Szerintetek túlreagálom?
Képes lehet egy 9 éves biztonságosan tartani egy babát, de egy elsőgyerekes friss anyukától nem várható el, hogy ebben vakon bízzon. Ő csak egy gyereket lát, akik köztudomásúlag nem rendelkeznek egy felnőtt ügyességével és óvatosságával. Az első gyerekemet pár hónapig még akkor is agyonféltettem, mikor a babakocsit megdöntöttem, hogy feltoljam a járdaszegélyre, hogy "úristen, nem fog kiesni?!". Még abban sem voltam biztos, hogy én magam elég biztonságosan kezelem.
Mikor a szintén 9 körüli unokahúgom a második babámat emelgette, még akkor is volt, hogy belém állt a félsz, nagyon odafigyeltem, mert néha úgy pakolgatta, hogy ihaj. Mikor néhány hónapos volt csak a kicsi, meg is kértem egyszer-kétszer, hogy inkább csak az ágyon ülve fogja kézbe.
Szóval szerintem az (ellen)érzéseidet ezzel kapcsolatban meg lehet érteni, és nem reagáltad túl (persze minden tud a hangnemen, fogalmazáson állni vagy bukni), az anyósod viszont igen. Nyugodtan meglehet a nagylány a baba emelgetése nélkül, főleg ha egyébként hozzányúlhat, játszhat vele meg minden. Nem kéne ezen kiverni a palávert.
De én nem értem, miért ebben a konfliktusba is te álltál bele, a férjednek nincs szája, hogy határozottan megbeszélje ezt az anyjával? Miért neked kell vele balhézni?
Vagy ha a férjedet nem zavarja annyira a dolog, nem tartja problémànak, hogy a testvére felveszi a gyerekét (gondolom nem tartja annak, ha nem adott ennek jobban hangot), akkor miért nem tudod elfogadni, hogy ő meg megengedi a gyerek felemelését?
Az ő gyereke is, neki is lehetnek döntései vele kapcsolatban, nem csak neked.
7 évvel vagyok idősebb öcsémnél, de a szüleim sosem mondtak nekem ilyet, hogy nem foghatom meg, csak megmutatták hogyan kell, stb.
Néhány év és tud vigyázni is a gyereketekre, ha úgy adódik. Márpedig biztos lesz olyan, hogy jaj, de jó lenne, ha vigyázna rá. Az pedig rajtad múlik, hogy szívesen segít majd neked, vagy elhajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!