Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósom penészes kenyeret...

Az anyósom penészes kenyeret adott a kislányomnak, ezek után engednétek hogy nála töltsön egy hetet?

Figyelt kérdés

Meghívott minket magához ebédre a múlt hétvégén, a kislányom (5éves) konkrétan fény evő, tehát az ebédet egyáltalán nem fogadta el.

Az anyósom előállt azzal az ötlettel, hogy "akkor kincsem kérsz egy szendvicset"? A lányom bólintott, majd hozta is neki.

Átadja én meg csak bambulok kifelé a fejemből, egyszer csak megpillantom a kenyér szélén, majd az alján a nagy kék penész foltot.

Épp a szájához emelte volna a lányom, én meg hirtelen a sokktól kivertem a kezéből (asztalra esett) 🙄

Erre a kedves anyós felemelte, és lecsipkodta a penészt róla, majd nyújtotta vissza neki.

Na abban a pillanatban felfogtam az egész családot és haza mentünk.

A férjem is és én is kijelentettük, hogy a kislány, de én sem a lábam nem tesszük oda többet, mert ha ilyet megcsinál, akkor bármire képes.

Bele se gondol, mit tesz egy ilyen pici szervezettel a penész.

Erre ma felhív, hogy ugye nyáron a megbeszélt egy hétre el engedjük e a gyereket, merthogy ő egy csomó programot szervez, meg már a munkahelyén beiratta azt az egy hét szabadságot.

Én személy szerint még a nevét is elfeledtetném a lányommal, de ti mit tennétek?

2023. máj. 18. 21:01
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
97%
Biztos, hogy nem engedném oda!
2023. máj. 18. 23:27
 12/30 anonim ***** válasza:
90%
A gyereket nem hagynám nála felügyelet nélkül, ebben egyetértek veled. Ugyanakkor nagyon túlpörgöd. Hogy ezután soha a büdös életbe oda be nem teszitek a lábatokat blablalba, ez már kicsit túl van lihegve.
2023. máj. 18. 23:32
 13/30 anonim ***** válasza:
98%

Megértelek kérdező, konkrétan majdnem szó szerint ugyanebben a szituációban vagyok. Anyósom konyhai higiéniája rémes, rendszeresen hagy kinn napokra romlandó kajákat a konyhában, majd szemrebbenés nélkül adja a hároméves gyereknek. Hozzáteszem, baja soha nem volt a lányomnak, de azért az idős papával párszor jártak már a sürgősségin kiszáradás miatt... A belem forog amikor az asztalon szobahőmérsékleten összeaszott három napos bundáskenyeret meg a penészes kenyér mellől szedett soknapos pékárut csipkedte fel neki egyik reggel. Már embert lehetett vele ölni, annyira szétszikkadt. Férjem pironkodva bevallotta hogy ő így nőtt fel, majd pókerarccal nekiült a sajtos darált húsos tésztának, ami előző nap dél óta hevert a konyhában. Közben anyós a hűtőt telepakolja bontatlan uht tejjel, azért nem fér be semmi 🤦

Emiatt felügyelet nélkül én sem hagyom ott. Egy-egy ilyen akció után nálam is felmegy a pumpa és megfogadom hogy többet nem nyitom rá az ajtót a vén hülyére. De szeretem a férjemet és a gyerek amúgy kedveli a flúgos nagyanyját, így lenyelem a rossz érzést. Kibírom azt az időt, de felügyelet nélküli otthagyás fel sem merül.

2023. máj. 19. 03:21
 14/30 anonim ***** válasza:
94%
Nem.
2023. máj. 19. 05:49
 15/30 anonim ***** válasza:
94%
Nem
2023. máj. 19. 06:17
 16/30 anonim ***** válasza:
91%

A nagyi ezek szerint az a korosztaly/típus, aki szinte soha ki nem dobná az ételt. Hidd el, sokan ugyanúgy csak lesöprik a penészt a kenyerrol, ahogy pl lekanalazzak a tejfolrol is. Biztos vagyok benne, hogy semmi rosszindulat nem volt benne és nem is érti, mi a bajod az egésszel, hiszen ő simán megette volna.

Normális stílusban is el lehet mondani neki, hogy ti máshogy gondolkodtok, te nem akarod hogy ilyen ételt adjon a gyereknek.

2023. máj. 19. 06:35
 17/30 anonim válasza:
72%
Az egy elég érdekes szituáció. Őszintén ezután né se merném elengedni a lányomat hozzá egy hétig pedig csak 20 vagyok. Azt kétlem hogy direkt csinálta volna lehet figyelmetlen volt ezt annyira nem tudom kideríteni. Ha az első ilyen eset akkor beszéljétek meg a férjeddel hogy talán ő szóljon neki hogy ez annyira nem menne így. Én nekem ha BÁRMELYIK nagymamám adott volna szemük láttára penészes szendvicset akkor rögtön eltiltottak volna szerintem. Mivel kicsibb is a szervezetére még károsabb lehet mint egy átlag tinidzsere vagy felnőttre.
2023. máj. 19. 08:27
 18/30 anonim ***** válasza:
90%
17-es, 14-es vagyok, és igen, szerintem is ez áll a háttérben. Egyszerűen van a 65+-os korosztály, aki ebben szocializálódott, hogy ameddig nem kezd el mászni a kaja, addig ehető és nem szabad kidobni.
2023. máj. 19. 09:23
 19/30 A kérdező kommentje:

Az anyósom 49 éves.

És hogy tetőzzem ápolónő egy Budapesti kórházban.

És most egy idézet tőle amit a fiának mondott:

"Nem értem mi baja a hisztériádnak, a kórházban sem hal meg senki konkrétan ezektől a szendvicsektől, én adom a reggelit is és a vacsorát is a betegeknek.

Mi daráljuk a szalámlit is, mert nem tudják összerágni az öregek, és abból az alapanyagokból hordok haza. Senkinek semmi baja nem volt eddig ezektől, az unokámnak se lett volna.

2023. máj. 19. 10:50
 20/30 anonim válasza:
76%
18 as vagyok - Ezután végleg nem engedném hozzá bocsánat de ez így nem fér az agyamba hogy lehet valaki ilyen felelőtlen ápolónő létére. Az teljesen más mikor egy idős ember kap egy tegyük fel romlott, lejárt ételt meg mikor egy kis gyerek kap. Azt se értem hogy valaki 49 éves létére nem érti hogy a nem az nem a gyerek már pedig nem kaphat olyan ételt. Akkor inkább már vegyen a boltban frisset azt kifizetitek neki.
2023. máj. 19. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!