rombolni a családi kapcsolatok rendszerét? Még anonim módon se kéne.

2023. nov. 9. 17:35
 15/39 anonim ***** válasza:
93%

"Miért kell rombolni a családi kapcsolatok rendszerét"

??

Nem az a romboló, ha az ember kimondja, elmondja, milyen a másik, hanem az a romboló, ahogy ezek az anyák a gyerekeikkel bánnak. Ha hallgatunk róla, majd máshogy bánnak?

2023. nov. 9. 17:44
 16/39 anonim ***** válasza:
92%

Teljesen érthető, h jobban szereted az anyósodat. Sokkal kedvesebb is. Amúgy 1x nyugodtan elmeselheted neki mwnnyire jól esik neked az, h ő milyen mert anyukád nem ilyen. Ne haragudj, h ezt mondom, ds a bantalmazas nem csak fizikai lehet, hanem lelki, pszichés, verbális. Anyukád egy bántalmazó... Nem is kicsit.

Nemtudom mit szeretnél a gyömbérrel csinálni, de ha teát, h jobban legyél, akkor ugy szoktuk, h lereszelünk belőle egy keveset, beletesszuk a teás pohárba rá a forró víz, és bele még citromlé meg méz, és sokat segít. De ha nincs reszelőd akkor le is vághatsz mondjuk 3 karikat es azt aprora felszeleteled, és ugyanigy beleteszed a forró vízbe, kiázik, kicsit csíoni fog, de jót tesz.

Illetve tudom még ajanlani a Herbal swiss hot drinket. Nem olcsó, de jó cucc, gyógyszermentes ami azért mégis segit jól lenni. En csak azt hasznalok meg max algopyrint. De neo citrant meg ezeket nem.

2023. nov. 9. 17:55
 17/39 A kérdező kommentje:

13# Laktam anyósoméknál fél évig. Most a párommal lakunk az én szüleimnél. Nem tartottam fontosnak leírni, de valóban jogos lenne amit írsz. Párom szerint is sokkal szerethetőbb emberileg az ő anyukája mint az enyém.

16# Úgy lett megcsinálva, borzasztó, mert utálom a tea ízét, de legalább hatásos. :)

2023. nov. 9. 18:26
 18/39 anonim ***** válasza:
84%
Valaki azt mondta hogy azert mert valaki vilagrapottyant egy gyereket attól még nem lesznek család ketten, anya gyerek. A nők össze vissza szexelnek es furcsa okokból szülnek, sokszor abban a döntésben semmi szeretet nincs.
2023. nov. 9. 18:33
 19/39 anonim ***** válasza:
70%

De ha annyira utálod anyád, minek laktok vele?

Lakjatok anyósnál vagy albérletben, mint más felnőtt emberek.

2023. nov. 9. 18:33
 20/39 A kérdező kommentje:
19# Annál sajnos sokkal bonyolultabb a helyzet.
2023. nov. 9. 18:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!