Miért idióta minden fiús anya? Mi a megoldás a mennyre való féltékenységre?
Két férjem volt eletemben, az exem meg a mostani. Mindkettejük anyja szerelmes a fiába valamilyen szinten. A közös bennük az, hogy mindkettejüknek rossz volt a párkapcsolata, exanyós el is vált, a mostani nem, de gyűlöli a férjét. Mindkettejüknek férjpótlék a fiuk. Maguknak nevelték a fiaikat. Mindig neheztelni fognak, amiért a fiuk életében van más nő is. Exem uj feleségét exanyós ugyanúgy utálja. A mostani anyósom meg engem utál. Nagy különbség, hogy a mostani férjem nem tűri, hogy az anyja rátelepedjen, vagy hogy engem csesztessen. Így már nem találkozunk. Az unokái nem érdeklik, őket nem ismeri.
2 fiam van, es egy férjem, akit imádok. Az egyik fiamnak van párja, nem vagyok rá féltékeny, akkor jön, amikor akar, már aludt is itt.
Hiába tiltakoznak egyesek, h nem minden anyós elviselhetetlen és tíz körömmel kapaszkodik a fiába, nem engedve el, a fiús anyák nagyon nagy százaléka ilyen. Igen, szerelmesek a fiaikba, nem is teszem idézőjelbe ezt a szót, mert nem túlzás. Emiatt minden nő konkurencia, ellenség, elrabolják a fiacskájuk szeretetét tőlük. (Hasonlóan ahhoz, ahogy egy lányos apa viszonyul a férfiakhoz.)
Kevés az olyan anya, aki pont azt gondolja, úgy tudja megtartani a fia szeretetét, ha elfogadja - még ha látszólag is - a gyereke párját, akármennyire esetleg nem tetszik neki.
Az is nagy igazság, h egy egyedülálló elvált anya rátelepszik a gyerekére, rázúdítja az összes imádatát a fiára, mint valami szerető- vagy férjpótlékra, minden erejével magához láncolva fiacskáját. Ha még ehhez az anya egy manipulatív, kontrollmániás, erőszakos nő, akkor teljesen tönkreteheti a fia életét, megutáltathatja vele a nőket, s ilyenkor válhat elmebeteg sorozatgyilkossá (ez a levezetés enyhén szólva zanzásítva volt).
Egyszer vki nagyon találóan fogalmazta ezt az egész viszonyt meg: egy fiúnak az anyja mindig az édesanyja marad; egy anya viszont örülhet, ha a lányának a barátnője tud lenni.
Amúgy sztem az is ijesztő, ha egy anyós kedveli a menyét. Én félnék, mikor fog "levadászni"...😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!