Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Ha anyós egy hosszabb hétvégét...

Ha anyós egy hosszabb hétvégét nálatok van, akkor be szokott segíteni a házi munkában, főzésben?

Figyelt kérdés

A párom családja több órás autóútra él tőlünk, ritkán találkozunk velünk, de többnyire mi szoktunk menni. Kb egy évben kétszer.

Most jönnek először hozzánk és lehet azért, mert az én anyukámnak se volt soha “segítsége” és nekem sincs, de nekem fura lenne, ha idejönnének hozzánk, kvázi vendégségbe és mondjuk neki állna főzni.

Nem is tudom elképzelni ezt a helyzetet, hogy egy konyhában, ahol ki se ismeri magát, nem tudja mi hol van.. nekem eszembe se jutott ez egyébként, csak mondta a páromnak, hogy majd főz neki ezt meg azt.

Szóval ti nálatok hogy szokott ez lenni?

2023. máj. 17. 22:55
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
83%

Szerencsére nem szokott nálam lenni rövid ideig se.

Tuti nem alhatna itt, és végképp nem főzhetne. Nem otthon van.

2023. máj. 18. 07:45
 12/40 anonim ***** válasza:
45%
Főz neki? Neked nem? Lesznek itt bajok! Jobb lesz, ha elmész otthonról. Le akar uralni, semmibe vesz. Te nem vagy képes ellátni az ő szent fiacskáját. Az ilyen anyós veszélyt jelentene a házasságodra, ha közel lakna. Amúgy mért nem otthon főz, ha már?
2023. máj. 18. 07:56
 13/40 anonim ***** válasza:
78%

"Főz neki? Neked nem? "

Mondjuk nekem a főz neki egyértelműen azt jelenti q kérdésben, hogy anyuka elkeszit valamit, ami a kérdező fiának kedvence. Nyilván nem egy adagot, Pistinek, hanem tudom is én mami féle körömpörköltet 5 kiló húsból a családnak.

2023. máj. 18. 08:14
 14/40 anonim ***** válasza:
61%

"Főz neki ezt meg azt."

És mit szól ehhez a kis tündérprintyőke óriáscsecsemőcske? :D

Szoptatás is megy még anyósnak? Mert az anyatejjel nem fogsz tudni versenyezni. :D

Eszem megáll mit ki nem találnak emberek.

Nekem eszembe nem jutna, a fiaimat etetni a menyem konyhájából.

2023. máj. 18. 08:22
 15/40 anonim ***** válasza:
66%

Nálam, akivel olyan a viszonyom, hogy nálunk is alhat (legyen az rokon, barát, a felnőtt gyerekeim barátai), használhatják a konyhámat, bármikor főzhetnek is. A konyha nem egy szentély, hanem egy közösségi tér a lakásunkban, ahol pl jó látni, amikor a gyerekeim és a barátai alkotnak valami finomat. Engem cseppet sem zavart, ha anyós (míg élt) sertepeltélt a konyhámban, de én s főztem náluk még úgy is, hogy otthon sem voltak, de más rokonnal és a barátaimmal is ilyen a viszony.

Az, hogy anyósod a fiának kedveskedni szeretne valami olyan étellel, amiről tudja, hogy a kedvence, az nem más, mint egy kedves gesztus, hidd el, semmibe se kerül, ha elengánsan átengeded Neki a terepet a konyhádban egy kis időre és esetleg megkérdezed, segíts-e neki.

Egy közös főzés mindig jó alkalom a beszélgetésre, ezzel csak megalapozod a jó viszonyt, ha befeszülsz, az anyósod joggal fogja azt érezni, hogy egy kíngörcs vagy, aki hatalmi harcot vív a konyhájáért és a férje szeretetéért az anyjával. Vedd lazán, mosolyogva a helyzetet, sokkal többet nyersz vele, mintha görcsölnél. Én pl. mindenki konyhában feltalálom magam és örülni szoktak, ha összedobok valami finomságot. :)

2023. máj. 18. 08:25
 16/40 anonim ***** válasza:
67%
Ha főzni akar engedd. Bírsz neki segíteni, így közelebb bírtok kerülni. A fenti hülyeségekre meg akkor feszülj be, ha tényleg le akar dominálni.
2023. máj. 18. 09:00
 17/40 anonim ***** válasza:
84%

Csak a kerdesre valaszolva,nem olvastam el a tobbit. Igen be szokott. Evente 1x talalkozunk kb. Akkor egy hetre itt "nyaralnak" nalunk kulfoldon.

Szeretem,hogy feltalaljak magukat es nem kell mindent odatenni elejuk. Meg ok is hasznosnak erzik magukat,nincs feszejezes.

2023. máj. 18. 09:06
 18/40 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk, amíg élt az anyósom,s jött vendégségbe, megfőzött mindig a feleségem helyett, ha az asszony megkérte. Nem főzött rosszul a mama. De mivel én férfi vagyok, nem utáltam az anyósomat.
2023. máj. 18. 09:12
 19/40 anonim ***** válasza:
97%

Nálunk nem, mégpedig azért, mert spec étrenden vagyok, és volt már belőle probléma.

Jöttek vendégségbe több napra, főzni szeretne. Ezzel még semmi gáz. Azzal inkább, hogy összekeverte az alapanyagokat (liszt), mert "rutinból" főzött, ráadásul elfelejtett szólni...

Szerzett néhány kellemes hányós-hasmenős napot, úgyhogy azóta senki nem főz a konyhámban saját kedvére.

Nem hiszti, de ilyet még egyszer nem csinálunk.

2023. máj. 18. 09:15
 20/40 anonim ***** válasza:
88%
Külföldön élek és itt nálunk az volt a szokás a családban és az ismeretségi körben, hogy mindenki besegit. Tegyük fel születésnapot unnepelunk nálunk: jön a nagynéni és a nagybácsi. Torta, kávé, aztán nagybácsi osszeszwdi a tányérokat, cseszeket, nagynéni meg elmosódott. Jön az unokaocss, ő üdítőt tölt a vendégeknek. A szomszéd asszony segít zöldséget pucolni a vacsorához. Engem ez halálra idegesített, bar láttam benne a jó szándékot. Szépen lassan megertettek, hogy engem ez nagyon zavar, így mára oda jutottunk, hogy megkerdezik, segítsenek e valamit és elfogadjak gond nélkül a nemet is válaszként
2023. máj. 18. 09:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!