"Jaj ne csináld ezt, különben sírok!" 60 éves nagymama ezzel akar hatni a másfél éves gyerekre. Mit gondoltok erről?
Volt egy ilyen kérdés nemrég, de nem találom. Ugyanerről írt valaki, hogy a nagymama ezzel a szöveggel fenyegeti a kisgyereket, hogy
"Ne kiabálj, mert mama sírni fog!"
"Ha sírni kezdesz, én is sírok!"
"Jaj, ne csapd be az ajtót, mert sírni fogok!"
Akkor csak fogtam a fejem, de most kokrétan ugyanez volt velem és a másfél éves gyerekemmel is rokonlátogatás során. Anyósom napjában 5x "fenyegette" meg a gyerekemet, hogy ha olyat csinál, aminek ő nem örül, akkor sírni fog. Mármint a nagymama.
Egyelőre nem mondtam erre semmit, de nem fogom hagyni, hogy hosszú távon ilyen érzelmi zsarolást alkalmazzon a gyerekemen. Szerencsére nagyon ritkán találkozunk (évente 2-3 alkalommal) és még kicsi a gyerek, de ha ezt a nevelési zsákutcát akarja majd a gyerekemen alkalmazni, biztos megkérem majd, hogy álljon le vele. Nem akarom, hogy a gyerekembe azt nevelje bele, hogy nem viselkedhet rosszul, nem próbálgathatja a határait, különben a 60 éves nagyanyját annyira elszomorítja, hogy az sírni fog. Még akkor is, ha mindez csak duma és üres fenyegetés, nem ezzel kellene gyereket nevelni.
Ha valaki be tudná linkelni a múlktori kérdést, az is jó lenne. Illetve mit gondoltok, hogyan reagálnátok, előfordult-e veletek is hasonló?
😂😂😂 Mai vilagban az is elfogadott ha a gyerek szetveri a tanito nenit aki ra mert szolni h ku$$oljooon mert tanitana.
Meg ha kettot tusszent a vendeg. Akkor mar narcisztikus pszichopata.
Lenyeg a lenyeg: a gyerek akar a nagyi cipojebe is fo$$hat! A nagyi akkor se merjen visszaszolni. :D
😂😂😂 Aztan 25+ evvel kesobb tomeg meszarlasba kezd a gyerek mert valaki nem jobbrol balra fingott hanem forditva.
Munkahelyen valaki nem olyan szinu ingbe van ami neki tetszik mar megy is a boxer-ert agyonutni.
😂😂😂 Mondom! Nyugodtan fo$$$$$on bele a nagyi mamuszaba, nehogymar a mama szolni merjen.
Mindenki neve: ku$$ !! A gyerek a szent.
Akik szerint a "mama csak mondja". Nem, az ilyen ember halálosan komolyan gondolja, nem csak "mondogatja", és igen, ha olyanja van tényleg képes megsértődni, ha a gyerek valamit nem úgy csinál, mint ő akarja.
Persze, van, aki néha néha! poénkodik ilyennel, de amikor rendszeres és komoly a hangsúly, ott problémák vannak és lesznek.
Hjaj, én hányszor szóltam rá a saját anyámra is meg a férjemére is, hogy ne legyen már passzív agresszív egy babával! Nem pont ez a sírás szöveg volt, de hasonló kategória. Valamiért néhány nagyszülő azt gondolja, hogy egy gyerekkel ők is viselkedhetnek gyerekesen...
Néha sajnos muszáj rájuk szólni, vagy ha nem mersz akkor legalább a gyereknek mondd el azt, amit szerinted kellett volna. (Pl az ajtócsapkodásnál, ha anyós mondja, hogy "Ne csapd be, mert sírok", akkor tedd hozzá hogy "nem jó, ha becsapod, mert kitörik az üveg")
"Nem akarom, hogy a gyerekembe azt nevelje bele, hogy nem viselkedhet rosszul, nem próbálgathatja a határait.."
Pfú, a woke generáció. De jó lesz ennek a tanárának, óvónőjének lenni.
Ha azt akarod hogy egy neveletlen kis barom legyen, akkor ne vidd el másokhoz. Rosszalkodjon...OTTHON.
Más házában, vendégségben viselkedjen normális ember módjára.
A nevelés a szülők dolga nem? Az hogy évi 2-3 alkalommal találkozik nagyoval nem dob sokat a dolgon.
Lehetséges hogy minden hátsó szándék nélkül csinálja, lehet higy azt hiszi higy ez jópofa dolog. Mi lenne ha egyszer elbeszelgetnél erről vele normalisan? Mert az higy itt mi elmondjuk hogy a nagyi úgy meg úgy azzal nem oldod meg a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!