Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek túlreagálom?

Szerintetek túlreagálom?

Figyelt kérdés
Van egy 5 hós gyerekem. Az anyósnak van egy kisebb lánya 9 éves. Férjemmel többször kértük,hogy a kislány ne emelgesse a babánkat mert elejti. Ő már izeg mozog nem egy csecsemő. Sose tartja be és most szóvá tettem.erre nyilván citkuszolt és elküldött a francba. Szerintetek ennyire nehéz betartani a kérésem?
2023. okt. 30. 19:06
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
84%

Te ismét szóltál a gyereknek, hogy ne emelgesse a babát, erre anyósod elkezdett cirkuszolni?

Kissé hiányosnak érzem a sztorit.

Minden alkalommal el kell mondani, hogy ne vegye fel a babát. Mást nem nagyon tudsz tenni

2023. okt. 30. 19:19
 12/38 A kérdező kommentje:
Nem mindig jön át a kislány is hozzànk mikor anyós jön. De mikor átjön mindig felveszi és mindig kérem is tegye le mert ő még kicsi. Lehet szeretni őt úgyis ha játszol vele. Eddig nem is szólt semmit anyós csak az arca árult el mindent. És az érdekes az hogy nem úgy kezdett el cirkuszolni hogy itt megmondta nekem a magáét hanem hazament és elkezdett messengeren irogatni
2023. okt. 30. 19:23
 13/38 anonim ***** válasza:
91%
Beszéld meg vele, meg a kislánnyal is, hogy mit lehet és mit nem. Pl engedd, hogy tologassa babakocsiban, vagy játsszon vele, amikor a baba a játszószőnyegen van, a földön, de ne emelgesse.
2023. okt. 30. 19:38
 14/38 A kérdező kommentje:
Azt hiszem ezen már túl vagyunk. Azt is megszoktam neki emgedni hogy megetesse. Játszhat vele amennyit csak szeretne. Ilyesmivel nincs gond
2023. okt. 30. 19:44
 15/38 anonim ***** válasza:
94%
Te vagy az anyja, függetlenül attól, hogy a kislány ügyetlen vagy sem, eldöntheted, hogy nem szeretnéd, hogy fölvegye. Én küldtem volna el az anyóst a fenébe, ha még ő áll neki cirkuszolni. Nekünk anno ilyen szabályaink voltak pl. egy látogatás esetén: Nem jön senki kis náthával sem. Ha úgy jön vki, hogy alszik a baba, akkor sem keltjük fel. Ha megéhezik a baba, megszoptatom egy külön szobába, ahova vendég nem jöhet be. Belép vki, kézmosás rögtön, addig nem nyúlhat a babához. Nem ilyen hepciásan adtuk elő, persze, de a lényeg, tök mindegy, túlzásnak tartja-e más, vagy sem, legyen szíves tiszteletben tartani!
2023. okt. 30. 20:02
 16/38 anonim ***** válasza:
93%

Hát még az a kérdés hogy nem fázol, elmegy, mert mások vagyunk, van aki hideget érez 25 fokban van aki meleget valakinek meg pont jó. De hogy hátrakössem a sarkukat anyádéknak....

No komment.

2023. okt. 30. 20:05
 17/38 A kérdező kommentje:
Mikor megszületett a babànk minden nap jött több mint 1 hónapon át. Szól tam férjemnek szóljon anyjànak hogy legalább szóljon mikor jön mert mindig csak úgy beállít. Volt mikor épp egy melltartóba voltam meg bugyiban.akkor szültem a Tenna alattam.. ő nem zavartatta magát. Nekem kellemetlen volt. És most ezt is felhozta mert milyen dolog az hogy neki időpontra kell érkeznie..
2023. okt. 30. 20:08
 18/38 anonim ***** válasza:
93%
Anyósod jobb lenne, ha nem menne. Frászt is kapnék, ha minden nap megjelenne. Főleg, hogy nem segít, hanem h.lyesegeket beszél. Nincs nyugta az embernek. Sajnos ki kell állni a gyerekedért, te vagy az anyja.
2023. okt. 30. 20:13
 19/38 A kérdező kommentje:
Mióta szólt neki férjem hàla égnek nem jön minden nap. De számomra fura volt hogy ezt is mondani kell hogy azért mert született egy unoka nem kell reggeltől estig itt ülni minden nap. Persze értem a szeretetet. De nekünk is van életünk
2023. okt. 30. 20:18
 20/38 anonim ***** válasza:
90%

Milyen dolog az, hogy időpontra kell mennie?... Miért? Talán ott lakik és hazamegy, vagy mi? Eszem megáll, hogy még 2023ban ott tartunk, hogy magyarázni kell felnőtt embereknek a magánszférát...

Anyósom is ilyen okos... Ő is megkérdezi 28 fokban a 3 éves gyereket, hogy miért csak rövidnadrág van rajta, és meg fog fázni....

Az, hogy ki veheti fel a gyereket, mindig a szülő döntése, ha megsértődik, ha nem. Akkor sem, ha nagymama, akkor sem, ha maga Jézus Krisztus, sőt van olyan is, hogy amúgy felvehetné, de nyűgös és nem adom senki kezébe. Aki babázni akar, szüljön magának..ha meg nem érti, hogy a baba nem egy játék, ami kézről kézre jár, az inkább csak vegyen egy játékbabát.

2023. okt. 30. 20:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!