Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan esne érzelmileg,hogyan...

Hogyan esne érzelmileg,hogyan kezelnéd a helyzete ha te mint nagymama nem kaphatnád meg az unokád?

Figyelt kérdés

Ha számít bármit is a kor 47 éves vagyok

A szívfájfalmam pedig az hogy az unokám aki már lassan 3 éves egyetlen egyszer sem kaptam meg

Probaltam mindig nyitni hogy hol tudok segiteni legyen az haztartas,esetleg fozni,a gyerekre vigyazni de a menyem mindig elutasit nem kér semmilyen segitseget. Igazabol megismerni sem akart mar akkor sem amikor meg csak udvarolt a fiam.

Annyira fáj,picit meg megis konnyezem neha mikor latom hogy mas mamák ott toljak az unokat,amikor jatszanak vele a jatszoteren

En pedig sajnos nem

Egyetlen egyszer voltam setalni veluk meg amikor megszuletett a gyerek megkerdeztem a menyem hogy esetleg tolhatnam e en?

Azt felelte hogy nem.

Megkerdeztem hogy miert nem?

A valasz az volt hogy mert ő szeretne.

Egy varosba lakunk megis csak akkor talalkozunk ha valami alkalom vagy unnep van

Ha az utcan osszefutok vele mindig mondja hogy ő most nem ér ra

Nagyon siet

2023. nov. 1. 11:35
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
96%
Nem értem. Akkor a fiad miért nem viszi át hozzád a gyereket?
2023. nov. 1. 13:19
 12/50 anonim ***** válasza:
22%
Maradjon is jó a kapcsolat. Mert hamarosan visszatér hozzád. Ép eszű nő kivágja a pasit, ha nem érti meg, hogy mártír anyja van. Igen, az te vagy. Ha nem értenéd.
2023. nov. 1. 13:19
 13/50 A kérdező kommentje:

Miert nem hozza at?

Mert a menyem azt mondta hogy nem lehet nelkule ! De ő meg nem akar jonni.

2023. nov. 1. 13:24
 14/50 anonim ***** válasza:
81%
Akkor a fiad ekkora papucs? 🤢
2023. nov. 1. 13:24
 15/50 anonim ***** válasza:
77%
Attól, hogy jó a kapcsolatotok, még simán lehet, hogy nem akarja rád bízni a gyerekét, bármi miatt... A férjem is beszél naponta az anyjával, viszonylag sokmindent megbeszélnek, bár a hasonló áldozati szerep miatt egyre kevesebbet, de ennek ellenére ő maga nem akarja rábízni a fiainkat.
2023. nov. 1. 13:25
 16/50 anonim ***** válasza:
88%
Lefoglalnám magam mással, 47 éves vagy, nem 67.
2023. nov. 1. 13:34
 17/50 anonim ***** válasza:
84%

Ne haragudj, tudom, hogy fáj szembenézni ezzel, de ha a fiadnak ennyire nem számít, hogy te, mint nagymama funkcionálj, ha nem érdekli, hogy ez fáj neked, nem akarja, hogy jobb viszony legyen közted a gyerekével, akkor de, ott elszúrtál valamit.

Minden házaspárnak van konfliktusa, ő is felvállalhatná ezt a nejével, de nem vagy annyira fontos.

2023. nov. 1. 13:44
 18/50 anonim ***** válasza:
88%

Igazán megkérdezhetnéd a fiadat, hogy konkrétan mi baja vele a menyednek. Ha nem kapsz kielégítő választ, akkor terel, és ha terel, mert nem képes veled erről őszintén beszélni, akkor mégsem olyan jó az a kapcsolat. Mert a jó kapcsolat nem az, hogy a másiknak mindent elmondunk, aminek örül, de mindent eltitkolunk, ami nem tetszene neki, hanem inkább tudnunk kéne őszintén beszélni egymással olyasmiről is, ami a másiknak fájdalmas lehet.

Például lehet, hogy megsértetted vagy az agyára mentél korábban a menyednek valamivel, de a fiad nem szólt, hogy "anya, ezt nem kéne/nem kellett volna, légyszíves, ezt ne csináld", mert úgy gondolta, azzal megbántana téged, neked rosszat nem lehet mondani, mert te csak jót akarsz (ez csupa tipikus, és rendkívül idegesítő indok férfiaktól). Ennek lehet olyan eredménye, hogy a menyed a feloldatlan konfliktusok miatt megutál, a fiad pedig még mindig csak a szépet és jót mondja és mutatja neked.

Én nem vagyok rosszban az anyósommal, de vannak vele kapcsolatban ellenérzéseim, nem mondhatnám, hogy szeretem, néha már a jelenléte is zavar. Pedig nem így kezdődött, a kezdeti rózsaszínködös szerelemben még olyan romantikus elképzeléseim is voltak, hogy majd én segítek a barátom anyukájának, hogy boldogabb legyen (búvalbélelt élete van). De aztán jött a fiára való rátelepedés, a manipulatív önsajnáltatás, hogy ne hagyja őt el, a minket életképtelennek nézés, hogy tud-e mit enni a fia, a döntés a szabadidőnkről olyan sunyi módon, hogy addig hívogat meg vasárnapi ebédre, hogy végül már alapvető legyen, hogy minden vasárnap mennünk kell (különben búbánat lesz, meg indokolni is kell, hogy miért nem ez a program), aztán az unokáról való döntés, a fejem fölött az unokának beszélés, hogy gyere holnap is, ugye jössz, majd anya itthagy, majd ittalszol, nem kell hazamenni. Lehet, hogy így írásban nem jön át, de úgy éreztem, mintha ez a nő annyira akarná beosztani és felügyelni az életemet, amennyire a saját anyám már 15 éve sem akarta, ráadásul sose úgy, hogy egyenesen megmondja mit szeretne, és végképp nem kérdez, hanem csak ilyen sunyin kialakítja magának. Mindezt arra apellálva, hogy a fia úgysem mond ellent, nem mond nemet, nem szól semmiért, mert akkor bűntudata lenne, hogy "megbántja őket", náluk addig így működtek a dolgok. Nálunk viszont ez nem volt szokás, besokalltam, és egy ideje már szólok, hogy majd én eldöntöm, hogy a gyerekemnek haza kell-e jönni vagy sem, és ha szeretnék, hogy ottaludjon, akkor előbb előre beszéljék már meg velünk, hogy az a hétvége alkalmas-e, ne pedig csak elkezdjék adni a gyerek alá a lovat, hiszen lehet, hogy egyébként máshogy szerettük volna tölteni a hétvégét.

A férjemtől azóta sem hallottak egy kukkot sem arról, hogy általánosságban bajom lenne valamivel, ő mindig úgy hárít és terel, hogy MOST nem érünk rá, MOST nem alkalmas, a feleségem MOST nem szeretné, majd máskor. Pedig többet segített volna a kapcsolatunkon, ha még az elején szépen megmondja nekik, hogy az erőszakos döntéseket és a nyaggatást kéne abbahagyni.

Úgy érzem, ők is érzik, hogy van velük valamilyen alapvető problémám, mert már óvatosabbak. De én nem tiltom tőlük az unokát, minden héten van náluk, ott is hagyjuk velük. A menyed ilyen szempontból szerintem rosszul kezeli a helyzetet, ezt valószínűleg nem kéne csinálnia.

2023. nov. 1. 14:24
 19/50 anonim ***** válasza:
81%
Kerdezo, azt tudod, hogy mi a menyed problemaja veled?
2023. nov. 1. 14:37
 20/50 anonim ***** válasza:
56%
Hát nézd!Az anyukámnak én sem adom oda a gyerekeket,mert hiába szereti őket,magáról sem tud mindig megfelelően gondoskodni.Nem tudná rájuk eléggé vigyázni.A babakocsiban tologatásról annyit,hogy az enyémeket is akarták vinni úgy is,hogy nélkülem,én meg addig pihenjél,na erről szó nem lehetett,nem is tudtam a gyerekek nélkül pihenni.Úgy is,hogy ott vagyok,na akkor meg tényleg én akartam tolni a kocsit,mert imádtam a babakocsit tologatni.Ezen kár megsértődni.Az éremnek mindig 2 oldala van,nézz kicsit magadba is, biztos hogy valami oka van.
2023. nov. 1. 15:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!