Miért hiszi a feleségem családja, hogy az autógyári betanított munka a csúcsok csúcsa?
Odamentek anyósomék dolgozni a Mercedes gyárba, azóta úgy csinálnak mintha nekik is Mercedesük lenne, legalábbis valami felsőbbrendű emberek lennének. Anyósom mindenkinek mondja, hogy “az uram raktáros ám a Mercedesbe”. Teljesen elszálltak azóta, mintha az igazgatótanács tagjai lennének. Após a Forma-1-et is úgy nézi, kommentálja Mercedes pólóban, mintha csapattag lenne vagy csapatfőnök. Olyanokat beszél, hogy Lewis Hamilton a kollégája, bármikor jöhet a gyárat meglátogatni, meg hogy nekik köszönheti az alkatrészeket (mintha azt ott gyártanák …) Úgy járnak kelnek a lakóhelyükön a faluban, mintha vezérigazgatók lennének, de csakis Mercedes pólóban. Múltkor étteremben apósom úgy viselkedett a pincérrel, hogy majd lesült a pofámról a bőr. “Meleg a sör, azonnal hozzál másikat, tudod én ki vagyok?” Ezt mondta! A feleségem hugainak férjei oda mentek most dolgozni, most úgy csinálnak a családban, mintha a világ legjobb helyén lennének, a világ csúcsán. Sose néztem le őket, épp ellenkezőleg, hogy kétkezű munkát végeznek, a 8 általánost se tartottam mérvadónak mert eddig jó emberek voltak. Földeken dolgoztak. Após traktoros, anyós napszámos volt. Sok mindenben kértem tőlük tanítást, kerti munkákban, szerelésekben.
Én irodában dolgozom. Nekik se volt bajuk ezzel eddig. Most az a szöveg, hogy nekem internet van a hátsó felembe kötve és anélkül éhen halnék, mert az én munkám megfoghatatlan. Ilyenkor após ha meglát egy Mercedest, odamegy megpaskolni, hogy itt a munka gyümölcse. Folyamatosan jönnek nekem az állásokkal a gyárban. Persze először szigorúan bedolgozó cégnél, mert a Mercedes gyári dolgozói státuszt a pólóval ki kell érdemelni.
Az ilyen ember mit érezhet? Ismertek ilyeneket?
Az emberek eltérő értékrenddel, tapasztalatokkal és információkkal rendelkeznek, ami befolyásolja az őket körülvevő dolgok értékelését és fontosságát. Lehet, hogy a feleséged családjának tagjai az autógyári betanított munkát a csúcsnak tartják, mert számukra ez az egyik legstabilabb, legjobban fizető és legjobban támogatott munkakör, amely lehetővé teszi a stabil és kényelmes életmód fenntartását.
Azonban más emberek lehet, hogy különböző munkaköröket vagy karrierutakat tartanak értékesebbnek vagy vonzóbbnak. Például mások számára a kreatív vagy szellemi munka lehet a legfontosabb, mert azt gondolják, hogy ez jobban megfelel az érdeklődési körüknek és képességeiknek. Mások pedig talán olyan munkát tartanak a csúcsnak, amelynek nagyobb társadalmi vagy szakmai elismerése van, vagy amely több lehetőséget kínál a karrierfejlődésre.
Fontos megérteni, hogy mindenki eltérő prioritásokkal és értékekkel rendelkezik, és nincs egyetlen "csúcs" vagy "legjobb" munka, amely mindenki számára megfelelő lenne. A legfontosabb az, hogy olyan munkát találjunk, amely összhangban van az érdeklődésünkkel, képességeinkkel és céljainkkal, és amely lehetővé teszi a személyes és szakmai boldogulásunkat.
Teljesen egyetértek.
Kérdező, te meg, javaslom, kezeld humorral a helyzetet, ne megütközéssel.
Azt a sört meg elkértem volna a pincértől a helyedben, hogy hagyd csak itt, majd én megiszom, apósomnak meg hozzál légyszi másikat, amilyen hideget kér.
Apósod is talán észrevette volna magát ezután.
Amugy viccen kivul kerdezem, hogy mennyit keresnek 3 muszakban?
Sajnos voltam olyan barom, hogy tanarira mentem, tanitason kivul itt a kornyeken max valami 200 ezres fizuert tudnek irodaban melozni, ketsegbeesesemben neha en is elgondolkozom azon, hogy par evig tolnam a Mercit. De a 3 muszakert meg az ilyen kozegert jo penzt kellene adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!