Titeket ez idegesítene az anyósotokban? Vagy túlgondolom?
Nincs túl jó kapcsolatom anyósommal de rossz sem annyira, volt már pár vitánk, de mindig sikerült “kibékülni”. Látszólag. Általában mindig bocsánatot kértem bármiért ha úgy akadt, tiszteletből…Igazából nem mondhatom, hogy rossz ember lenne, mert hajdanán még nekem is segített még akkor is ha nem kértem… jószívű meg jóindulatú, de akkor is felidegesít.
Férjem szerint le kell sz.rnom ez van… általában férjem kéri meg, hogy segítsen mondjuk annyiban, hogy ha viszem oviba a lányom, arra a 10 percre ugorjon be a 3 hónapos fiamra vigyázni. Egy utcával arrébb lakik tőlünk.
Persze én ezt nem kértem, de mivel nincs jogsim még, ezért férjem ragaszkodik ahhoz így legyen, de én ebből se kérek.
Az alatt a plusz 5-10 perc alatt amíg itt tartózkodik amikor hazajövök, egyszerűen idegbajt tudnék tőle kapni. Folyamat arról beszél, hogy a másik fia családjával mivan, folyamatosan jár oda segíteni, mert hát barátnők a másik menyével és hogy sógornőmnek mennyit kell takarítani, szegény kitakarít és már 1 óra múlva minden ugyanolyan.. persze mindezt úgy mondja, mintha nekem nem kellene itthon semmit csinálnom…
Persze itt nem segít, de én nem is kérem, sőt ha megkérdezi hogy kell-e, akkor is felsorol 100 dolgot amit amúgy betervezett aznapra, és ha nem kell segítség akkor megy és intézi.
Az oviba a lányom délig van, a gyerekem fogfájós, a ház romokban de kb 5 perc alatt lelécel.
Ne értsetek félre tényleg nem várom, hogy segítsen max annyiban hogy mondjuk itt maradhatna néha 1-2 óràt játszani amíg kitakarítok, ne hétvégén kelljen felváltva a férjemmel..
Tényleg én lennék a bolond, hogy ez idegesít?
Mármint úgy értem: mennék a gyerekkel együtt. Ez kimaradt.
Én is úgy látom, mint a 15-ös, itt már zsigerből utálva van az anyós, ami lehet akár jogos is, de akkor ne kelljen a segítsége. Ha pedig kell a segítség, akkor neked is alkalmazkodnod kell hozzá. Simán hihető, hogy az anyósnak nincs jó természete, de senki sem hibátlan.
Egyébként arról nem írtál, hogy csak akkor hívjátok át, mikor segítség kell vagy azért amúgy is tartjátok a kapcsolatot?
Akkor jön amikor akar. Sőt inkább ő akkor toppan be, amikor neki kell segítség. Rendeljek neki melltartót, kérjek neki időpontot fogorvoshoz, mert ő nem tud beszélni…
Egyéb esetekben hirtelen nem szokott betoppani..
Vagyis néha bejön, amikor főz - a sógoréknak, mert megy oda segíteni, akkor ad be nekünk is…5 perc és megy is :D
Ezt már csak nyilván azért hogy a férjem ne szólja meg
Hűű, na én ettől megőrülnék, egyszer belementem abba, hogy anyósékkal építkezzünk, meg is bántam, véget is ért a 12 éves kapcsolatunk. Akkor megfogadtam, hogy bárhogy alakul, inkább egyedül, mint túl közel a családhoz.
Igaz, nekem óriási szerencsém van, mert imádom az anyósomat, nem szól bele semmibe, nem kérdez kellemetlen dolgokat és akkor sem toppant be soha váratlanul, amíg közel laktunk, nagyon jó természete van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!