Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Volt olyan, hogy nem sikerült...

Volt olyan, hogy nem sikerült egy kapcsolatod mert anyós/após csak akkor adta volna az áldását a kapcsolatra ha csatlakozol a vallási közösségükhöz vagy egy szektához?

Figyelt kérdés
Mit kívántak tőled, miben kellett volna változtatnod az életeden?

2023. márc. 12. 12:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
98%
Alapból kerülöm ha valahol ennyire betegesen tultolják a vallásosságot.
2023. márc. 12. 12:54
 2/14 anonim ***** válasza:
98%

Manapság - vagy 50 éve - nem szokás a szülők "áldását" kérni.

Kétségtelen, hogy kellemesebb, ha az egész családdal jó a viszony, de ha mégsem sikerül, akkor sem esik be az eső!

Ha valakinek az "áldás hiánya" miatt megy tönkre a kapcsolata, azért a kapcsolatért nem kár, mert az első komolyabb nehézségnél úgyis tönkrement volna.

2023. márc. 12. 13:05
 3/14 anonim ***** válasza:
92%
Ez magában nem számít semmit, a baj itt az, hogy ezek szerint a férfinak is olyan fontos ez a szekta, hogy nem állítja le az anyját.
2023. márc. 12. 13:10
 4/14 anonim ***** válasza:
98%

Kit erdekel anyos? Tan vele jarsz?

Az a problema, ha a parod is veluk van egy velemenyen.

Na akkor kell menekulni.

En nem fogok senki kedveert semmilyen vallast felvenni, ha nem akarom.

2023. márc. 12. 13:11
 5/14 anonim ***** válasza:
97%
Ha a csávó\csaj ezt tűri, és nem áll ki melletted, érte se kár: egy az agybajos familiából.
2023. márc. 12. 13:50
 6/14 anonim ***** válasza:
92%
Nem.
2023. márc. 12. 14:03
 7/14 anonim ***** válasza:
94%

Nem értem, miért kellene bárkinek is "áldását adni" egy kapcsolatra, nem a középkorban élünk!

Vallási fanatikusokkal meg nem állok szóba, az ilyen családból származó embereket is iegn óvatosan kezelem, amíg nem bizonyítják, hogy ök normálisak.

2023. márc. 12. 14:19
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nemigen van ilyen szerintem, csak a legisleg elmeroggyantabb fanatikusak hihetik azt, hogy ha nem önként csatlakozol egy vallási közösséghez az ér is valamit.
2023. márc. 12. 14:51
 9/14 anonim ***** válasza:
95%
Tini koromban volt, kb 17 lehettem. Anyuka szemében én voltam a sátán maga, már pusztán azért is, mert nem voltam megkeresztelve. Ő annyira vallásos volt, hogy mind a 7 gyerekét szentekről nevezte el. Étkezések előtt énekelni kellett, minden vasárnap templom. Amellett a srác a nászészakára akarta tartogatni magát. Nem tartott sokáig a kapcsolat, nem bírtam.
2023. márc. 12. 16:18
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

A feleségem szülei katolikusok. Állandóan ment át alattomos térítés, mert én nem vagyok megkeresztelve. Született két gyerekünk és nem kereszteltük meg egyiket sem. Sok éve a nővérem meg egy arab fiúhoz ment férjhez értő ők az mondták hogy el fog kárhozni a családom. Tavaly amikor az anyós kórházba került akkor meg elcsodálkozott hogy a sógorom ott orvos.

A feleségemmel ez sokkal jobban összehozott, mert az egész gyerekkora a vasárnapi misékről szólt amit utált.

Ha választanom kéne a vallás vagy a család akkor a családot választom.

2023. márc. 12. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!