Barátom szülei haragszanak rám, okkal? Menjek ezután hozzájuk?
Budapesten élünk, most érettségiztem, ő már egyetemre jár. 2 éve vagyunk együtt.
Még májusban megkérdezte, hogy ha felvesznek engem is arra az egyetemre, amire jelentkeztem elsőnek, összeköltöznék-e vele? Nyilván igen, szüleim is belementek, ő szülei is örültek. De mivel ide magas volt nagyon a ponthatár, benne volt a pakliban az is, hogy Pestre nem vesznek fel, kérdeztem, akkor mi lesz? Mondta, hogy akkor ő költözik velem, oda, ahová felvesznek és a sulit megoldja ingázással, akár úgy, hogy marad nappalin és 1-2 napba veszi fel a kötelező óráit, vagy átmegy levelezőre.
Sajnos az 'A' terv nem jött be, Pécsre jutottam be, ami végülis szuper, mert sikerült, azt tanulhatom, amit szeretnék, amire egész gimi alatt készültem. És később átjelentkezhetek ide is, Pestre. De elkezdenem magát a szakot ott kell, Pécsen.
Így a 'B' terv lesz, hogy a barátom (is) költözik. Ment ma haza, kérdeztem délután, hogy na mondta-e a szüleinek, mit szóltak és annyit írt, hogy kiakadtak. Kérdeztem, miért, mondta, hogy igazából felesleges beszélni róla, majd megnyugszanak, meg elfogadják és nem is kell erről beszélni, meg nem nagy dolog.
De nem tudom, hogy most rám is haragszanak vajon?
Hétvégén lenne náluk sütögetés, baráti összejövetel és tegnap délután úgy jöttem el tőlük, hogy mondták, várnak és bármi is lesz, iszunk rá... De most így, hogy ki vannak akadva, nem tudom, menjek-e.
Ilyen benzinárak és idióta autósok mellett én is ki lennék akadva, hogy a gyerekem heti többször ingázna oda-vissza Budapest és Pécs között. Mellette gondolom albiba mennétek, amit közösen fizetnétek, ami plusz költség, és még szerencsétlen tanuljon is mellette.
Ez a lehető legidiótább ötlet. Lehet hétvégente találkozni.
-Így is rengeteget használja az autóját, a szüleit az nem zavarja. Hát azért van.
-Albérlet a terv, nem ott tervezünk maradni. De az itteni lakását addig ki fogja adni (és egy budai lakás kiadása több pénzt hoz, mint amennyit egy pécsi visz).
-Szorgalmi időszakban nem szokott tanulni.
Én vagyok az orvosin (vagyis leszek), ezért nem opció nekem a levelező.
Ő a Corvinuson tanul, teljesen más szakon.
Barátod diplomája megy a levesbe a sok utazással meg az egy-két nap alatt letudott kötelező órákkal. A többi óra anyagát hogy fogja megtanulni? Mindig elkéri az évfolyamtársak jegyzetét? Hacsak nem valami himi-humi szakra jár ez nem lesz tartható.
Neked pedig orvosi mellett amúgy sem lesz időd semmire a tanulás miatt.
Elhiszem, hogy sokkal kellemesebb az embernek a barátja mellett tanulnia, de az első egy-két szemeszter amúgy is az alkalmatlanok kiszórásáról szól, kőkemény tanulás van, amit meg tudsz hét közben csinálni (már ha elég rá az idő). Hétvégén meg vagy Pécsen, vagy Budapesten találkoztok. A terv amúgy is az, hogy átjelentkezel Bp.-re, gyakorlatilag egy évet kell megcsinálni így. Cserébe a barátod is tud normálisan tanulni.
De miért vezetne napi 4 órát?
Pl. felveszi kedd-szerdára az óráit, kedden jön Pestre, szerdán vissza Pécsre. Vagy csak szerdára, kedd este jön, szerda délután vissza.
Miért menne a levesbe?
Levelezőn lesz, ugyanúgy kell vizsgáznia, tanulnia. Mások is, emberek ezrei végzik így a tanulmányaikat, olyankor nem gond a levelező? Család, főállás mellett például?
Nem himihumi szakon van, de nagyon okos, az apja cégében is dolgozik mellette (home officeban, tehát nem ez a problémája a szüleinek).
Úgy is tudok tanulni, hogy ő mellettem van. Sőt, úgy sokkal jobban, mert ha látja, hogy elkalandozom, másra figyelek, azonnal szól. Nyilván egy érettségi semmi az egyetemi vizsgaidőszakokhoz, de így ebben a félévben most a tanulás közben észrevettem, hogy vele sokkal jobban tanultam, mint egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!