Ha anyós egy hosszabb hétvégét nálatok van, akkor be szokott segíteni a házi munkában, főzésben?
A párom családja több órás autóútra él tőlünk, ritkán találkozunk velünk, de többnyire mi szoktunk menni. Kb egy évben kétszer.
Most jönnek először hozzánk és lehet azért, mert az én anyukámnak se volt soha “segítsége” és nekem sincs, de nekem fura lenne, ha idejönnének hozzánk, kvázi vendégségbe és mondjuk neki állna főzni.
Nem is tudom elképzelni ezt a helyzetet, hogy egy konyhában, ahol ki se ismeri magát, nem tudja mi hol van.. nekem eszembe se jutott ez egyébként, csak mondta a páromnak, hogy majd főz neki ezt meg azt.
Szóval ti nálatok hogy szokott ez lenni?
"Főz neki? Neked nem? Lesznek itt bajok"
Fú, te jóisten, ezt csak így szokták mondani, gondolom anyuka arra gondol, hogy elkészít valami olyan kaját, amiről tudja, hogy a fia szereti úgy, ahogy ő csinálja.
Miért lenne óriáscsecsemő valaki, mert eszik az anyja főztjéből? Az én anyósom pl. finoman főz, van, amit soha nem tudok úgy megcsinálni, mint ő, és nekem, a menyének is megfőzi simán. Szerintem ez tök kedves tőle, eszembe nem jutnak ilyeneket fennakadni, sőt, a karácsonyi párolt lilakáposztát én termesztem, de mindig megkérem, hogy csinálja meg ő, mert sokkal finomabbra ízesíti be, nekem sose lesz olyan.
Nálad vannak bajok, ha szerinted elképzelhetetlen ez, vagy olyan sz*rul főzöl, hogy inkább nem is akarnak enni belőle. De mi szeretjük az anyósomat, nálunk ő otthon érezheti magát, nyugodtan benyúlhat a hűtőbe, lefőzhet egy kávét, ha megkíván és pl. én pont nem tudok, mert szoptatok.
Nálatok jó rideg a család.
Ezek a válaszok... :D
Hol éltek? Valami kommunában?:D
23, alapból a vendég dolga ez. Miért neki kéne szedegetni a tányérokat?
Nekem is fura lenne ha itt főzne nalam anyós vagy anyám, én sem főzök másnál. Ha szoktak menni látogatóba a kérdezőék akkor ott kiélheti a főzési és gondoskodási hajlamait anyós, nem kell feltétlen vendégként is nyomulni.
Miért neki kéne szedegetni a tányérokat?
Azért, mert egy 6 hónapos csecsemő mellett én 3 fogásos ebédet készítek, tegye már meg, hogy az összenyammogott maradékát, tányért és evőeszközöket legalább szedje össze maga után.
Olvasva a kérdést és a kommenteket, sajnos megállapítottam, azok az alsó oktávos emberek feszengenek ezen, akik számára a "főzés" meg az "én konyhám" olyan kardinális kérdés, ami felülírja az emberi kapcsolatait.
Szívből sajnálom azt az anyukát, aki azért nem kedveskedhet a gyerekének, a családjának bármilyen finomsággal, mert a menye nehezményezi, ha belép a konyhájába és ott készíti el az aktuális ételt. Ez nagyon szánalmas viselkedés.
"...normális családban az anyós nem "vendég" és én sem vagyok menyként vendég az anyósomnál."
Ha nem vendeg, akkor nyugodtan fozhet, moshat, atrendezheti a lakást, ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!