Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan mondhatom ezt anyósomn...

Jogosan mondhatom ezt anyósomnak? Van értelme?

Figyelt kérdés

Mindenféle családi perpatvart szeretnék elkerülni, de jobbnak látnám ezt megbeszélni anyósommal:

Van két fia neki. Egyik nyilvàn a férjem. Mindkét gyerekétől van 2-2 unokája. Úgy vettem észre jórégóta, hogy sógoromék kislányát valahogy làtványosan jobban babusgatja, mint az én lányomat. Mondjuk sógoromék kislánya 2,5 éves az enyém 5 éves.

Eddig úgy alapvetően nem reagáltam még semmit, de most terveznék… ugyanis voltunk egy kiállításon ahol családi fotók készültek, anyósom pedig csak és kizárólag sógoromék kislányát fogta, annak ellenére hogy az én lányom szinte körbeugrálta, hogy vele is csináljon úgy képet, hogy felveszi. Oké, hogy most kisebb a 2,5 éves meg minden, de mondjuk azt nem értettem, hogy rengeteget fotózkodtunk és egyszer sem csinált volna a kislányommal is, vagy legalább rakta volna le az unokatesót és úgy akkor a két kislányt körbefogta volna.

Igazából nekem a szívem szakad meg, hogy látványosan “háttérbe szorítja” a kislányom, ha az unokatesó is ott van.

Persze a lányom meg haragszik a kislányra, mert hogy mama őt jobban szereti, de próbálom békíteni ne legyen rossz kapcsolat köztük emiatt…

Ez már régóta így van, érdemes ezt mondanom neki, vagy nincs értelme?

2023. szept. 17. 21:52
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
79%

Én nem törekednék erre az álszent unoka-nagymama viszonyra.

A gyereked rosszul érzi magát ebben a helyzetben, akkor hanyagolni kell a banyát.

Az édeskevés, ha egyedül vannak akkor elvan vele.

2023. szept. 18. 20:58
 32/34 anonim ***** válasza:
18%

Kedves kérdező, itt az idő megtanítani a gyerekednek, hogy nem mindenki szeret minket, akiket mi igen. Sajnos hozzá kell szokni. Majd lesz, aki viszontszereti. Esetleg a te szüleid?

De a lényeg, hogy meg kell tanulnia minden gyereknek, hogy a szeretet sajnos nem magától értetődő. De ettől ő nem ér kevesebbet! Én a kapcsolatot is minimalizálnám. Inkább azokra fektetném a hangsúlyt, akiért van értelme.

2023. szept. 19. 11:30
 33/34 anonim ***** válasza:
40%

Na ez is fura nekem hogy nem azonnal szólsz.

Én ilyenkor lesz.arom ki mit fog szólni , megmondtam volna a nagyinak hogy ne haragudj de a másik unoka is szeretne az olödbe egy kép erejéig, őt miért nem veszed fel?

Akkor elmondta volna es ha még történik ilyen incidens megmondod -amikor nem hallja a kislány- hogy úgy latom hogy vele nem akar foglalkozni, akkor mi is ugy állunk hozzá.

Na de miért nem lehet szembe megmondani ez nem szép?

En inkább ott es azonnal elmondanám mint utólag idegeskedjek. Akkor idegeskedjen az akinek kell 😁

2024. jan. 8. 22:34
 34/34 anonim ***** válasza:
Tok felesleges, nincs intelligenciaja hozza. Inkabb ovd tole a lanyod, legyen vele minel kevesebbet, mert nagyon mergezo tud lenni, ha erzi, hogy nem szeretik.
2024. febr. 1. 15:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!