Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » "Jaj ne csináld ezt, különben...

"Jaj ne csináld ezt, különben sírok!" 60 éves nagymama ezzel akar hatni a másfél éves gyerekre. Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Volt egy ilyen kérdés nemrég, de nem találom. Ugyanerről írt valaki, hogy a nagymama ezzel a szöveggel fenyegeti a kisgyereket, hogy

"Ne kiabálj, mert mama sírni fog!"

"Ha sírni kezdesz, én is sírok!"

"Jaj, ne csapd be az ajtót, mert sírni fogok!"

Akkor csak fogtam a fejem, de most kokrétan ugyanez volt velem és a másfél éves gyerekemmel is rokonlátogatás során. Anyósom napjában 5x "fenyegette" meg a gyerekemet, hogy ha olyat csinál, aminek ő nem örül, akkor sírni fog. Mármint a nagymama.

Egyelőre nem mondtam erre semmit, de nem fogom hagyni, hogy hosszú távon ilyen érzelmi zsarolást alkalmazzon a gyerekemen. Szerencsére nagyon ritkán találkozunk (évente 2-3 alkalommal) és még kicsi a gyerek, de ha ezt a nevelési zsákutcát akarja majd a gyerekemen alkalmazni, biztos megkérem majd, hogy álljon le vele. Nem akarom, hogy a gyerekembe azt nevelje bele, hogy nem viselkedhet rosszul, nem próbálgathatja a határait, különben a 60 éves nagyanyját annyira elszomorítja, hogy az sírni fog. Még akkor is, ha mindez csak duma és üres fenyegetés, nem ezzel kellene gyereket nevelni.

Ha valaki be tudná linkelni a múlktori kérdést, az is jó lenne. Illetve mit gondoltok, hogyan reagálnátok, előfordult-e veletek is hasonló?

2023. ápr. 11. 11:46
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
71%
Hát nem tudom, engem 50 évvel ezelőtt trenírozott így a nagymamám. Azt hittem, ez már kiment a divatból, fura egy mostani 60-as embertől hallani ezt a "mert akkor sírni fogok" szöveget.
2023. ápr. 11. 18:20
 32/48 anonim ***** válasza:
51%

😂😂😂 Mai vilagban az is elfogadott ha a gyerek szetveri a tanito nenit aki ra mert szolni h ku$$oljooon mert tanitana.

Meg ha kettot tusszent a vendeg. Akkor mar narcisztikus pszichopata.

Lenyeg a lenyeg: a gyerek akar a nagyi cipojebe is fo$$hat! A nagyi akkor se merjen visszaszolni. :D

2023. ápr. 11. 20:27
 33/48 anonim ***** válasza:
54%

😂😂😂 Aztan 25+ evvel kesobb tomeg meszarlasba kezd a gyerek mert valaki nem jobbrol balra fingott hanem forditva.

Munkahelyen valaki nem olyan szinu ingbe van ami neki tetszik mar megy is a boxer-ert agyonutni.

😂😂😂 Mondom! Nyugodtan fo$$$$$on bele a nagyi mamuszaba, nehogymar a mama szolni merjen.

Mindenki neve: ku$$ !! A gyerek a szent.

2023. ápr. 11. 23:18
 34/48 anonim ***** válasza:
75%

Akik szerint a "mama csak mondja". Nem, az ilyen ember halálosan komolyan gondolja, nem csak "mondogatja", és igen, ha olyanja van tényleg képes megsértődni, ha a gyerek valamit nem úgy csinál, mint ő akarja.

Persze, van, aki néha néha! poénkodik ilyennel, de amikor rendszeres és komoly a hangsúly, ott problémák vannak és lesznek.

2023. ápr. 12. 08:04
 35/48 anonim ***** válasza:
46%
Ugyanazt írtam, mint a 30-as, hogy ez pitiáner érzelmi zsarolás ebben a formában, erre majdnem 20%-ra pontoznak :D Oké.
2023. ápr. 12. 08:06
 36/48 anonim ***** válasza:
75%

Hjaj, én hányszor szóltam rá a saját anyámra is meg a férjemére is, hogy ne legyen már passzív agresszív egy babával! Nem pont ez a sírás szöveg volt, de hasonló kategória. Valamiért néhány nagyszülő azt gondolja, hogy egy gyerekkel ők is viselkedhetnek gyerekesen...

Néha sajnos muszáj rájuk szólni, vagy ha nem mersz akkor legalább a gyereknek mondd el azt, amit szerinted kellett volna. (Pl az ajtócsapkodásnál, ha anyós mondja, hogy "Ne csapd be, mert sírok", akkor tedd hozzá hogy "nem jó, ha becsapod, mert kitörik az üveg")

2023. ápr. 12. 13:40
 37/48 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem túl tolod, pláne ha évi 1-2 alkalomról van szó. Nem reagálnék sehogy.
2023. ápr. 12. 15:05
 38/48 anonim ***** válasza:
58%

"Nem akarom, hogy a gyerekembe azt nevelje bele, hogy nem viselkedhet rosszul, nem próbálgathatja a határait.."

Pfú, a woke generáció. De jó lesz ennek a tanárának, óvónőjének lenni.

Ha azt akarod hogy egy neveletlen kis barom legyen, akkor ne vidd el másokhoz. Rosszalkodjon...OTTHON.

Más házában, vendégségben viselkedjen normális ember módjára.

2023. ápr. 12. 17:46
 39/48 anonim ***** válasza:
71%

A nevelés a szülők dolga nem? Az hogy évi 2-3 alkalommal találkozik nagyoval nem dob sokat a dolgon.

Lehetséges hogy minden hátsó szándék nélkül csinálja, lehet higy azt hiszi higy ez jópofa dolog. Mi lenne ha egyszer elbeszelgetnél erről vele normalisan? Mert az higy itt mi elmondjuk hogy a nagyi úgy meg úgy azzal nem oldod meg a dolgot.

2023. ápr. 12. 18:54
 40/48 anonim ***** válasza:
76%
Elég itt olvasni pár hozzászólást és rájön az ember,hogy a társadalom széthullott,megérett bármire. Nektek elment az eszetek teljesen? :D A kérdező nem azt írta,hogy ráhagyja a gyereket hadd csináljon bármit,törje ki az üveget,mert jó az úgy,HANEM neveli tudatosan. Megmondom őszintén engem is zavar,mikor ugyanezt nyomatja. Aki azt írja,hogy a saját anyját is szidja-e,ÉN leállítanám őt is,ha így próbálna kommunikálni a lányommal,de mivel ő megérti,anyósom pedig nem,így nyilván anyósomnak kell ezt lekommunikálni. Nálunk az megy,hogy már babaként is nyomatta neki,hogy ha sírsz nem is szeretsz engem,nem szereted te már a mamát nem is jön többet,de ezt úgy folyamatosan,utána ahogy nőtt,akkor jöttek,hogy nem is akarsz hozzám jönni,nem szeretsz te már,akkor sírni fogok,ne anyádhoz menj,hanem hozzám,én vagyok a mama,rám hasonlítasz,meg ilyen baromságok és ő TÉNYLEG megsértődött,1x sírt is. Mindegy,le kell állítani,viszont nálatok tényleg ritkán találkoznak,itt írtak tök jókat,hogy tedd hozzá,hogy miért a mama válasza után. Ne mondja már nekem senki,hogy ez normális és igen nálunk nagyapám tolta ezt gyerekkoromban,hát köszönöm szépen amit elért vele,hogy nem is mentem hozzá utána már,mert csak ezt hallgattam egyfolytában és még most is néha előjön ezzel. Gondolom ez valami régi idióta berögződés lehet az időseknél,sajnos gyerekesek ennyi,tisztelet a kivétel. Aki szerint meg ez a normális és a kérdező tudatos nevelése(vagy az,hogy igen is próbálkozik normális embert nevelni a gyerekéből) meg baromság,akkor veletek extra nagy baj van,sajnos. Még ha nem is tökéletes amit csinál,de ki tökéletes?Ki nevel amúgy itt tökéletes gyereket? Még mindig jobb,mint az én unokatesóim,akik elmennek vendégségbe és törnek,zúznak,nagynéném pedig vigyorog,hogy "jaj nem szabad,de rosszak vagytok",majd beszélget tovább. 1x összetörték a szüleim laptopját és még ő volt felháborodva,hogy ki kell fizetnie,merthogy a gyerekek nem akarták,az akkor 7-8 éves gyerekek. Gondolom itt ez a normális. :D
2023. ápr. 12. 23:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!