Hogyan köszöntél mikor legelőször találkoztál a párod szüleivel?
Tegezted őket vagy magáztad? Ha magáztad őket akkor mondták hogy tegezd őket?
Hány évvel idősebbek nálad?
A férjem Csókolom Édesapám-al köszönt. Ezután hülyén nézett volna ki, ha én meg sziával.
Jó napot kívántam. 30 éves voltam, apósom akkor 68.
A Jó napot (kívánok!!!!!) se illik!
CSÓKOLOM-ozni kell, mégha ez nem is tetszik a mai fiatal korosztálynak. És utána tetszikelni (tessék szíves lenni ideadni a sót!)
Pedig nem tudom, miért nem tetszik sokaknak, mert nem megalázó. Így illik.
Én 29 évesen és nőként (!!) köszöntem így először az akkor 53 és 54 éves anyós- és apósjelöltemnek. Nem éreztem szégyennek, és ők is jólneveltnek tartottak. Nemsokra rá felajánlották a tegeződést.
A párom férfiként anyukámnak kézcsókot köszönt, és szintén tetszikelve beszélt. Apukámnál is kerülte a jó napot-ot, mert az nagyon neveletlen. Tiszteletem!-mel köszönt, és apukám ezután nagyon hamar felajánlotta neki, hogy tegezheti.
Mindketten tudjuk az illemet, pedig nem vagyunk őskövületek. Nem értem, hogy mások miért nem tudják.
5-ös, én értem, miről beszélsz, de az itt levők 99 százaléka nem.
Amúgy én mondtam anno a lányomnak, hogy nyugodtan lehet "Jó napot kívánok"-ozni anyós- és apósjelöltnél, de nem lesz tőle szimpatikus.
Nekem amúgy a jó napot kívánok (bizonyos viszonylatban) nem köszönés, hanem nyegleség, amikor pl. lányom gimis osztálytársnői átjöttek és így köszöntek, nagyon nem volt szimpi. Szívesebben fogadtam volna a csókolomot, és úgyis azonnal felajánlottam volna, hogy tegezzenek.
"A Jó napot (kívánok!!!!!) se illik!
CSÓKOLOM-ozni kell, mégha ez nem is tetszik a mai fiatal korosztálynak." Hát nem tudom. A munkatársaimból tízből tíz halálra sértődne aki anyósom korú ha csókolomoznák, mert nem vénember. Apósom meg közölné rá hogy "seggemet". Meg hogy felnőtt ember ne köszönjön úgy mint egy kisgyerek.
8-as:
Igen, az a baj, hogy azok is nagyrészt neveletlenek, akik az én korosztályomat nevelték. Így a korosztályom nagyrésze is neveletlen, hát még a tőlem fiatalabbak. Neveletlen szülők neveletlen gyerekei. Tisztelet a kivételnek, de akiket írtál, nem kivételek, hanem tipikus példák. 5-ös voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!