Mit csináljak ha nem akarok anyóssal talalkozni?
Anyóssal a férjemmel töltött 7 év alatt talán ha 15x talalkoztam. Eleinte folyamat beszólogatott, hogy a férjem exe sokkal jobb nálam. Persze csak mikor férjem nem volt ott.
Aztán jött az, hogy én szar anya vagyok, rosszul nevelem a gyerekünket.
Majd 3 éve elrontotta az esküvőnket. Megjelent váratlanul, jelenetet rendezett, majd megsértődve távozott. Azóta hál isten nem láttuk.
Ma férjem beszélt az öccsével (megtalalta az öccse mert segítség kell, amúgy nem kereste volna).
Holnap jön hozzánk. És anyós is vele akar jönni.
Férjem válasza erre az volt: hát erre mit mondjak?!
Mar előre látom, férjem és az öccse órákra kivonulnak a garázsba en meg szórakoztassam a mamát. Jobb esetben csak a mamát, gyanítom jön férjem huga is, akit hasonlóképp szeretek.
Ferjemnek mondtam, hogy ha jönnek én elmegyek itthonról. A hátam közepére se kívánom.
Erre az volt a válasz, hogy 3 eve nem látta az unokákat (fiam 4 éves, lányom 1.5) ne legyek ilyen. Majd részéről ennyivel lezárta a vitát.
Komolyan csak rágondolok gyomoridegem van.
Mit tegyek, hogy ne legyen sértődés?
Kérdező: én voltam ilyen helyzetben anyóssal sőt még 100x rosszabban is, de nem fejteném ki. Ilyenkor én a helyedben erőt vennék magamon hisz 3 évente egyszer van ilyen és túlesnék rajta, már csak azért is, hogy a férjem akit szeretek érezze, hogy mellette állok és támogatom + nem vagyok olyan rosszindulatú sz*rházi, mint az anyja. Anyósodnak is az cseszi a csőrét, hogy tudja, hogy jobb anya és feleség vagy, de ezt ő sose fogja elismerni.
Légy Te az okosabb. Nyelj egyet és nem kell ám vele bájcsevegni. Minimál alap kommunikáció. Ha valami baromságot csinál vagy mond akár a gyerekekkel kapcsolatban akkor meg elküldöd a francba. Nehogy Te menekülj már el az otthonotokból. Ha a jövőben meg sűrűsödnének az ilyen szivesség kérések akkor meg a férjeddel közösen kell elküldeni a búsba.
"Mit kellett volna megbeszélni hogyan tovább? Mi éltünk vígan anyós nélkül. Mi nem kerestük őt, ő nem keresett minket 3 egész évig.
...
meg kellett volna a férjemnek tiltanom, hogy soha többet nem beszélhet az anyjával?!"
Na, akkor mégiscsak kapisgálod, mit is kellett volna megbeszélni? Azt, hogy ha később mégis felbukkan majd, akkor mi legyen.
Szerintem eleve hozzá sem kellett volna menned egy olyan emberhez, aki képtelen nemet mondani és ignorálni azt, aki mellesleg az egész gyerekkorát tönkrevágta.
Már mindegy, akkor jópofizz, mert ugye nem akarsz sértődést - semmi baj, aztán majd 40-50 évesen rájössz, milyen csodásan elk.tad az életedet, mert másnak akartál megfelelni.
Nálunk ez úgy működik, jön nemkívánatos vendég, oké, leléptem, este érkezem, nem még én feszengek a saját otthonomban.
Bár hozzánk nem jön, mert nem engedem be, ha a férjem ostoba nővére (tényleg az :( ), ha a saját nagypfájú öcsém.
Sokan mondják azt hogy hozzá se kell menni olyanhoz "aki..."
Na hát szerintem akkor a világ kihalna, mert mindenki olyan "aki..." Még én is, tuti :D
Ez a legkönnyebb válasz. :D
Ne nyelj se kicsit se nagyot hanem fogd magad ês menj el a gyerekekkel.
Úr isten. Azért megkérdőjelezem, pár válaszoló normális-e...
Hol nem állok ki a gyerekeimért? Vagy jóhogynem valjak el, mert a férjem látni akarja az anyját és a gyerekeket is meg akarja mutatni neki.
Vagy hogy ne engedjem be mert az én házam. Ahogy férjemé is, ugyan annyi joga van beengedni.
1-2 ember eléggé el van tájolva.
Amúgy kompromisszumra jutottunk reggel. Köszi a ferjem ócsárolását...
Azt az 1-2 normális választ meg köszönöm szépen. Mert tényleg nem volt több normális köztük
"akkor a világ kihalna, mert mindenki olyan "aki...""
:)
Nem, nem halna ki, mert zsák a foltját megtalálja.
Mindenki mást és mást képes tolerálni és mást és mást nem. A feladat az lenne, hogy mindenki ismerje meg először is saját magát elég jól ahhoz, hogy - még mielőtt beáll a rózsaszín köd!!! - tudatában legyen, mi az, ami neki alapvetően fontos a másikban, mi az, ami tökmindegy, és mi az, ami kizáró ok, és olyat válasszon, aki rendelkezik azzal, amit ő maga alapvetőnek tart, és ne rendelkezzen olyasmivel, amit kizáró oknak. Ha csak a tökmindegy kategória hülyeségeit kell elviselni, az menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!