Mit lehet kezdeni egy antiszemita apóssal?
19 éves fiú vagyok, fél éve van barátnőm, akivel nagyon szeretjük egymást. Kedves lány, az anyja szintén nagyon rendes velem, jól kijövünk egymással. A barátnőm apja viszont gyűlöli a zsidókat, elhordja őket mindennek, szerinte a holokauszt jogos volt és tagadja a nácik bűntetteit.
És itt jön a nagyobb probléma, ugyanis én zsidó vagyok. De sem én, sem a családom nem gyakoroljuk a vallást, zsinagógába sem járunk el, "karácsonyozni" is szoktunk úgy, mint a nem vallásos keresztények (pl a barátnőm családja).
Nos az édesapával eleinte jól kijöttem, viszont mióta megtudta hogy zsidó vagyok azóta folyamatosan tiltani próbálja a lányát tőlem és megjegyzéseket tesz rám és a családomra. Ez pedig nagyon bánt engem, főleg úgy hogy semmi sem igaz rám azokból amiket mond rólam (ezeket most nem részletezném, főleg sztereotípiákra épülnek a szidalmai).
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék végre kibékülni vele, mert nekem semmi bajom sincs vele, csak hát rosszul esik hallani azt, ahogyan a barátnőm előtt szid engem. Egyáltalán van esély arra hogy megkedveljen?
A lényeg: a barátnőd mit szól hozzá? Ő nincs berágva, hogy nem mondtad el? Őt nem zavarja picit sem? Még inkább: kiáll érted az apjával szemben?
Anyuka? Ő ugyanolyan kedves, mint eddig?
Ők a lényegesek most, főleg a barátnőd. Apukánál ne kapálózz, náluk minél kevesebbet legyetek, de ha úgy alakul, anyuval legyél kedves, a drága apukával nem kell foglalkozni.
Barátnőddel beszéljetek a dologról, ti legyetek rendben egymással, hogy ne tudja őt kikezdeni az apja, ne legyen az, hogy kétfele húz, szeret, de meg akar felelni neki, mert akkor arra rámegy a kapcsolat.
Apukát nem neked kell megpuhítani. Majd a lánya fogja, azzal, hogy kitart melletted, meg anyuka, összeveszik azon, hogy miatta veszítik el a lányukat.
Pedig apuka jobban tenné, ha megkedvelne téged! Te nagyon jó "party" vagy a lányának! A zsidók okosak, találékonyak, segítik egymást, mindig jól alakítják a jövőjüket! Gondolom, a te szüleid sem árufeltöltők és te sem gyárban fogsz dolgozni!
Látott már valaki hajléktalan zsidót? Én sem!
Apuka örüljön neked, mert ha együtt maradtok a továbbiakban is, jó sora lesz a lányának!
Semmit. Nem fog változni a véleménye soha.
Én kevesebbet járnék hozzájuk. Inkább nálunk találkoznánk.
36
Miért lenne kitalált? Simán van ilyen. Úgy csinálsz mintha egy nagyon hajmeresztő történetet írt volna.
38.
Mivel sok gusztusatalan ember van így nem meglepő ha az ilyen jellegű kérdés is sok.
Nem azt mondom hogy nincsenek kitalált kérdések de ez egy teljesen átlagos kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!