Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ha anyós egy hosszabb hétvégét...

Ha anyós egy hosszabb hétvégét nálatok van, akkor be szokott segíteni a házi munkában, főzésben?

Figyelt kérdés

A párom családja több órás autóútra él tőlünk, ritkán találkozunk velünk, de többnyire mi szoktunk menni. Kb egy évben kétszer.

Most jönnek először hozzánk és lehet azért, mert az én anyukámnak se volt soha “segítsége” és nekem sincs, de nekem fura lenne, ha idejönnének hozzánk, kvázi vendégségbe és mondjuk neki állna főzni.

Nem is tudom elképzelni ezt a helyzetet, hogy egy konyhában, ahol ki se ismeri magát, nem tudja mi hol van.. nekem eszembe se jutott ez egyébként, csak mondta a páromnak, hogy majd főz neki ezt meg azt.

Szóval ti nálatok hogy szokott ez lenni?

2023. máj. 17. 22:55
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
87%

26, az a te életed. Az enyémben nem kell főzőcskéznie anyósnak.

28, kedveskedhet nyugodtan mivel a kérdezőék járnak hozzá, tehát főzhet süthet. Azt amúgy senki nem mondta hogy ne vigye pl a fia kedvenc sütijét. Egyébkent a szeretetet kaján kívül mással is ki lehet fejezni szerintem.

2023. máj. 18. 19:04
 32/40 anonim ***** válasza:
71%
31, ki mondta, hogy "kell"? Én meghagyom az anyósnak ezt az örömet, hogy alkosson a konyhában, ha erre vágyik. Nem fog leesni a koronám ettől, sőt, inkább egyenesbe billen, mert egyrészt tiszteletben tartom anyósom vágyát, ezzel örömet okozok neki. A férjem/fia örömét is tiszteletben tartom, ha ez a vágyuk, legyen így, ettől nekem semmi bajom nem lesz, mivel ennél sokkal fontosabb dolgok foglalkoztatnak az életben, mint az, hogy ki főz a konyhámban. Ezek számomra nem lényeges kérdések.
2023. máj. 18. 19:20
 33/40 anonim ***** válasza:
87%
32, rendben de ahogy irtam az a te életed, a te szokásaid. Attól a másik álláspontot is lehetne fogadni ( anyósnak is) hogy van aki nem szereti.
2023. máj. 18. 19:26
 34/40 anonim ***** válasza:
43%
33, a szokásokat át lehet alakítani annak érdekében, hogy ilyen pitiáner dolgokon ne akadjunk fenn, mert sokkal fontosabb az, hogy örömet okozzunk a szertteinknek, mint az, hogy görcsösen ragaszkodjunk kisstílű szokásokhoz. Persze, el tudom fogadni, hogy egy merő görcs vagy, de ettől ez még nem jó érzés családon belül.
2023. máj. 18. 19:36
 35/40 anonim ***** válasza:
67%
Én nem vagyok görcs, de nem csak egy valakinek kell igazodni a többiekhez hanem oda vissza lehetne kompromisszumot kötni.
2023. máj. 18. 19:56
 36/40 anonim ***** válasza:
78%

"Az enyémben nem kell főzőcskéznie anyósnak."

De az nem csak a te konyhád, hanem a férjedé is. A fiáé. Ha őt nem zavarja, akkor el kell fogadni a dolgot, ahogy te elnézel meg elfogadsz ezt-azt az anyádtól, úgy ő is megteheti.

2023. máj. 18. 21:22
 37/40 anonim ***** válasza:
87%

Akkor is szokott néha itt sütit sütni mikor csak pár órára jön. Kedvességből. Mikor gyerekünk született a takarításban is szívesen segített volna, de abban nem kell, a tisztaság nálam alap. A főzés-sütés viszont nem, ha abban akar segíteni akkor hajrá.

Nem nagy a konyhánk, nem nehéz eligazodni benne.

2023. máj. 19. 11:17
 38/40 anonim ***** válasza:
89%
36, értem, de én sem kezdek el nála sütni főzni, tisztelem annyira az ő életterét.
2023. máj. 19. 17:20
 39/40 anonim ***** válasza:
78%

36.

Falusi vagy? Ezzel a feudális gondolkodással?

2023. máj. 20. 08:22
 40/40 anonim ***** válasza:
74%
Had főzzön, ha ez neki öröm és nem érzi magát feleslegesen.
2023. máj. 20. 21:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!