Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzékiek tényleg azt...

Az ellenzékiek tényleg azt hiszik, hogy egy akumlátorgyárban csak betanított szalag mellett álló összeszerelő munkások fognak dolgozni?

Figyelt kérdés
Rendszeresen megjelnnek ezek a kommentek, hogy összeszerelő műhelyek, egyszerű betanított munkásokkal. Igen nyilván leszek betanított munkások is a szalagok mellett, de egy ilyen gyárba nem csak betanítitt munkások kellenek, hanem lesz egy csomó értelmiségi állás hely is, pl mérnököknek.

2023. febr. 20. 09:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
98%

Ugyanolyan lesz, mint a német autógyárak itt. A kínaiak hozzák a kész technikát, és itt lesz a gyártás.

A német autókat sem itt tervezik, ahogy a kínai akkukat sem itt fogják kitalálni. Ide a gyártást hozzák.

2023. febr. 20. 10:08
 2/12 anonim ***** válasza:
19%

Azért, mert szűk látókörűek.

Szerintük csak SSC-ket kellene az országba vonzani.

Én gyárban dolgozom, fejlesztőmérnökként.Itt is úgy indult,hogy csak termelés lesz, de lett műszaki fejlesztés terület és már elég sokan dolgoznak benne.

Rendes mérnöki munka nem gyakori egy SSC-nél.

Ettől függetlenül, azt gondolom,hogy az ilyen aksigyárakat szigorúan kell szabályozni, nehogy vegyi anyagok kerüljenek a környezetbe.

3/12 anonim ***** válasza:
30%

1#

Tévedsz.

A Volkswagen konszern motorjainak többségét Magyarországon tervezik és fejlesztik.

4/12 anonim ***** válasza:
97%

Én nem gondolom, hogy csak szalagmunka lenne, de azzal egyetértek, hogy hosszú távon nem az a helyes irány, hogy csak gyárakat és SSC-ket csalogatunk ide, hanem a hozzáadott értékünket kellene növelni.

Egy újabb gyár rövid távon szuper lesz Debrecennek, hosszú távon nem feltétlenül mozdít sokat előre Magyarországon.

2023. febr. 20. 10:12
 5/12 anonim ***** válasza:
97%

3as, a teljes autógyártáshoz olyan 15-20%-nyi hozzáadott értékünk van.

Ez bizony össszeszerelő üzemet jelent országos szinten.

2023. febr. 20. 10:15
 6/12 anonim ***** válasza:
96%

"Én nem gondolom, hogy csak szalagmunka lenne"

Döntően alacsony hozzáadott értékű szalagmunka van ezekben a gyárakban. Lehet néhány mérnöki pozíció is, de az elsöprő többség a szalagmunka, nem véletlen, hogy pl. a gödi gyárban is háromezer külföldi vendégmunkás dolgozik. Azért tudnak ennyi idegent behozni dolgozni, mert egyszerű betanított munka folyik ezeken a helyeken.

2023. febr. 20. 10:19
 7/12 anonim ***** válasza:
80%
#6, egyetértünk, nincs közöttünk ellentmondás.
2023. febr. 20. 10:22
 8/12 anonim ***** válasza:
70%
#3 akkor ez megmagyarázza a "minőségüket" 🤣 egyébként nem, nem ott tetvezik.
2023. febr. 20. 10:42
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
A Bosch-nál tudom, hogy terveztek autó elektronikát egy darabig, de azt is, irodai szinten és úgy tudom, hogy hivatalosan német licenszként működött, itt csak al iroda volt. Viszont, hogy ez megy-e még, azt nem tudom.
2023. febr. 20. 10:46
 10/12 A kérdező kommentje:
6) Minden gyárban szalagmunkák és hasonló betanított munkák teszik a poziciók többségét.
2023. febr. 20. 10:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!