Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért hiszi a feleségem...

Miért hiszi a feleségem családja, hogy az autógyári betanított munka a csúcsok csúcsa?

Figyelt kérdés

Odamentek anyósomék dolgozni a Mercedes gyárba, azóta úgy csinálnak mintha nekik is Mercedesük lenne, legalábbis valami felsőbbrendű emberek lennének. Anyósom mindenkinek mondja, hogy “az uram raktáros ám a Mercedesbe”. Teljesen elszálltak azóta, mintha az igazgatótanács tagjai lennének. Após a Forma-1-et is úgy nézi, kommentálja Mercedes pólóban, mintha csapattag lenne vagy csapatfőnök. Olyanokat beszél, hogy Lewis Hamilton a kollégája, bármikor jöhet a gyárat meglátogatni, meg hogy nekik köszönheti az alkatrészeket (mintha azt ott gyártanák …) Úgy járnak kelnek a lakóhelyükön a faluban, mintha vezérigazgatók lennének, de csakis Mercedes pólóban. Múltkor étteremben apósom úgy viselkedett a pincérrel, hogy majd lesült a pofámról a bőr. “Meleg a sör, azonnal hozzál másikat, tudod én ki vagyok?” Ezt mondta! A feleségem hugainak férjei oda mentek most dolgozni, most úgy csinálnak a családban, mintha a világ legjobb helyén lennének, a világ csúcsán. Sose néztem le őket, épp ellenkezőleg, hogy kétkezű munkát végeznek, a 8 általánost se tartottam mérvadónak mert eddig jó emberek voltak. Földeken dolgoztak. Após traktoros, anyós napszámos volt. Sok mindenben kértem tőlük tanítást, kerti munkákban, szerelésekben.

Én irodában dolgozom. Nekik se volt bajuk ezzel eddig. Most az a szöveg, hogy nekem internet van a hátsó felembe kötve és anélkül éhen halnék, mert az én munkám megfoghatatlan. Ilyenkor após ha meglát egy Mercedest, odamegy megpaskolni, hogy itt a munka gyümölcse. Folyamatosan jönnek nekem az állásokkal a gyárban. Persze először szigorúan bedolgozó cégnél, mert a Mercedes gyári dolgozói státuszt a pólóval ki kell érdemelni.

Az ilyen ember mit érezhet? Ismertek ilyeneket?

2023. márc. 17. 14:18
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
26%

"Én irodában dolgozom."

Gondolom, takarítasz, mert az írás nem nagyon megy.

2023. márc. 17. 14:21
 2/32 anonim válasza:
75%
Prolik
2023. márc. 17. 14:22
 3/32 anonim ***** válasza:
100%

Kis, egyszerű emberek ha nagy helyre kerülnek, könnyen el tudnak szállni maguktól. Indokolatlanul többnek érzik magukat azáltal, hogy egy luxusmárka neve alatt dolgoznak, amit mindenki ismer.

Ismerősöm apja is ilyen fizikai munka bzi volt, hogy neki csak az számított munkának, aminek kézzelfogható végterméke volt. Az, hogy valaki könyvelő, vagy programozó, vagy titkárnő... az semmi, nem munka.

A felfogással és az intelligenciával van a baj, ezért ilyenek.

2023. márc. 17. 14:23
 4/32 anonim ***** válasza:
93%

Egyszerű: túlkompenzálnak :) Kevésnek érezték magukat, most pedig bekerültek egy "közösségbe", és úgy vélik, hogy ez végre értelmet adott az életüknek.

A vallási közösségek hasonló dinamikák mentén szoktak működni.

2023. márc. 17. 14:26
 5/32 anonim ***** válasza:
92%
Egy átlagos nap Bivalybasznád alsón
2023. márc. 17. 14:26
 6/32 anonim ***** válasza:
90%
Sírok a röhögéstől :D
2023. márc. 17. 14:28
 7/32 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, de jó, akkor én ezek szerint egy "félisten" vagyok...Volvo, John Deere, Toyota, Perkins, stb alkatrészeket gyártunk, mondjuk én közel sem vagyok büszke rá, hogy egy gyárban melózok 3 műszakban. Úgy vagyok vele, hogy ez a munkám, ennyi.
2023. márc. 17. 14:29
 8/32 anonim ***** válasza:
94%

Ez nagyon jó! 😂 Nekem nincsenek ilyen ismerőseim.

Szerintem a felvételkor elmondják nekik, hogy milyen fontosak, ugyanúgy részei a Mercedesnek (vagy egyéb cégnek), mint pl Hamilton. Ez végülis nem rossz dolog, csak valaki túlzottan elhiszi.

2023. márc. 17. 14:29
 9/32 anonim ***** válasza:
87%
Az iylesmit péntek délután szokták gondolni lazításként nem? :D
2023. márc. 17. 14:41
 10/32 anonim ***** válasza:
17%
Nekem a kedvencem, mikor üvöltik a pofámba, hogy ők ügyvédek, és ez meg az lesz velem, és így meg úgy fel leszek jelentve. Aztán csodálkoznak, mikor tök nyugodtan megkérdem, hogy most hova xarjak, majd megkérem őket hogy álljanak félre, vagy a meg lesznek baxva.
2023. márc. 17. 14:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!