Az anyósom nem kedvel engem?
Ha ennyire meg akarsz felelni, az már kóros.
Engedd el. És költözzetek el, mert így, egymás nyakán élni nem normális.
"viszont én nem nyomoluk egyáltalán."
"van hogy meglátogatom, kitakarítok ha látom hogy fáradt."
De, ez már nyomulás.
Látogathatnád - ha úgy éreznéd, hogy ő is akarja, és élvezitek egymás társaságát, mert úgy kijöttök, mint két barátnő. De minden kapcsolódás nélkül mész oda, egyáltalán nem illetek össze, így a látogatás csak terhes pofavizit, időrablás. Itt, ezen az oldalon is százával vannak, akik nincsenek haragban az anyósukkal/menyükkel, de nem látogatják ok nélkül, édeskettesben, mert úgy vannak vele, hogy mit lessenek annyit egymáson. Nincs közös hullámhossz, így mindkettőjüknek van jobb időtöltése is, elég egymásból annyi látogatás, amennyit az illendőség megkíván - és a kettesben összejárást abszolút nem kívánja meg, az már igazán extra. Azoknak való, akik élvezik.
A kérés nélküli takarítás is olyan izé. Nekem rángana a szemem az irritáltságtól, ha az anyósom takarítani akarna nálam (akkor is, ha fáradt vagyok). Ne tüsténkedjen, ne játssza az anyukámat, se a cselédemet, hagyjon. Ha ugyanezt a szitut a leendő menyemmel képzelem el, akkor is ugyanezt érzem. Ha már tényleg öreg vagyok, és igazán gondjaim vannak az önellátással, akkor talán szívesen fogadom, máskülönben inkább taszít.
Sajnálom a szüleid és a babád elvesztését. Anyósodtól tényleg rendkívül tapintatlan volt, hogy a vetélés után annyit sem mondott, hogy jobbulást. Tény és való, nem különösebben kedves veled. Veled a lónak az egyik oldalára dőlt, a másik menyével viszont a ló túloldalán csak úgy nyekkent (ne oda tedd a lécet, ahol a vele való kapcsolata van, az is túlzás). Ne akard, hogy egyfajta második anyukád legyen, nem az az elvárható, "normális" anyós-meny viszony. Ha az utcán kiválasztasz erre 20-40 embert, közül is legfeljebb egy illik hozzád annyira, hogy ilyen kapcsolatotok legyen. Ugyanígy van az anyósokkal is. Attól, hogy a fia a párod, ő még nem lesz automatikusan pont neked való barátnő alapanyag.
Bár az enyém is inkább diplomatikusan leszarna, nem pedig áskálódna ellenem…
Ne haragudj, de te most problémát csinálsz oda, ahol nincs. Nem vagytok legjobb barátnők, oké, bumm. Lépj tovább, örülj, hogy azért emberi kapcsolatotok van, nem haragos és keress magadhoz illő barátokat. Nagyon szomorú, hogy korán elvesztetted a szüleidet, de az ő pótlásuk nem a felnőttkorodban megismert anyósod feladata, nem is alkalmas erre a legtöbb ember, még közeli családtagok sem feltétlen. Pláne ha ennyire gyökeresen eltér a személyiségük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!