Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet kezdeni egy antiszem...

Mit lehet kezdeni egy antiszemita apóssal?

Figyelt kérdés

19 éves fiú vagyok, fél éve van barátnőm, akivel nagyon szeretjük egymást. Kedves lány, az anyja szintén nagyon rendes velem, jól kijövünk egymással. A barátnőm apja viszont gyűlöli a zsidókat, elhordja őket mindennek, szerinte a holokauszt jogos volt és tagadja a nácik bűntetteit.

És itt jön a nagyobb probléma, ugyanis én zsidó vagyok. De sem én, sem a családom nem gyakoroljuk a vallást, zsinagógába sem járunk el, "karácsonyozni" is szoktunk úgy, mint a nem vallásos keresztények (pl a barátnőm családja).

Nos az édesapával eleinte jól kijöttem, viszont mióta megtudta hogy zsidó vagyok azóta folyamatosan tiltani próbálja a lányát tőlem és megjegyzéseket tesz rám és a családomra. Ez pedig nagyon bánt engem, főleg úgy hogy semmi sem igaz rám azokból amiket mond rólam (ezeket most nem részletezném, főleg sztereotípiákra épülnek a szidalmai).

A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnék végre kibékülni vele, mert nekem semmi bajom sincs vele, csak hát rosszul esik hallani azt, ahogyan a barátnőm előtt szid engem. Egyáltalán van esély arra hogy megkedveljen?

2023. ápr. 5. 20:53
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
86%
#2 Sehonnan. Én a mai napig nem értem az antiszemitizmust, de biztos csak nem figyeltem eléggé történelemórán, vagy direkt nem magyarázták el az akkori indokokat.
2023. ápr. 5. 23:08
 22/57 anonim ***** válasza:
79%

20.

Fél cigány vagyok, párom zsidó és nagyon jó a párkapcsolatunk. Nem mindenki rajong egymásért a családban de meg tudjuk oldani a problémákat. "Ennyit csak megtehetünk a saját gyermekeinkért, magunkért, és ez így mindenkinek kedvező, beleértve a zsidóságot is, és bármelyik más csoportot is. Nem nehéz, az eredmény pedig pótolhatatlan.":)

Itt csak az apával van a baj és nem azzal hogy ki zsidó és ki nem. Nagyon káros ez a felfogás.

Hozzáállás kérdése. Előítéletesnek könnyebb lenni mint kicsit gondolkodni és megismerni a másikat.

2023. ápr. 5. 23:13
 23/57 anonim ***** válasza:
83%
Én elfelehteném a helyedben a családi látogatást.
2023. ápr. 5. 23:26
 24/57 A kérdező kommentje:

Köszönöm kedves _Doomer_ a privát üzenetben küldött horogkereszteket, bár nyilvánosan is kiírhattad volna őket, de gondolom ehhez már nincs bátorságod.

Egyébként mindenkinek köszönöm a válaszát, megpróbálom figyelmen kívül hagyni a barátnőm apját, addig is remélem hogy lenyugszik és nyitott lesz az értelmes párbeszédre.

Még egyszer köszi a válaszokat, megy minden értelmes válaszra a felpontozás! :)

2023. ápr. 5. 23:50
 25/57 anonim ***** válasza:
82%
Minek akarod megkedveltetni magad egy ekkora kreténnel? A házuk környékére nem mennék többet. A barátnőd ha normális akkor kiáll melletted. Menjen ő hozzátok, vagy találkozzatok közterületen. De én nem lennék hajlandó apóssal találkozni amíg bocsánatot nem kér. Eszem megáll, hogy még te akarsz vele haverkodni. Azért ahhoz hogy antiszemita legyen valaki, nagyon gyökérnek kell lenni. Mert a rasszizmus egy dolog, a cigányokat tudjuk miért utálják sokan, feketét az egyszeri magyar max a tévében lát, az ázsiaiak meg hiába vannak sokan, eléggé zárt közösségekben élnek. Úgyhogy a rasszizmussal ha nem is értek egyet, értem az indokait. De a magyarországi zsidóság (már ami megmaradt belőlük) teljesen asszimilálódott, sem külső jegyekben sem kulturálisan nincsenek nagy különbségek. Pláne ha nem is vallásos egy adott család, akkor meg gyakorlatilag semmiben nem mások. Van is felmérés arról, hogy melyik etnikai csoporttal mennyire elfogadó egy adott ország. Mimagyarok szinte mindenkit utálunk nyilván, de a zsidóságot meglepő módon nem. Antiszemitizmusban valahol a sor végén voltunk. Úgyhogy ez tényleg csak a legsötétebbek heppje. Ne neked kelljen már minden retardálthoz alkalmazkodni.
2023. ápr. 5. 23:55
 26/57 anonim ***** válasza:
66%
#25 Így. Nekem a történelem volt az egyik kedvenc tárgyam, és most 30 évesen sem értem, miért volt antiszemita az, aki az volt. Főleg, mert a zsidó sem csak "zsidó", már évezredekkel ezelőtt törzsek voltak, manapság is vannak különböző kultúrák, gasztronómiák stb. Én komolyan nem értem, hogy lesz valaki antiszemita. Biztos hallotta valahol, és annyira üres a feje, hogy jobb híján ezzel töltötte fel.
2023. ápr. 6. 00:20
 27/57 anonim ***** válasza:
0%
Undorítóak vagytok.
2023. ápr. 6. 01:40
 28/57 anonim ***** válasza:
86%

Csak azt tudom mondani, hogy ne menj többet hozzájuk. Az ilyen ember soha nem fog megváltozni. Miért akarod elfogadtatni magad egy ilyen sötét, rosszindulatú bunkóval?

N

2023. ápr. 6. 06:02
 29/57 NTBS ***** válasza:
96%
Semmit, mert nem az apósod. A másik dolog a világnézet ét nem fogja miattad megváltoztatni.
2023. ápr. 6. 06:10
 30/57 anonim ***** válasza:
81%

17!

De hát nem gyakorolja a vallást! Meg mi az, hogy magafajta? A szerelem az, ami számít! Ha szereti egymást két ember, hadd legyenek már együtt! Senkinek nincs köze hozzá! Jelen esetben is a vallás okozza a gondot. Ha az nem lenne, nem lenne ennyi hülyeség sem a világban!

2023. ápr. 6. 06:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!