Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy ne érezzek bűntudatot,...

Hogy ne érezzek bűntudatot, ha az eszem tudja, hogy nem vagyok hibás mégis a beszolasok miatt magam hibaztatom?

Figyelt kérdés

A lányom 4 éves, sni. Több területen le van maradva a fejlődésben. Nemsokára kivizsgaljak autizmus irányába, mert több embernek gyanús lett, hogy az. Leginkább a beszéde van elmaradva. 2 evesen tűnt fel nekünk, hogy nagyon nem olyan mint a többi gyerek. Azonnal felvettük a kapcsolatot a helyi pedagógiai szakszolgalattal es el indultak a fejlesztesek, vizsgálatok.

Tavaly már egyszer beszolt az anyos, hogy nem jól neveljuk es azért ilyen. Nem beszéltünk vele honapokig, en annyira magamra vettem, hogy pszichológushoz kellett forduljak. Ma újra elejtette ezt a mondatot, hogy ha mindig hordtam volna jatszoterre meg zenebolcsibe meg ilyen helyekre akkor nem lenne ilyen. Mert azért lett ilyen mert itt neveltuk a 4 fal között. En tudom, hogy kivittem a jatszora es foglalkoztunk vele. Valóban ringatora meg ilyenekre nem vittem el kiskoraban. Na most elég szarul érzem magam ujra, pedig már épp a feldolgozás útjára leptem. Nyilván elég nehéz feldolgozni önmagában azt, hogy a gyereked mas, hát még ha valaki kelti benned a buntudatot, hogy ha másképp csináltál volna valamit akkor nem lenne beteg :( nem fogom neki magyarázni, hogy ez nem rajtunk múlt, hogy ilyen lett. Csak nem tudom mit tegyek, hogy ne magam hibaztassam, hanem letudjam rázni magamrol ezeket a mondatokat?

2023. okt. 7. 18:04
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy nem kéne. Csak miután egyszer szóltam neki és utána majdnem egy évig nem beszélt velünk és ez szemmel láthatóan szarul esett a férjemnek, ezért döntöttem úgy, hogy inkább elnézek neki mindent, csak ne én legyek a szar aki elmarja a fiától meg az unokától. Van a lányom, és most várjuk a fiunkat.. sokszor belegondolok, hogy valószínű az én fiam se akarja majd, hogy a feleségével öljük egymást. Ezért valakinek engedni kell.
2023. okt. 11. 20:39
 22/28 anonim ***** válasza:
74%
Te nem tudod elmarni a fiától, nincs akkora hatalmad. Ez a férjed és az anyós döntése. Ha az anyós képes volt majd' egy évig mártirkodni, akkor nem szeretheti nagyon a saját fiát. Téged meg kifejezetten utál. Nem rajtad múlik a kapcsolat, ne vidd el a hátadon az ő felelősségét. Ne árts magadnak! Senki nem fog rád vigyázni, csak saját magad. Szerintem még lett volna veled dolga a pszichológusnak!
2023. okt. 11. 20:45
 23/28 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, szerintem ennek az a pszichológiája, hogy sok esetben egy nagymamának könnyebb a külső körülményeket okolni, mint belátni azt, hogy tényleg a gyerekkel nem stimmel valami. Ha meg alapból nem bír téged… De egyes emberekben nem fér meg az, hogyha belátom, hogy gond van a gyerekkel, az nem azt jelenti, hogy lehülyézem, nem szeretem, bántom őt stb. Engem nemigen csesztettek, de emlékszem olyan anyuka véleményekre, akik büszkélkedtek azzal, hogy nekik azért beszélt, lett szobatiszta hamar, vagy csinált akármit hamar a gyerek, mert ő foglalkozott ezzel. És oké, lendíthet a foglalkozás, de sokan tényleg nem érzékelik, hogy vannak anyák, apák, akik megfeszülnek, és akkor se csinálja időben ezt vagy azt a gyerek.

Az anyósoddal kapcsolatban meg még annyit, te hiába akarsz jó és konfliktusmentes viszonyt, kettőn áll a vásár. Még ha te türelmesebb ember is vagy az átlagnál, akkor is kihúzza idővel a gyufát, ha nagyon kötekedő típus.

2023. okt. 11. 22:45
 24/28 A kérdező kommentje:
Persze amúgy lehet az lesz, hogy hallgatom még pár hónapig, aztán ha meg lesz a papírja a kislányomnak a diagnózisról akkor az orra alá nyomom, hogy tessék, ezért volt az, hogyha belegebedtünk se tanult tőlünk kb semmit.
2023. okt. 12. 11:06
 25/28 anonim ***** válasza:
83%
Az elmebeteg anyósodnak inkább saját magán kéne elgondolkozni és nem a fejedhez vágni, hogy rosszul nevelitek! Semmit nem tud valószínűleg az sni-s gyerekekről és a nevelésükről! Az unokatestvérem aspergeres, láttam milyen volt kiskorában és mennyi mindent megtett az anyukája (aki mellesleg egyedül nevelte). Egyébként bármennyire nehéz is de el kell engedned a füled mellett a beszólásokat mert ha látja, hogy idegesít/megbánt ezzel lehet mégjobban fogja csinálni, hogy beléd taposson! Fhuu nem vagyok ebben a szituban de engem is felidegesít az anyósod 😡
2023. okt. 13. 16:06
 26/28 A kérdező kommentje:
Amúgy valószínű tényleg nem tud róluk semmit. A ferjemnek is vannak hasonló fura dolgai mint a lanyomnak.. De elvileg egészséges...
2023. okt. 13. 20:42
 27/28 anonim ***** válasza:
59%
Nem hát, nem tud semmit róluk. Okoskodik csak! Te mindent tegyél úgy ahogy jónak látod!
2023. okt. 14. 11:04
 28/28 anonim ***** válasza:
85%

Kerdezo: nyilvan arrol nem tehetsz, hogy autista/sni-s.

Csak ahhoz szeretnek hozzaszolni, hogy a roma gyerekek akik le vannak szarva ugyanolyan ugyesek. Ez nem igaz, akikkel nem foglalkoznak es/vagy az anya alacsonyan iskolazott, ott kimutathato, hogy korlatozott nyelvi koddal rendelkeznek.

2023. okt. 15. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!