Csak nekem durva, ahogy az anyósom beszél apósommal?
Előre leszeretném szögezni, hogy nem vagyok mániákus anyósgyűlölő vagy ilyesmi.
A mennyasszonyommal 3 éve vagyunk együtt. Szüleivel elég hamar megtaláltam a közös hangot az apósomat nagyon kedvelem, de az nekem nagyon furcsa, ahogy az anyósom beszél apóssal meg nèha párommal. Nem arról van szó, hogy kiabál, hanem egyszerűen megjegyzéseket tesz ilyen cinikus hangnemben. Néhány példa:
Apósom főz ès valamit nem úgy csinált, hogy az anyós szokta: ,,Gratulálok ez sem sikerült..”
Vagy mondjuk apósom nem hoz valamit a boltból, mert nem volt felírva, de tudhatta volna magától:
,,Jó akkor mehetsz vissza, mert úgy látszik ebben a házban csak nekem jutott èsz”
Vagy volt olyan, hogy szélvihar volt ès letört egy ág a fáról náluk ès betörte az egyik ablakot. Hirtelen nem tudtunk mit kitalálni, mint, hogy odacsavarozunk egy osb lapot, amíg nem jönnek az üvegesek. Anyós meglátta.
,,Oké akkor ezt lehet sürgősen vissza szedni, mert holnap jönnek a hugomék, nem fog ezt itt csúfoskodni” Na itt közbe szóltam, hogy pedig egyenlőre nincs más megoldás.
Ès az a durva, hogy ezt, előttünk is csinàlja. Mi lehet, akkor amikor nem vagyunk ott? Ès kérdeztem már a páromat, hogy após ilyenkor miért nem teszi helyre, csak az volt a válasz, hogy apu rendes férfi, ès anyu nem úgy gondolja. Hát nem tudom.. nekem valahogy ez nem normális, különbséget tudok tenni a poén ès a csesztetés között.
Mondtam a páromnak, hogy ha jövőben őt is meri piszkálni, megjegyzéseket tenni a ruháira vagy bármi vagy nekem beszól engem nem érdekel a ,,családi béke” megfogom neki mondani, hogy állítson magán.
1: ez hülyeség :)
Egy véleményen vagyok a kérdezővel
(nőként)
Nőként a kérdezővel egy véleményen vagyok én is. De amúgy sajnos van, ahol ez teljesen normálisnak számít egy családban. Csak hogy egy példát hozzak, nálunk a szülői házban is, és anyám rokonságában is így volt.
Nekem egyszerűen fura volt a férjem családjába bekerülni, hogy itt tök normálisak.
Nekem meg tele a tököm azzal, hogy lassan azt várják egyesek, hogy hazudjunk, hogy senki kicsi lelke ne sérüljön.
Szart főz az após? Szerinted akkor dicsérni kellene?
Be se tud vasárolni??? Hű, inkább taps jár neki, tényleg
A stíluson lehet finomítani, de szinte joga véleményt mondani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!