Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Jogosan mondhatom ezt anyósomn...

Jogosan mondhatom ezt anyósomnak? Van értelme?

Figyelt kérdés

Mindenféle családi perpatvart szeretnék elkerülni, de jobbnak látnám ezt megbeszélni anyósommal:

Van két fia neki. Egyik nyilvàn a férjem. Mindkét gyerekétől van 2-2 unokája. Úgy vettem észre jórégóta, hogy sógoromék kislányát valahogy làtványosan jobban babusgatja, mint az én lányomat. Mondjuk sógoromék kislánya 2,5 éves az enyém 5 éves.

Eddig úgy alapvetően nem reagáltam még semmit, de most terveznék… ugyanis voltunk egy kiállításon ahol családi fotók készültek, anyósom pedig csak és kizárólag sógoromék kislányát fogta, annak ellenére hogy az én lányom szinte körbeugrálta, hogy vele is csináljon úgy képet, hogy felveszi. Oké, hogy most kisebb a 2,5 éves meg minden, de mondjuk azt nem értettem, hogy rengeteget fotózkodtunk és egyszer sem csinált volna a kislányommal is, vagy legalább rakta volna le az unokatesót és úgy akkor a két kislányt körbefogta volna.

Igazából nekem a szívem szakad meg, hogy látványosan “háttérbe szorítja” a kislányom, ha az unokatesó is ott van.

Persze a lányom meg haragszik a kislányra, mert hogy mama őt jobban szereti, de próbálom békíteni ne legyen rossz kapcsolat köztük emiatt…

Ez már régóta így van, érdemes ezt mondanom neki, vagy nincs értelme?

2023. szept. 17. 21:52
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
84%
Fogadd el hogy ez van, nem fog megváltozni.
2023. szept. 17. 22:35
 12/34 A kérdező kommentje:
Akkor nem is érdemes felhoznom neki, mert rosszabb lesz?
2023. szept. 17. 22:36
 13/34 anonim ***** válasza:
84%
Igen sajnos rosszabb lesz.
2023. szept. 17. 22:37
 14/34 anonim ***** válasza:
84%

Lehet, észre sem veszi. Majd ha a kicsik nagyobbak lesznek, ők lesznek a "sztárok".

Ott kellett volna Szolnod, hogy a másik gyerekkel is legyen kép.

2023. szept. 17. 22:37
 15/34 anonim ***** válasza:
80%
Felhozhatod neki.De úgyis mondja majd hogy dehát ő ugyanúgy szereti( kamuból stb, hisz látszik amit leírsz hogy nem)úgyis kiveri az álbalhét hogy te érezd magad rosszul hogy ilyesmit feltételezel. Engem is zavarna megértelek, föleg hogy a kislányod is megérzi ezt az ellenszenvet. :(
2023. szept. 17. 22:41
 16/34 A kérdező kommentje:
Nem hozom fel neki, majd próbálom úgy alakítani a dolgokat, ha esetleg a két unokatesó együtt van, hogy kevésbé legyen rossz a lányomnak… ha nagyobb lesz, meg úgyis jobban felfogja majd a dolgokat
2023. szept. 17. 22:43
 17/34 anonim ***** válasza:
28%

Elhiszem, hogy rosszul esik a lányodnak, de sajnos ez van. Ahogy nőnek kevésbé vannak dédelgetve.

A nagyinak inkább csak finoman jelezd, esetleg próbálj meg nekik valami nagyis programot csinálni. A kislánynak mondhatod, hogy a nagyinak már nem olyan jó a háta ezért nem veszi már fel

2023. szept. 17. 22:47
 18/34 anonim ***** válasza:
81%
Ami példát írtam, hogy édes testvéreknel különbséget tesz a mama, ott épp az elsőszülöttet szereti jobban. Tehát nem jelenthető ki tényként, hogy mert a kisebbet lehet még babusgatni.
2023. szept. 17. 23:05
 19/34 A kérdező kommentje:

Hát alapból jobban húz sógorom családjához. Vagyis nem is hozzá, hanem sógorom feleségéhez és annak családjához. Szinte már kórosan.. igazából nekem az tűnik fel, hogy mikor megérkeznek ők is anyósomékhoz sógoromat meg se kínálja semmivel csak sógornőmet :D

Hát oda mindig megy segíteni, én nekem ugyan nem kell, nem szorulok rá, mondjuk engem nem is szeret, de most ha engem nem szeret akkor az unokát se szeressük?

Én se zártam őt a szívembe, de én örülök, ha a lányommal szeretik egymást… ez ettől független

2023. szept. 17. 23:16
 20/34 anonim ***** válasza:
81%
Kérdező, ha anyósoddal ti utáljátok egymást (vagy legalábbis hűvös a viszony köztetek), akkor ez valamennyire ki fog vetülni a gyerekedre is. Nem kéne, de az emberi természet az bizony ilyen.
2023. szept. 17. 23:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!