Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek? Tanácstalan vagyok

Mit tegyek? Tanácstalan vagyok

Figyelt kérdés

A férjem meglehetősen akaratgyenge, vagy inkább talán az van a háttérben, hogy nem akar a szüleivel rossz viszonyt ápolni.

Viszont én tehetetlen vagyok!

Anyósom inkább az ún. "főkolompos" a viselkedése kapcsán, ugyanis belemászik a magánéletünkbe.

Ez történt akkor is, amikor még nem ismertem a férjem, ugyanis amikor először vendégeskedtem a férjemnél, egy darab kanala sem volt. Csodálkoztam is, hogy lehetséges ez, kérdeztem tőle "Ti a volt feleségeddel nem használtatok kanalat????"

Ugyanis a férjemet özvegyként ismertem meg, a feleségét elveszítette annak hosszan tartó, súlyos betegségét követően.

Utólag kiderült, anyósom elvitte az összes kanalat a férjem lakásából, miután megözvegyült a férjem.

Házasságkötésünk után gyakran meglátogattak minket a férjem szülei. Ebben nincs semmi kivetnivaló, abban viszont igen, hogy például anyósom nyitogatta a hűtőszekrényünket, bemászkáltak apósommal a hálószobánkba. Ezek nagyon furcsák és visszatetszőek.

Mi amikor viszonoztuk a látogatásokat, én és a férjem sem soha nem nyitogattuk a hűtőszekrényüket anyósoméknak, nem mászkáltunk be a szobákba, csak ott tartózkodtunk, ahová beinvitáltak minket.

Abba is beleszól anyósom, hogy pl. mit hová tegyek - szerinte - a lakásunkban.

Ami igazán kiveri a biztosítékot nálam az az, hogy a férjem szülei úgy állítanak be hozzánk, hogy előtte nem szólnak nekünk erről. Nem kopogtatnak, a férjem által nekik adott kulccsal bejönnek a lakásunkba - egyszer halálra rémisztettek, mert nem kopogtak, nem csöngettek, bejöttek lakáskulccsal hozzánk, nem is vettem őket észre, hogy a hátam mögött vannak a nappaliban...

Szóltam nekik, hogy ez a viselkedés erősen kifogásolható, mire ezt követően kopogtatnak, de meg sem várják, hogy mondja valamelyikünk, hogy "szabad", már jönnek is befelé a lakásba.

Amikor a szüleimnél tartózkodtam vidéken, férjem otthon maradt és a férjem elmondása szerint rátörték az ajtót, ő éppen a bipoláris depressziója miatt depressziós állapotban feküdt az ágyában, onnan kiráncigálták és kiabáltak vele.

A férjemmel egy időben magánéleti gondjaink akadtak és átmenetileg elköltöztem tőle. Ezt megtudták anyósomék, anyósom másnap eljött a lakásba és a cuccaimat belehajigálta szemeteszsákba - mikor visszaköltöztem a férjemhez, mert megbeszéltük, megoldottuk a gondjainkat, dohos állapotban találtam a szemeteszsákban a ruháimat, cipőimet, könyveimet. Anyósom a virágaimat, körömlakkjaimat ellopta és még ki tudja mi mindent..., sok mindent nem ott találtam, ahol hagytam.

Ezeken a dolgok teljesen kiverték a biztosítékot nálam és az eset óta szóba nem állok velük.

A férjem mondogatta többször, hogy lecseréli a zárakat, de még nem tette meg.

Mondtam neki, zárja ki a szüleit az életünkből, máskülönben a házasságunknak nem lesz folytatása.

Viszont szeretem a férjem, a házasságomat nem akarom feladni.

2023. márc. 9. 14:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%
Törd bele "véletlen" a zárba a kulcsot, akkor kénytelen lesz cserélni nem csak mondani.
2023. márc. 9. 14:24
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Te is le tudod cseréltetni a zárat, erre bárki képes, nem csak a férjed. Csak a telefont kell felvenni
2023. márc. 9. 15:05
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Most mit vársz?

A férjed ilyen, látod, hogy nem akar változtatni, bármit teszel.

Megszoksz vagy megszöksz.

2023. márc. 9. 15:07
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

"Utólag kiderült, anyósom elvitte az összes kanalat a férjem lakásából, miután megözvegyült a férjem."

Engem ez érdekel az egész történetből a legjobban. Miért vitte el az anyós a kanalakat????

2023. márc. 9. 15:43
 5/14 anonim ***** válasza:
76%
Ez a férjed lakása. Lehet, hogy a szülei vették neki.
2023. márc. 9. 16:00
 6/14 NTBS ***** válasza:
73%
Elfogadod vagy elválsz.
2023. márc. 9. 16:10
 7/14 anonim ***** válasza:
87%

Keress fel egy pszichológust, aki ilyen esetekre "szakosodott". A gond alapvetően veled van. Vannak emberek (különösen nők), akikben (egészségtelen mértékben) túlteng a gondozási ösztön. Így aztán a "zsák a foltját megtalálja" törvényszerűség alapján összejönnek olyan partnerrel, aki (ilyen vagy olyan okok miatt) kedvezően fogadja a gondoskodó személyt. A dolog csapdája az, hogy az egymásra utaltság ill. a racionálisnak tűnő vonzalom, egymás igényeinek a bizonyos fokú kielégítése valójában nem szerelem és nem szeretet, bár a résztvevők annak élik meg ill. annak akarják megélni.

Ha továbbmégy a leírt úton, akkor az gyakorlatilag vakvágányra viszi egész életedet, sőt a netán megszülető gyerekeidét is. A férjed pszichés állapota feltehetően örökölt hajlam, ami tovább öröklődhet stb. ennek minden belátható következményeivel együtt.

2023. márc. 9. 16:41
 8/14 anonim ***** válasza:
30%

Hát nem véletlenül mentális beteg a férjed, az anyja nem normális.

Ez viszont nem róluk szól:

"Amikor a szüleimnél tartózkodtam vidéken, férjem otthon maradt és a férjem elmondása szerint rátörték az ajtót, ő éppen a bipoláris depressziója miatt depressziós állapotban feküdt az ágyában, onnan kiráncigálták és kiabáltak vele."

Itt mi volt??

Akkor a te szüleiddel is gáz van, ha így viselkedtek a férjeddel.

2023. márc. 9. 17:30
 9/14 anonim ***** válasza:
74%

8!

Gyakorold az értő olvasast, kérlek

2023. márc. 9. 17:55
 10/14 anonim ***** válasza:
90%

Én nem értem!

Ha a anyóséknak van kulcsuk, akkor miért kellett a fiukra rátörni az ajtót?

Mellesleg minden szülő rátörné a gyerekére az ajtót, ha az mániás depresszióban nem nyitná ki az ajtót, holott otthon van, egyedül.

Kanalak:

Nyilván Pistike mondta, hogy ő soha nem eszik kanállal, mert utálja a levest-főzelékeket és csak a helyet foglalja.

Ha nem így volt, akkor senki nem komplett ott anyóstól-pasidig bezárólag.

2023. márc. 9. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!