Hogyan értessem meg anyósommal, hogy a nyári szünet
alatt ne tanuljon a gyerekemmel?
Figyelt kérdés
Most, a nyári szünet alatt a harmadikas kisfiam az anyósoméknál van napközben, amíg mi dolgozunk. Anyósomnak az volt az elképzelése, hogy az egész nyarat végigtanulja a kisfiúval, mert nem kitűnő lett a bizonyítványa. Félreértés ne essék, három 4-ese lett, a többi 5. A fiamnak ez természetesen nem tetszik, hiszen a nyári szünet az a pihenésé és nem a tanulásé. A minap már mondtam az anyósnak, hogy ne tanuljanak, de ő folyamatosan azt mondja, hogy napi 3 óra tanulás kell a vakáció alatt, mert különben a gyerek kiesik a ritmusból és ellustul szeptemberre. Szeretem és tisztelem az anyósomat, de ezzel az elvével nem tudok azonosulni. Hogyan tudnám hatásosan, de nem bántó módon rávenni arra, hogy ne erőltesse a tanulást?
"És akkor mi van, ha megsértődik az anyós? Miért félsz ennyire a konfliktustól? Miért kell pátyolgatni azt az anyós kicsi lelkecskéjét, aki telibe kakilja a kérésedet?"
Mondjuk az van, hogy akkor közli, nem kell oda vinni Pistiket, innentől nem vigyáz rá.
2023. júl. 14. 14:08
23/33 anonim válasza:
Kamu szerintem is. Ki az a marha felnőtt, aki azzal szopatja magát, hogy napi 3 órát tanul egy gyerekkel??
Hozzám jött rokon gyerek pár éve nyáron, apja felhívott, és megkért, hogy napi fél órát matekozzak vele, hát elég volt, úgy őszintén.
2023. júl. 14. 14:52
24/33 anonim válasza:
Szereted a gyereked?
Ne hazudjál légyszives.
Akkor szeresd jobban.
Akkor tiszteld jobban, nem érdekel, de amit csinálsz, gusztustalan.
2023. júl. 14. 14:55
25/33 anonim válasza:
Ezek az anyósok ilyenek nyáron.
2023. júl. 14. 16:08
26/33 anonim válasza:
Látom mindenkit lepontoznak, aki szerint nem árt a gyereknek egy kis tanulás. Ha meg annyira nem akar tanulni, akkor álljon ki magáért, majd megmondja a mamának, hogy nem tanul, aztán jutnak valamire. Azért nem küzdenék, hogy jaj nehogy talunia kelljen a kis mazsolámnak. Amúgy egy normál képességű gyerektől harmadikban még elvárható az ötös mindenből, nem fog ártani neki ha ismétel egy kicsit.
2023. júl. 14. 18:18
27/33 A kérdező kommentje:
Sajnos az én szüleim már nem élnek, így ők nem tudnak besegíteni. Amúgy saját példámból tudom, hogy amikor tanultam nyáron, akkor iskolakezdéskor sokkal fáradtabb voltam, mint, amikor nem tanultam. Amúgy miért is elvárható egy harmadikastól, hogy mindenből 5-ös legyen? Vagy, aki már nem kitűnő az nem is jó tanuló? Vagy esetleg szégyellnem kéne a három 4-es miatt?
2023. júl. 14. 20:20
28/33 anonim válasza:
Azért, mert alsóban elég könnyű ötösöket összeszedni. A napi három óra szerintem is túlzás, de én is átnézném azokat a tárgyakat, amiből négyest kapott. Főleg ha matek vagy írás/olvasás. És nem is egész nyáron, de mondjuk egy-egy hetet lehetne áldozni a problémás tárgyakra. Arra talán a mama is belemenne. Én egyszer az egész éves kémia anyagot megtanultam egy hét alatt a mamánál, mert zavart, hogy lemaradtam. Nem lettem tőle fáradt, csak délután hülye sorozatok helyett egy kis kémiát olvastam.
2023. júl. 14. 20:47
29/33 anonim válasza:
De most ezt nekünk miért magyarázod, minek győzködsz minlet? Ez mit változtat a helyzeteden?
Nem mondtuk, hogy egyetértünk anyósoddal, de a te kérdésed az volt, hogy mondd meg vita nélkül, leírtuk, hogy sehogy. Nem értem, mit akarsz még.
2023. júl. 14. 20:50
30/33 anonim válasza:
A válaszolóknak igaza van, csak sajnos a szokásos magyar stílben tudták csak válaszolni. Konfrontálódnod kell, vagy nem viszed oda. Ennyi választásod van sajnos. Az a gyerek legalább szünetben pihenjen már, bakker... A nyár az szünet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!