Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan oldjuk meg ezt a...

Hogyan oldjuk meg ezt a helyzetet? Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

27+1 hetes kismama vagyok.

Nem jövünk ki anyósommal.

Az a helyzet, hogy folyamatosan kötekszik velünk. Jelenleg itt élünk velük egy házban, külön kasszán van mindenki, ahogy külön részünk is van, így senkinek nem kellene zavargatnia senkit. Igen ám, de a drága anyósom jogosnak érzi.

Ezelőtt az volt a probléma, hogy leköltözünk Szabolcsba, akkor abból állt a bál nagyon csúnyán. Elhordott mindennek engem is, a fiát is.

Majd most ugye albérletet nézünk Bp-n, de most is áll a bál.

Nem akarok itt maradni, nem is fogok, eszem ágában sincs, de folyamatosan 2-3 naponta megy a vita.

Mindenbe beleköt. Folyamatosan a fiával úgy beszél, mint a kutyával, van, hogy velem is, amit nem hagyok persze.

Tisztelem, mivel a férjemet nagyon szeretem, de egyszerűen bármit teszek, bárhogy próbálkozok nem tudok vele kijönni. Tegnap és tegnapelőtt volt az a pont, amikor azt mondtam, befejeztem. Nagyon csúnyán összevesztünk, a férjem ki is zavarta innen. Majd azt mondta engem a rák egyen meg, ilyen és ehhez hasonló dolgokat.

Szóval mint írtam befejeztem vele a kapcsolatot. Tegnap meg is mondtam neki nyugodtan, hogy nem akarok vele tovább kapcsolatot tartani sem míg itt vagyok, sem mikor elmentem. Hogy mindenkinek világos legyen, haza akartam költözni édesanyámékhoz, csak a férjem tegnap megkért, s minden alkalommal, hogy ne hagyjam itt, nagyon szépen megkér bírjam ki, míg nem találunk albérletet. Tegnap is és minden alkalommal rábólintok, szóval csak miatta vagyok, máskülönben nem lennék itt már régóta.

De viszont, a lényeg a kérdésben..hogy oldjuk meg azt, hogy az unokáját lássa?

Nem akarom teljesen eltiltani, csakmert egy idegbeteg, csak mert 2 naponta bele jön valami, s elkezd bele kötni mindenbe, mindenkibe, akár az álló fába is, csak én nem akarok semmit tőle, sem kapcsolatot, semmit.

Nekem az sem kell, hogy a gyereknek vegyen valamit, mert nem érdekel az ajándék, vagy éppen ez a része.

Bármit tett mindig megbocsátottam neki. De ezúttal nem tudok, nem akarok. Nagyon sok dolgot művelt az elmúlt 2-3 hónapban, ami miatt úgy döntöttem most volt elég.

Minden héten legalább 2x bele kötött mindenbe, amibe tudott, vagy ért..

És csak azért nem tudunk innen jelenleg lépni, mert a férjemnek itt a munkahelye közel, így nekem tűrnöm kell, de viszont az utolsó 3 hónapban vagyok, nem akarom ezt, nekem ez nem kell..

Segítsetek, mit tegyek? Teljesen kivagyok..

2023. jún. 3. 15:27
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/88 anonim ***** válasza:
100%
260ból akartok albérletben megélni?
2023. jún. 3. 22:02
 52/88 A kérdező kommentje:

45, az én házam lent szabolcsba, valamint az ő háza itt, legalábbis a fele, mert az apukája átíratta az ő nevére, neki csak az élvezeti joga van, csak így társtulajdonos itt az anyjával. 1/2 része az övé.

Nekem az a ház az enyém, édesanyám átírta a nevemre szintén, neki csak az élvezeti joga van.

Nem 260 ezer forintból akarjuk eltartani a gyereket, mivel targoncás/nehézgépkezelő nagyon hamar tudunk neki állást találni, ami elég jól fizet. Van rengeteg szakmája, abba is tud dolgozni. Festő, mázoló, burkoló, stb.., de mi a targoncához és a nagygéphez ragaszkodunk. Szóval az nem gond.

Szabolcsba pedig van 1-2 gyár, pld a Coloplast, de az is tényleg bekorlátoz.

Csak ez is tiszta gáz, hogy az övé a ház fele és innen el kell menni az anyja viselkedése miatt, aki nem nézi sem őt, sem engem, sem a pici babát.

Majd ők vannak felháborodva, hogy hát de minek akar elköltözni..meg manipulálják, vissza akarják tartani azzal, hogy fenyegetik a rendőrökkel, hogy védett korba van az apukája, és ha ő elköltözik a családjával, akkor baj lesz belőle, elővezetik, pedig erről szó sincs. Beszéltem nemrég egy ismerősömmel, aki a rehabon dolgozik, mondta ő is, hogy nincs ilyen, egy rendőr ismerősöm sem hallott még ilyenről, szóval az egész egy kitaláció. Mert a drága mama szerint én elveszem tőlük a fiát, már így is elszakítottam, pedig erről szó sincs..

Nem tudok elszakadni sem innen, de viszont nem hiszem, hogy sokáig fogok tudni itt maradni szerintem..

Még egy vita, csak egyetlen egy, s tényleg nem maradok itt tovább.

2 hét..ennyi az egész, 2 teljes hét, hogy megkapjuk a babavárót, de nem tudom hogy bírjam ki ezt az egészet addig.

Nem akarok sem panaszkodni, sem hisztizni, semmi..csak egyszerűen elmenni innen, de nem teljesen könnyű.

De ma átbeszéltük a férjemmel, hogy van eltéve vészhelyzetre pénz, ha úgy van, megyünk. Mostmár tényleg..

Sok volt ez, s kicsit ő is elgondolkozott ezen a dolgon. Majd szerencsét próbálunk máshol, ha innen el kell menni, nem érdekel, csúnyán mondva leszarom már. Csak a babóca legyen egészséges, neki ne legyen baja

2023. jún. 4. 00:43
 53/88 anonim ***** válasza:
98%

Tehát a tied meg anyukád háza, csak az egyszerűbb öröklés miatt van a neveteken mind két ház.

A semmire vállaltatok gyereket a mama nyakára. Ha ennyire könnyen elhelykezdhetne, miért nem tette már rég.

2023. jún. 4. 01:01
 54/88 anonim ***** válasza:
89%
Akkor jön plusz 2 gyerek is még a 10 millióhoz. Szaporodni a semmire. 🤦‍♀️
2023. jún. 4. 05:07
 55/88 anonim ***** válasza:
98%
Én azt nem értem, hogy miért gondoltátok, hogy most kell teherbe esned... A semmire.. Véletlen volt vagy magatoktól vagytok ilyen okosak? Ha nem léptek heteken belül, a szüléskor sem lesztek már együtt, az fix. Védőnő nem cseszeget ezért a helyzetért?
2023. jún. 4. 06:59
 56/88 anonim ***** válasza:
89%
Én meg kihúznék az országból is.
2023. jún. 4. 08:01
 57/88 anonim ***** válasza:
100%

Egyikőtöknek sincs semmije. A haszonélvezeti jog erősebb, mint a tulajdonjog. Ha megsérül a ház, a tulajdonosnak kell rendbe tenni, miközben a haszonélvező akár ki is rakhatja a tulajdonost a házból. Ha a haszonélvező nem fizet rezsit, a tulajdonoson vasalják be. Eladni haszonélvezettel terhelt ingatlant őrült nehéz.

A férjed tudta, hogy a kedves mama milyen, mégis odaköltöztetett téged. Ez benned nem kongatja a vészharangokat?!

Azt írod, nem gond a váltás, csak 2 hetet kell várni, de ez azt jelenti a leírásod szerint, hogy ha megvan a babaváró, akkor felmond az egyetlen kereső a családban, miközben jön a gyerek pár hónap múlva a halálosan bizonytalan helyzetre. Nem érzed?! Mennyit kéne keresnie az új helyen, hogy albérletet tudjatok fizetni Budapesten? Ebbe belegondoltál már? Ha a jelenlegi dupláját keresné, az is kevés lenne. Szerintem az fog történni, hogy felélitek a babaváró megmaradt részét és pislogtok majd, hogy hát nem lett jobb a helyzet. Nem tudom, tudatosult-e, de a babaváró az az esetek jelentős részében nem ingyen pénz, hanem HITEL, amit vissza kell ám fizetni (kivéve, ha bevállaltok még két gyereket a nagy semmire).

Egyébként meg: arra a 2 hétre menj el anyádhoz és gond megoldva. Utána úgyis minden szipi szupi lesz, igaz?

2023. jún. 4. 08:02
 58/88 anonim ***** válasza:
93%

Van hová költözzetek, de ehelyett nyavalyogsz... bocs, ennek így semmi értelme.

Vagy lépjetek és cuccoljatok még a héten - nyár van, nem is tél, hogy fázzatok egy kvázi fűtetlen helyen -, mert tudtok hová menni, vagy ne panaszkodj.

2023. jún. 4. 08:40
 59/88 anonim ***** válasza:
88%
Ez az hogy annyira könnyen gondolod hogy hipp hopp talál jobban fizető állást.Szerintem nehéz hipp hopp új és jófizető állást találnia.Szerintem nem a legjobbkor jön a baba.De ezt majd kitapasztaljátok.Egy gyereket eltartani óriási költség.
2023. jún. 4. 08:41
 60/88 anonim ***** válasza:
97%

Mondjuk neked hogy a picsbe fordult meg a fejedben, hogy egy ilyen teszetosza emberrel vállalj gyereket???

Apám egyszer bontotta fel a levelemet, mikor 19 voltam, ott abban a pillanatban letisztáztam vele keményen, hogy ezt soha többé nem akarom meglátni.

A pasid meg egy életképtelen he.re.

2023. jún. 4. 08:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!