Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan mondhatom ezt anyósomn...

Jogosan mondhatom ezt anyósomnak? Van értelme?

Figyelt kérdés

Mindenféle családi perpatvart szeretnék elkerülni, de jobbnak látnám ezt megbeszélni anyósommal:

Van két fia neki. Egyik nyilvàn a férjem. Mindkét gyerekétől van 2-2 unokája. Úgy vettem észre jórégóta, hogy sógoromék kislányát valahogy làtványosan jobban babusgatja, mint az én lányomat. Mondjuk sógoromék kislánya 2,5 éves az enyém 5 éves.

Eddig úgy alapvetően nem reagáltam még semmit, de most terveznék… ugyanis voltunk egy kiállításon ahol családi fotók készültek, anyósom pedig csak és kizárólag sógoromék kislányát fogta, annak ellenére hogy az én lányom szinte körbeugrálta, hogy vele is csináljon úgy képet, hogy felveszi. Oké, hogy most kisebb a 2,5 éves meg minden, de mondjuk azt nem értettem, hogy rengeteget fotózkodtunk és egyszer sem csinált volna a kislányommal is, vagy legalább rakta volna le az unokatesót és úgy akkor a két kislányt körbefogta volna.

Igazából nekem a szívem szakad meg, hogy látványosan “háttérbe szorítja” a kislányom, ha az unokatesó is ott van.

Persze a lányom meg haragszik a kislányra, mert hogy mama őt jobban szereti, de próbálom békíteni ne legyen rossz kapcsolat köztük emiatt…

Ez már régóta így van, érdemes ezt mondanom neki, vagy nincs értelme?

2023. szept. 17. 21:52
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:

Az túlzás, hogy utáljuk egymást. Hűvösnek sem hűvös, inkàbb így elvagyok vele, meg elbeszélgetünk, voltak más vitàk persze köztünk de mert együtt laktunk egy darabig és hát én ismerem azért kívül-belül… sógorom családja előtt még “sértetlen”.. ott előadja, hogy mekkora önzetlen, csupaszív asszony, aztán ott meg ezt ki is használják, mert ha kell ha nem lepasszolják a gyerekeket neki, de egyébként sógornőm le se sz.rja, mert hát neki a saját családja a mindene…

Nekem egyébként nincs gondom, csak a gyerekek miatt aggódom

2023. szept. 17. 23:33
 22/34 anonim ***** válasza:
65%
Én finoman szólnék neki. Akár így, példákon keresztül, hogy a kislány sírt otthon, mert úgy érzi nem szereti blabla. És tudod, hogy biztosan nincs így, de kéred, hogy picit jobban figyeljen oda a lányodra, ha mindkét lány ott van, mert nagyon bánkódik miatta, hiszen aaaaaannyira szereti a mamát, és fél, hogy versenyeznie kell az unokatesóval. Ilyesmi.
2023. szept. 17. 23:37
 23/34 anonim ***** válasza:
61%

"ott előadja, hogy mekkora önzetlen, csupaszív asszony, aztán ott meg ezt ki is használják"

Hát ha ki tudják használni, akkor tényleg önzetlen, legalábbis feléjük.

Az meg, ahogyan te írsz róla .... hát ... átjön a soraidból, hogy nem kedveled, maradjunk ennyiben. És ezt biztosan érzi is rajtad.

2023. szept. 17. 23:37
 24/34 A kérdező kommentje:

Igen, feléjük önzetlen…

Megvan az okom, amiért így írok róla szerintem. Bàr igazából én ettől el tudok vonatkoztatni, nem kedveljük egymást és ennyi.

De megadom neki a tiszteletet, kedves vagyok stb… míg ő kb még azt sem köszöni meg tőlem, amit adok neki, na ennyit erről. Elvettem a kedvenc fiát… a másiknak meg örül, hogy lett egyáltalán normális felesége.

De mivel én ettől elvonatkoztatok, a gyerekem szereti a mamáját, nem beszélem teli a fejét, én örülök ha megvan köztük a jó kapcsolat, és ez azért elég gáz, ha miattam csinálja ezt a kislányunkkal..

2023. szept. 17. 23:44
 25/34 anonim ***** válasza:
88%

De én nem értem, hogy ha a férjed is egyetért veled, így látja, miért nem ő kérdezi meg az anyját, miért nem ő szól, hogy "figyelj már, anyu, rosszul esik, hogy különbséget teszel a gyerekek között és a Julika is sírt már emiatt", miért neked kell belemenni ebbe a vitába? Mert ebből úgyis csak az lesz, de az ember jobban elgondolkodik, ha a saját gyereke mondja, mintha valami menye/veje.

Mindenki intézze a saját csalàját a béke kedvéért.

Egyébként, saját tapasztalatom alapján elmondom, hogy nem sok minden fog változni. Nálunk is hasonló volt a helyzet, a sógornöm kb. egykorú gyerekével sokkal többet foglalkoztak a szülők, főleg a nagyapja, neki ö a totál kedvenc, látványos különbséget tett (félig ők nevelik a gyereket, ezért talán a szorosabb viszony).A férjem össze is rúgott velük emiatt, persze anyósom részéről volt sírás, tagadás, meg 1 hónapig változtatás, de na, apósom pl. pont lesz*rta, meg se próbált még csak úgy sem tenni, sokszor kvázi nem is foglalkozott a gyerekünkkel.

Szóval, az az igazság, hogy ha a másikat jobban szeretik, akkor is jobban fogják, ha beszéltek velük, max. annyit érhetsz el, hogy megpróbálnak talán (!) odafigyelni, hogy ne tegyenek különbséget, de úgyis ösztönösen tenni fognak.

2023. szept. 18. 06:13
 26/34 anonim ***** válasza:
22%

Nem. A gyerekedet hagyd ki ebből, ne használd eszközként. Sőt, a gyerekednek azt kellene tanítanod, hogy nem fogja mindenki szeretni. Ahogy téged sem.

Írj privátot, ha bement, tudok adni elérhetőségeket. Mert nagyon nem okés, hogy ti vagytok a nyolcmilliomodik diszfunkcionális család és ezt senki nem látja.

2023. szept. 18. 06:35
 27/34 anonim ***** válasza:
63%

Na és ha a másikat jobban szereti, akkor mi van? A szeretet nem lehet forszírozni.

Engem nem szeretett az anyai nagyanyám, míg az apai nagyanyámnak en voltam a kedvence.

2023. szept. 18. 10:30
 28/34 anonim ***** válasza:
53%

#27 lemaradt a végé:

Az unokatesóimmal mindkét részről ennek ellenére jóban voltam.

2023. szept. 18. 10:31
 29/34 anonim ***** válasza:
68%
azért egy két éves és egy ötéves gyerek közt van súlykülönbség...
2023. szept. 18. 10:55
 30/34 anonim ***** válasza:
54%

Mondhatod, max telibe...

Vagy azt hiszed változik majd bármi? Semmi.

2023. szept. 18. 11:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!