Amennyiben még nem vagy 16 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak, ha nem tudok találkozni a barátommal és nekem ez így rossz, de nem akarok vele szakítani mert attól még szeretem?
15 évesen ez még túl nagy távolság, főleg ha tényleg barátkozni se nagyon engedik, sem sehova. Majd 2-3 év múlva talán már bátrabban mozog, ezt majd az idő eldönti.
Egy félmegoldás-szerűség van, ha bejelentitek egymást a szüleiteknek és kértek segítséget. X időközönként kocsival eltudnák-e hozni hozzátok a srácot és este pl. "visszavinni", vagy fordítva. Akár egymásnál aludni ha megengedik, főleg nyáron, azért lassan 16 évesek lesztek. Kb. ennyit lehet tenni az ügy érdekében, mivel a srác nem akar többet és lehet még fiatal is hozzá.
Én nem hiszem hogy ennyire szívtelenek lennének az ő szülei, szerintem csak kényelmes a fiúnak ez a távoli kapcsolat és hogy alig kell foglalkozni vele. Írtad is, hogy nem látod rajta hogy letört lenne vagy bármi, akár arról is lehet szó hogy ő már szakítani akarna, csak nem meri (úgy mint te) és nem akar megbántani.
Én a következőt mondom neked:
Szerintem a világon minden inger, téged érő hatás, cselekedet, esemény vagy azok alkotó- vagy kiváltó történései két csoportba oszthatóak.
1: Módodban áll kisebb nagyobb mértékben befolyásolni.
2: Egyáltalán nem áll módodban befolyásolni.
Azokkal a dolgokkal, amik a második kategóriába tartoznak két dolgot tehetsz: megszokod, elfogadod, és amennyire tőled telik alkalmazkodsz hozzá, vagy azt, hogy amikor csak lehet: ezeket a helyzeteket történéseket elkerülöd.
Azt gondolom, hogy sajnos az általad leírt nagyon sok minden nagy része ebbe a második kategóriába esik. Ennek megfelelően két dolgot tehetsz.
Az egyik: amit most csinálsz, igyekszel elviselni, kezelni, tűrni, alkalmazkodni hozzá.
Neked kell érezned, hogy mennyit tudsz kibírni, mennyit vagy képes elviselni, ha a körülmények nem változnak. És amikor sok lesz, akkor jön a második opció: az elengedés.
Fájni fog, mert szereted, de Neked kell mérlegelned, hogy mennyi fájdalmat tudsz elviselni a lehetőségért, hogy szereted. Csak Te döntheted el :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!