Hogyan értessem meg anyósommal, hogy a nyári szünet alatt ne tanuljon a gyerekemmel?
Ha nem egyezik veled a véleménye, és tudja, hogy bármit csinál, úgyis nála lesz a gyerek, akkor nem fogod tudni rávenni.
Engedd el. Semmi baja nem lesz a gyereknek napi 3 órától, lehet, hogy neked nem tetszik ez, de ha napi szinten anyósod vigyáz a gyerekre 2,5 hónapig, ha ennyire rá vagytok szorulva, akkor el kell fogadnod, hogy neki is van beleszólása a gyerekkel való életvitelbe.
Ha nem tetszik, nektek kell megoldani másképp a gyerek felügyeletét, ez az igazság.
"Tudasd vele hogy ha így foglalkozik az unokával akkor nem viszed többet nyáron,"
Ezt nyilván nem fogja tudatni vele, mert gondolom kényelmes nekik a dolog.
Mondjuk NE anyósra sózd rá a gyereket, hanem oldd meg a felügyeletét.
De ezt nem fogod, helyette itt panaszkodsz arra a nőre, aki helyetted! van a gyerekeddel.
Nemhogy örülnél, amiért vállalja, és nem kell táborra meg szitterre etc költened.
Megj: sokan, köztünk én is, biztosan nem vállalnánk egész nyáron egy gyerek ellátását, meg pesztrálását, szóval tedd össze a két kezed, amiért anyósod ezt megteszi értetek.
ez a nap kamuja
(az én anyámnál kontrollmániásabb és szadistább szülő ebből a szempontból nem létezhet, ő is állandóan előírt nekem feladatokat nyáron is, de napi 3 órát még ő sem, hagyjuk már)
A korábbi válaszokat nem ismétlem, nyilván az lenne a megoldás, hogy nem viszed oda, és nyilván ezt nem tudjátok megoldani.
Próbálkozz kompromisszummal: legyen napi 1-2 óra, vagy csak minden második nap, a gyerekkel beszéld meg, hogy tegyen a mama kedvére.
Vagy próbálj alternatívát találni, igen, érted a mama szándékát, de legyen valami élvezetes forma, vegyél pl. foglalkoztató könyvet, amit a gyerek is élvez, és azt csinálják a mamával. Vagy ha nincs letiltva a kütyükről, akkor valami olyan appot, számítógépes játékot, ami szintén tanító jellegű. A lényeg, hogy a gyerek ne tanulásnak fogja fel.
(Emlékszem, hasonló kisgyerekként mennyire haragudtam az egyik memóriajátékomra, mert meghallottam, mikor az eladó magyarázta anyukámnak, hogy ez segít a tanulásban, koncentráció, stb. Nagyon sokáig nem voltam hajlandó játszani vele, mert nekem ne erőltesse senki a tanulást, én játszani akarok. Pedig hát csak egy szimpla memóriajáték volt, amit amúgy szerettem, és Aladdinos, amit pláne. :D)
Itt inkabb avval van baj hogy nem rad hallgat , kerdez. Te vagy a gyerek anyja...ha nem akarod hogy TV-zen, x y-t egyen vagy nemtudom akkor hallgat rad az anyos vagy az o haza, az o szabalyai szerint el? mert akkor bizony o teged nem tisztel.
Hozza teszem, az oreg lanynak igaza van kis tanulas nem art a nyari szunetben. Engem is nagyim neha befogott anno. Utaltam...de jot tett.
Kompromisszumot nem lehetne kötni? 2 naponta egy ora tanulas?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!