Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért bukik ki a feleségem...

Miért bukik ki a feleségem Anyámon ha mindig ilyen volt?

Figyelt kérdés

Gyerekként mi mindig le voltunk passzolva, nem nagyon foglalkozott velünk. Üzletasszony volt, neki az volt a lényeg, hogy külföldre járkáljon, stb. Anyagi részéből nem sokat éreztünk meg, mert volt pénz dögivel (pl legújabb Mercedes mindig) de nekünk nem vettek soha semmit, mert ha majd megdolgoztunk érte. Az autóiban kb sose ültünk, gyalog mentünk az iskolába, kirándulni vonattal, strandra biciklivel. Sátraztunk legtöbbször. Nem is volt ezzel baj mert nagyon jó a viszonyom a pénzzel, helyén kezelem a dolgokat, nem veszek hülyeségeket feleslegesen. Viszont az, hogy mindig idegenekre voltunk bízva, egyedül voltunk, nem sokat segített. 18 éves koromtól Anyám olyan mint egy rég látott rokon, kijelentette akkor, hogy abnormális ha az anyja belefolyik a felnőtt fia életébe, szóljak neki ha megházasodom és vár minden Karácsonykor és születésnapon. Ezeken kívül még telefonon se beszélt velem. Látogatásnak nem örült, így hagyagoltam a dolgot. Semmit se tudom rólam azóta se kb, pedig már 36 vagyok. Mindennapi dolgaimról nincs fogalma, nem tudja kik a barátaim, hogy pontosan mit dolgozok. Már nyugdíjas, külföldön kirándulgat, stb. Ezt is sokszor másoktól tudom, pl kiment Amerikába 3 hónapra csak úgy, nekünk nem is szólt.

Van egy 4 éves gyerekünk a feleségemmel, aki ki van akadva az Anyámra, hogy nem segít. Nem értem miért? Amikor született, 4 hónapra rá jött el megnézni, akkor volt először a házunkban. Míg az Anyósomék a kórházban is ott voltak már. A gyerekemet évente 2x látja, amikor megyünk hozzá a születésnapra, Karácsonyra. Azon kívül nem érdeklődik róla, nem jön el hozzánk. Nem gonosz, nem rosszindulatú, ha ott vagyunk nagyon kedves, de ő ilyen! Egyedül szeret lenni! Megmondta, hogy neki csak a társadalmi elvárások miatt lettek gyerekei, ő élni akart és unokázni sem akar, mert nem ő vállalta, neki erre nincsen affinitása. Nincs ezzel baj, én ismerem, nem számítottam másra!

A feleségemmel 8 éve vagyunk együtt, észrevehette volna milyen az Anyám! Mindenről tud, mindent elmeséltem! Most mi a fenéért várja, hogy Anyám majd 62 évesen majd megváltozik?

2023. szept. 6. 09:31
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
73%
Nem is kell segítenie anyukádnak.Ha megteszi szép, de elvárni nem lehet.Utazgat, éli világát , jól teszi.Nőként sem értem a feleséged.
2023. szept. 7. 12:54
 22/28 anonim ***** válasza:
74%
Miben kellene még anyád segítsége is, ha ott vannak az ő szülei; semmi sem elég? Tudta, milyen, tapasztalhatta, mióta veled van, én sem értem, mit várt...Nehezen tudom elképzelni, hogy szívesen odaadná a gyereket olyan nagyinak, akit gyakorlatilag a gyerek nem is ismer, nem lehet, hogy azt hiányolja, hogy nem pénzel titeket anyád? Ha már ennyire jól megy neki, miért nem szórja rátok is a pénzét?
2023. szept. 7. 13:43
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Én anyám rosszabb,kijelenti hogy magamnak szültem nem akar dada lenni( fél órára kellett eddig vigyáznia rá amíg dokihoz mentem),aztán meg nem érti miért nem kötődik hozzá az unoka. Nem értem ha nem akar nagymama lenni az oké,de miért van akkor viszont elvárása?

Feleséged is miért akar egy ilyen nagyit a gyerek közelébe, én nem merném rábízni...

2023. szept. 10. 03:22
 24/28 A kérdező kommentje:
Anyám nem ad nekünk pénzt, senkinek de nem is kell tőle. Hirdeti, hogy most elutazgatja, elkölti amit tud, a maradékot meg kutyamenhelyeknek fogja adni, hát tegye. Sose vágytunk a pénzére.
2023. szept. 11. 12:25
 25/28 Morzsi007 ***** válasza:
73%

Oké, hogy utazgat, élje az életét, adja a pénzét az kutya menhelyeknek. Egész életében járta a világot, nem unta még meg? Ennek oka van.

Ahogy veled bánt és most az unokával, azt gondolom, egy gyökér, önző, semmit érő ember. Lehet lepontozni, nyugodtan. Nem a pénz miatt, de ha így kijelenteni, még véletlenül sem a családját támogatja, segíti semmiféle módon.

Sokan szapuljátok a feleséget, de én is kiakadnék ilyen viselkedésen.

Lehet azért, mert van két gyerekem, viszont a négy nagyszülőből egy él, nem azért, mert öregek voltak, hanem így hozta a sors, hamar elmentek. Pedig szerették a gyerekeket és ők is a nagyszülőket. De ez a mi történetünk.

Másnál meg hiába van mama, ha lesz@rja az egészet.

Én nem igazán foglalkoznék az “mamával”, mármint kérdező, az anyádra gondoltam, nem keresném, mintha nem is létezne. Ez egy idegen, nem családtag.

2023. szept. 11. 13:35
 26/28 anonim ***** válasza:
89%
Érdekes, az én férjemnek anyja-apja volt ugyanilyen, de soha eszünkbe nem jutott (sem nekem sem a szüleimnek) felhozni a témát előtte. Nem, hogy még én pampogjak, szomorítsam őt. Éppen elég volt így felnőnie, ráadásul anélkül is fájt neki, hogy nem kíváncsiak még az unokákra sem. Továbbra is tartom, hogy gusztustalan mind a feleségtől, mind a szüleitől.
2023. szept. 11. 19:46
 27/28 A kérdező kommentje:
Valahogy én ebben szocializálódtam, hogy Anyám ilyen. Nekem ez a normális, nem láttam mást. Nekem az a fura, ha össze vannak nőve. Nem zavar, együtt tudok élni vele, csak fura. Anyám nem unja a kirándulást, már mindenhol járt a világban. Neki ez az élete, ehhez szokott hozzá még a munka világában is. Feleségem azt mondja, hogy neki az lenne a normális, hogy az ilyen nagymamával nem lenne semmilyen kapcsolat, mert szerinte ez őrület, hogy évi 2x jópofizik, mintha minden oké lenne, nem is érti hogy nem (tényleg nem!) és ehhez én aszisztálok. Akkor szerinte szakítsuk meg vele a kapcsolatot, de ne hagyjuk, hogy a gyereket összezavarja a viselkedésével, ne legyen olyan képe, hogy ez így normális! Végülis igaza van, de nem tudok mit tenni, én gyerekként is ezt éltem át. Nekem ez a normális tőle.
2023. szept. 12. 12:51
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekedet ez semennyire nem fogja összezavarni. Jó hisztis a feleséged. Simán megtanulja és elfogadja, itt ez van, ott meg az. Kivéve ha anyja-öreganyja ezen sápítozik, hogy ez mennyire elfogadhatatlan. Ha csak tény, azt simán tudomásul veszi. Ha felháborítónak és tűrhetetlennek bélyegzik, az tényleg okoz gondot a buksiban. Hisz a gyerek annyit lát a ritkán látott mamából, hogy kedves veletek. Csak nagyobbak a hézagok a látogatások között. Gondolom, nem az van, hogy félévente meglátja a nagyit, ő pedig cuppan rá csücsörítve, hogy kisunokám, gyere a mamihoz! :)
2023. szept. 12. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!