Mit csinálnátok ha a jómódú családból származó lányotoknak szegény lenne a barátja?
18: Szerintem elég egyértelmű a kérdés. Ha a kérdező azt akarná tudni, hogy ki mit szólna ahhoz, ha a lánya egy csöves hajléktalannal jönne össze, akkor azt kérdezné. (Mivelhogy a hajléktalan nem a szegény szinonimája, az egy annál lejjebbi szint.) Teljesen érthető, hogy arra gondol, amikor egy gondtalan, anyagilag hosszútávra vagy egy életre bebiztosított életet élő család lánya egy olyan családba tartozó férfival kezd viszonyt, akiknek meg kell küzdeniük a havi betevőért, számolniuk kell a pénzt.
De itt a GYK-n ugyebár sokaknak fétisük a kötözködés, szavak és kifejezések kiforgatása.
Egyébként tovább lehet fűzni a kérdést.
Mi számít egy jómódú család szemében kihasználásnak?
Ha pl egy kezdő pedagógus odaköltözik a lányhoz a lánynak egyetem elkezdésekor megvásárolt ingatlanba, de a közös élet felét (rezsi, kaja, stb) azt fizeti, az már az?
Vagy ha elmennek olyan nyaralásra, amibe a srác nem tud felesben beszállni, csak valamennyit beleadni, de a többit a lány (közvetve a családja) fizeti?
Szerintem túl elméleti a kérdés. Ha szerelemből vannak együtt, akkor nem zavarna a srác anyagi helyzete, feltéve, hogy becsületes és igyekvő. Nyilván, ha mondjuk a lányomnak lenne egy lakása,
neki meg nem, természetesnek venném, hogy odaköltözik (hiszen most menjenek albérletbe?), ha van autója és ő is használja, az is rendben lenne, de nyilván úgy tartanám helyesnek, ha ő maga is betenné a közösbe, amit tud, dolgozna, karriert építene stb.
Az ilyen nevelésű lányok szoktak 30 évvel idősebb pasival összeállni. Nálad a szerelem nem számít, csak a pénz - ezek szerint.
29
Nem is értem a hozzászólásodat. Magához hasonlót kell(ene) választania, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!