Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit szólnátok egy ilyen anyóshoz?

Mit szólnátok egy ilyen anyóshoz?

Figyelt kérdés

Anyósom időnként átjön vigyázni a gyerkőcre, amikor nekem intéznivalóm van a városban.

Mire hazaérek azt veszem észre, hogy elvégezte a házimunkát. Mosogatás, mosás, száraz ruhát beszedi, pakol- rendezkedik.

Értékelem a segítséget, de valahol mégiscsak zavar, hogy matat a szekrényekben a privát cuccaink között.

A másik, hogy nemrég jelentettük be, hogy újra kismama vagyok.

Annyira korai ez az egész, hogy én még nem mertem venni semmit a picinek. Erre anyósom kijelentette, hogy ő màr megvett mindent. Kádat, ágyneműt, babaruhákat, stb.

Erre megint csak azt tudom mondani, hogy látom a jószándékot és az igyekezetet, de valahol zavar is, hogy ő választ ki mindent.

Ti mit szólnátok egy ilyen anyóshoz?

#anyós #Magától intézkedik
2023. máj. 12. 18:45
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
71%

De neked nincs férjed, hogy szóljon az anyjának, hogy ne rendezkedjen nálatok? Most hogy épp elmosogatott pár edényt, oké, megköszönném amúgy, de kompletten ne házimunkázzon nálam senki, ha nem vagyok otthon, azt én se szeretném.

Azt meg nem is tudom, hogy gondolja, hogy megvesz mindent helyettetek a babának egyeztetés nélkül. De kérdem ismét, a férjed miért nem tette már helyre, hogy vegyen vissza?

2023. máj. 12. 18:47
 2/23 anonim ***** válasza:
36%

Összetenném a két kezemet, úgy örülnék neki, hogy segít. Amit soknak érzel szólj neki, azt nem szeretnéd ha megcsinálná, de hálásan köszönsz minden segítséget.

Elmondjam, hányszor segített anyós? Egyszer sem.

2023. máj. 12. 18:51
 3/23 anonim ***** válasza:
61%
orulhetnel. nem mind1 milyen kad es milyen body az elso? tudtok venni aztan ha kinövi ti is. ez oriasi srgitseg idoben ES anyagilag ahogy olvasom. es akkor ezen is nyavognak az anyukak. en orulnek es elfogadnam. az en anyosomat ugy kell megkerni mindenre es huzza a szajat ha segitseget kerek barmiben..
2023. máj. 12. 19:50
 4/23 anonim ***** válasza:
78%

Én értelek. Az zavar, hogy így olyan, mintha ez az ő élete lenne, neked nincs beleszólásod vagy döntésed. Talán a segítsége egy részének még örülnél is, ha venné a fáradságot, és előre egyeztetné veled. Így viszont inkább bánt és idegesít.

Próbáld valahogy diplomatikusan (de világosan) megmagyarázni neki, hogy bár némi segítség jól jön, azért jobban esne ha tudnál róla, mert zavar, hogy nélküled történik minden, és azért hagyjon valamit neked is.

2023. máj. 12. 20:19
 5/23 anonim ***** válasza:
25%
Legalább segít, az is valami :)
2023. máj. 12. 21:23
 6/23 anonim ***** válasza:
87%
Az enyém hasonló. Én ezek miatt inkább nem kérek segítséget mert onnantól mindenbe beleszól aba is amibe nem kéne, nem úgy segít ahogy az nekem segítség hanem ahogy neki megfelel. Általában erőszakkal.
2023. máj. 12. 21:57
 7/23 anonim ***** válasza:
85%

"Értékelem a segítséget, de valahol mégiscsak zavar, hogy matat a szekrényekben a privát cuccaink között."

Na és az felmerult e mar benned, hogy szólsz neki? Kati néni, nagyon kedves hogy el tetszik mosogatni, meg más házimunkát elvegezni, de nekem ez nagyon kellemetlen, ne tessék többet csinálni.

"Erre anyósom kijelentette, hogy ő màr megvett mindent. Kádat, ágyneműt, babaruhákat, stb."

Mi akadályoz meg abban, hogy a saját ízléses szerinti cuccokat megvasarold?

2023. máj. 13. 06:42
 8/23 anonim ***** válasza:
65%

Az a baj ezekkel az önkontroll nélküli vénasszonyokkal, hogyha rajuk szorulsz barmiben, akkor felhatalmazva érzik magukat az uralkodó/leuraló szerepkörre.

Én inkább egyedül kínlódtam, de ilyen áron kell a francnak a segítség.

Az én anyósom is egy irányításmániás, de nem túl okos.

2023. máj. 13. 08:02
 9/23 anonim ***** válasza:
48%

Nem jönne át hozzánk olyan ember, legyen az anyám, vagy anyós aki nem tiszteli a privát szférát meg helyettem rendezkedik.

És nem a férfjemre várnék, hogy megmondja, hanem ÉN közölném vele az első alkalommal. Rendezkedsz, Kati? Oké, köszi, de most akkor haza is mehetsz. Én sem nyúlok a te holmidhoz, te se tedd.

2023. máj. 13. 08:06
 10/23 anonim ***** válasza:
78%

Oké, ügyes anyós, mosogat, takarít, még a babaholmikat is megveszi. Mindezek felett gondolatolvasó is? Mert ha nem, akkor nem tudom mit vársz attól, hogy ide kiírod.

(Bár a 2 kezedet összetehetnéd, hogy ennyit besegít ((és hogy VAN, aki segít)). Az meg hogy a szexi fehérneműdet meglátja? A gyerek is fog kutatni, ha zavar, dugd el.)

2023. máj. 13. 10:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!