Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit gondoltok egy ilyen...

Mit gondoltok egy ilyen felállásról (elvált emberek, bővebben lent)?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok arról, ha az új partneretek aki történetesen elvált még mindig tartja a kapcsolatot az exe szüleivel? Nem taktikai okokból persze, hanem szimplán azért, mert együtt voltan 10-en X évig és kedvelik egymást.

Vannak olyan családi események, hogy néha az ex is ott van az új párjával, de nincs köpködés, játszmázás, normális a viszony.

Milyen érzéseket, gondolatokat vált ki belőle egy ilyen helyzet?

2023. máj. 30. 19:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
33%
A gyerekek nagyszüleiről van szó. Persze, hogy tartja velük a kapcsolatot.
2023. máj. 31. 06:43
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem szimpatikus lenne, emberileg pozitívnak tartanám. Két EMBER együtt él tizenpár évig: optimális esetben nem "csak" szerelmesek egymásba, hanem egymás legjobb barátai, bizalmasai, akik fél szavakból is megértik egymást - miért ne tartanák a kapcsolatot, ha amúgy a szétválást fel tudták dolgozni? Akár még úgy is, hogy eleinte voltak feszültségek, sérelmek stb., ritkán van olyan, hogy mindkét fél egyszerre gondolja úgy, hogy a házasságnak ideje véget vetni és barátsággal elválni.

De az itt feltett "Párkapcsolati problémák" témakörben feltett kérdések alapján aztán nem csodálkozom, hogy miért olyan különleges dolog ez.

2023. máj. 31. 08:55
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Ez mind nagyon szép mindaddig, amíg valamelyik (vagy mindkét) fél új életet nem kezd egy másik emberrel. Ha az előző kapcsolat nincs megfelelően lezárva, valamilyen formában még mindig él, az zavarja, adott esetben végleg meggátolja ennek az új életnek a felépítését.

N

2023. máj. 31. 09:06
 14/25 anonim ***** válasza:
58%

13-as: de le van zárva megfelelően. Mit gátol az egy új kapcsolatban, hogy 2 havonta eltöltök néhány órát az exfeleségemmel anyósoméknál szülinap/névnap/akármi kapcsán?

A szerelmi rész le van zárva, nincs már szexuális/testi vágy, elváltak, megbeszélték/kiveszekedték/kiterápiázták a sérelmeket (ha voltak), új platformra került a kapcsolat - barátsággá avanzsált, amit ők fenntartanak, mert továbbra is fontosak egymásnak. Miért kellene megszakítani egy 10-20 éves barátságot - amiben ráadásul esetleg van egy-két gyerek, mint eltéphetetlen kapocs - csak azért, mert már nem vonzódnak egymáshoz, más életcéljaik lettek, megunták a konstans együttélést stbstb.?

Nagyon furának tartom ezt a hozzáállást. Valahogy mintha elképzelhetetlen lenne, hogy ha két ember már nem akar együtt élni egy szerelmi kapcsolatban, attól emberileg még szeretik, megbecsülik egymást.

Érthető, hogy a válás után átmenetileg mosolyszünet van, esetleg komolyabb sérelemfeldolgozás egyik/másik fél részéről, pszichológus stb., de mindenkinek az az érdeke, hogy a megfelelően meggyászolt elválás után normális viszony maradjon fenn, főleg ha gyerek is van. 10 évig együtt éltetek és holnaptól SEMMI nem érdekel vele kapcsolatban? El tudom képzelni, hogy van ilyen felállás, de miért ez a normális?

Sajnos tudom, hogy nem ez a jellemző, vagy azért, mert egymást nem megismerve ugranak bele emberek házasságokba, vagy azért, mert borzasztóan rossz önismerettel rendelkezik az egyik vagy másik (vagy mindkét) fél, vagy azért, mert mindkét fél iszonyatosan sokat változik 10-15 év alatt, kommunikáció nulla (és azokról a tömegekről ne is beszéljünk, ahol a 18-20 évesek életcélja a házasság és gyerekszülés, kb. mindegy kivel), vagy jön a gyerek, na jó, házasodjunk össze, és még csomó más felállás van, és persze ezek miatt mire válásra kerül a sor sokszor olyan szintű gyűlöletbe csap át egy valaha (elméletileg) szoros kapocs, hogy lehetetlen a normális kapcsolat.

DE ha mégsem így van, és a felek egymás iránti szeretete, megbecsülése EMBERKÉNT stb. megmarad arra valamiféle ufóként tekintünk. Pedig arról van szó, hogy akik 10-15 évig vállvetve küzdtek egymás mellett a hétköznapokban és felneveltek egy-két gyereket, és egymásnak a minden voltak, azokat továbbra is érdekli a másik. Szomorú ez szerintem, hogy ez az általános. :(

2023. máj. 31. 10:56
 15/25 A kérdező kommentje:

13/14-nek igaza van. A 14 nem tudom miért van ennyire lepontozva, de durva...gyanítom a sok továbblépni képtelen ember húzta le a válaszát, akik pontosan így élik ki a tovább nem lépésük okozta frusztrációt.

A gond, hogy az emberek többsége nem zárja le a kapcsolatokat. És nem azt mondom, hogy az emberek 51%-a, hanem mondjuk 70-80%-a. A "nem beszélek vele többet" meg a "letiltom és törlöm facebookon" az nem lezárás. Az a trauma bedobozolása amivel ha nem is foglalkozol, folyamatosan mérgez belülről és viszed tovább a pakkot.

Ameddig van érzelem a másik iránt, addig nincs lezárva az előző kapcsolat.

És ITT értik félre a dolgokat a legtöbben: a harag/düh/bosszúvágy is egy érzelem.

Ameddig ilyesmit érzel az exed iránt, akkor is, ha ő volt a megcsaló, félrelépő fél és mégis vitte a fél vagyont (nálunk ezt csinálta a nejem) akkor is megszűnik a harag ideális esetben, ha kellő önreflexióval rendelkezel. Az alap tézis kezdőknek, hogy mindenhez két ember kell. Egy aki csinálja, egy aki hagyja. Ezt a felelősséget kellene, hogy felvállalja a többség, de erre képtelenek az emberek általában. Odáig jut mindenki, hogy "ezt tette velem ez a szemét, nem ezt érdemeltem". Oké, de én meg hagytam. Nem húztam meg a határokat, nem eszméltem időben, figyelmen kívül hagytam, tudtam a problémáról de nem foglalkoztam vele, mert úgy kényelmesebb volt, stb. Ez nem azt jelenti, hogy a másik nem volt hibás, de az már az ő belső munkája (kellene, hogy legyen). Azzal nekem dolgom nincs.

2023. máj. 31. 14:37
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
15-ös: sejtettem, hogy le leszek pontozva! :D Köszönöm, nagyon egyetértek az egész hozzászólásoddal, sajnos én is azt tapasztalom, hogy ez nem így működik általában, engem meg ufónak néznek, hogy így gondolom. Egyébként miért merült fel ez a kérdés benned?
2023. máj. 31. 14:48
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
#6 vagyok. #13, 14-nek tökéletesen igaza. Én 20 évig éltem a volt feleségemmel. Vele teljesen lezártam. Viszont a szüleivel miért kéne minden kapcsolatot megszakitani? Ahogyan írtam a nagyobbik unokájuk velem él. Nem azért tartom a kapcsolatot az exem szüleivel, mert így reménykedem az újrakezdésben. Lassan 4 éve váltunk el. Csak olyankor megyek hozzájuk, amikor az exem nincs ott. Akármilyen hihetetlenül hangzik kedves, jóravaló emberek. Szeretnek, mintha a saját fiúk lennék. Ez lehet furcsán hangzik, de van ilyen is. Egy válás miatt még lehet normális kapcsolat a ex szüleivel pláne, mert gyermek is van.
2023. máj. 31. 14:54
 18/25 A kérdező kommentje:

16 - Közvéleménykutatok, saját magamnak, csak direkt így tettem fel a kérdést. Nyilván nem túl reprezentatív.

Lassan egy év elteltével újra azt érzem, hogy merek nyitott lenni így elkezdek ismerkedni idén nyáron és szeretném meglátni egy tágabb kör véleményét, hogy előre fel tudjak készülni bizonyos véleménytípusokra, ha esetleg minden stimmel majd az adott nővel akivel ismerkedek, de ez a pont lesz fura neki.

Nyilván ha kell, akkor engedek én is a dologból, de alapvetően nem szándékozom felégetni ezt a kötődést magam mögött az exem családjával.

2023. máj. 31. 15:14
 19/25 anonim ***** válasza:
74%
A sógorom meg a felesége huszonvalahany évig voltak házasok. A nő a válás után is csaldtag maradt, minden ünnepen jelen volt. Azóta nem jön, amióta van új partnere.
2023. máj. 31. 16:27
 20/25 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező, fel kell rá készülnöd, hogy a jövendőbeli partnerek nem fogadják jól a helyzetet. Az is megtörténhet, hogy emiatt fognak elutasítani. Könnyen lehet, hogy sokáig nem találsz társat, vagy egy ígéretes kapcsolat fog befuccsolni emiatt. Saját tapasztalatból tudom, milyen irritáló tud lenni egy ilyen helyzet.

N

2023. máj. 31. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!