Mit lehet kezdeni egy antiszemita apóssal?
19 éves fiú vagyok, fél éve van barátnőm, akivel nagyon szeretjük egymást. Kedves lány, az anyja szintén nagyon rendes velem, jól kijövünk egymással. A barátnőm apja viszont gyűlöli a zsidókat, elhordja őket mindennek, szerinte a holokauszt jogos volt és tagadja a nácik bűntetteit.
És itt jön a nagyobb probléma, ugyanis én zsidó vagyok. De sem én, sem a családom nem gyakoroljuk a vallást, zsinagógába sem járunk el, "karácsonyozni" is szoktunk úgy, mint a nem vallásos keresztények (pl a barátnőm családja).
Nos az édesapával eleinte jól kijöttem, viszont mióta megtudta hogy zsidó vagyok azóta folyamatosan tiltani próbálja a lányát tőlem és megjegyzéseket tesz rám és a családomra. Ez pedig nagyon bánt engem, főleg úgy hogy semmi sem igaz rám azokból amiket mond rólam (ezeket most nem részletezném, főleg sztereotípiákra épülnek a szidalmai).
A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék végre kibékülni vele, mert nekem semmi bajom sincs vele, csak hát rosszul esik hallani azt, ahogyan a barátnőm előtt szid engem. Egyáltalán van esély arra hogy megkedveljen?
20.
Fél cigány vagyok, párom zsidó és nagyon jó a párkapcsolatunk. Nem mindenki rajong egymásért a családban de meg tudjuk oldani a problémákat. "Ennyit csak megtehetünk a saját gyermekeinkért, magunkért, és ez így mindenkinek kedvező, beleértve a zsidóságot is, és bármelyik más csoportot is. Nem nehéz, az eredmény pedig pótolhatatlan.":)
Itt csak az apával van a baj és nem azzal hogy ki zsidó és ki nem. Nagyon káros ez a felfogás.
Hozzáállás kérdése. Előítéletesnek könnyebb lenni mint kicsit gondolkodni és megismerni a másikat.
Köszönöm kedves _Doomer_ a privát üzenetben küldött horogkereszteket, bár nyilvánosan is kiírhattad volna őket, de gondolom ehhez már nincs bátorságod.
Egyébként mindenkinek köszönöm a válaszát, megpróbálom figyelmen kívül hagyni a barátnőm apját, addig is remélem hogy lenyugszik és nyitott lesz az értelmes párbeszédre.
Még egyszer köszi a válaszokat, megy minden értelmes válaszra a felpontozás! :)
Csak azt tudom mondani, hogy ne menj többet hozzájuk. Az ilyen ember soha nem fog megváltozni. Miért akarod elfogadtatni magad egy ilyen sötét, rosszindulatú bunkóval?
N
17!
De hát nem gyakorolja a vallást! Meg mi az, hogy magafajta? A szerelem az, ami számít! Ha szereti egymást két ember, hadd legyenek már együtt! Senkinek nincs köze hozzá! Jelen esetben is a vallás okozza a gondot. Ha az nem lenne, nem lenne ennyi hülyeség sem a világban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!