Hogy tegyem túl magam azon, ami nem az én dolgom?
A férjem és az apja kapcsolatáról van szó. Apósom mindig is elhanyagolta a férjemet, a családi történetek szerint, amiket hallottam, egész kisgyerek kora óta nem alig foglalkozott vele. Pár hónapja a férjem testvére, akit amúgy én szintén alig ismerek, mert alig találkoztunk, külföldre költözött, így apósom teljesen egyedül maradt. Csak egy öreg kutyája van a lakásban, panel 4. Emelet.
Azóta, hogy egyedül maradt, hétvégén mindkét nap, és hétközben is legalább 2x beszélnek telefonon, 1-2 órát is akár. Amellett hogy rendszeresen találkozunk is. És mindig végigmennek olyan témákon, hogy mi történt a munkahelyén, melyik nap hány kilométert futott, mennyit késett a vonat, vagy épp mekkora dugó volt, hogy van az anyukája, tehát a férjem nagymamája, meg a kutya. És ha ezeken hamar túl vannak, akkor jön hogy hol vagyunk, mit csinálunk, eddig mit csináltunk, mit ettünk, merre járunk, mit látunk épp akkor magunk körül, milyen az időjárás. Ő is elmondja ugyanezeket, plusz a kutyáról hogy most épp eszik, most iszik, most ugatja a szelet, most lefeküdt, most lent vannak sétálni, éppen kakil... Brrrr. Meg egy csomószor megkérdezi hogy mi újság, mondja a férjem hogy semmi. Erre elkezd erősködni, hogy de mondjon már valamit. Jó, férjem mondja hogy pl most csinálunk vacsorát, aztán erről kérdezi ki aprólékosan, aztán megint a mi újság.
Engem iszonyatosan feszélyez ez az egész, még hallgatni is rossz. És nem fogok minden hétvégén órákat távol tölteni a férjemtől emiatt. Ahhoz túl drága a közös időnk. De őt is zavarja valahol, elege van a semmilyen témákból, szívesebben beszélgetne értelmesen, de az apjával nem lehet,ár többször próbálta. Másrészről viszont örül, hogy most legalább beszélnek. És tudom hogy az ő dolguk, ő kapcsolatuk, de úgy érzem zavar. Részben szerintem azért is, mert az ilyen aprólékos kérdezgetéssel úgy érzem belemászik a kettőnk életébe.
Unatkozik. Anyám és anyósom is teljesen ugyanez, anyámat pl. másfél-kèt óra beszélgetés alatt nem lehet megúszni telefonon, és ő ráadásul ilyen energiavámpír módban tolja (szar minden, szar az élete, szar a munka, háború, válság, mindmeghalunk).
Anyós egy fokkal kevésbé mérgező, de ő is ugyanez, mitfőzött, mitfőztem, micsinálaszomszéd, mivanafaluban, ha már nincs mit mondania, akkor ugyanaz a sztori többször is előjön. És mivel a fia hamarabb felkapja a vizet és lerázza, ezért vele is én beszélgetek, mert én egész sokáig hagyom, hogy mondja a magáét, az ő olvasatában "jókat beszélgetünk".
Unatkoznak, magányosak, így töltik ki az időt. Nálatok meg gondolom pótlék is a férjed kicsit.
Próbálja meg a férjed redukálni a dolgot, én igyekszem max ilyen heti egyszer telefonálni anyámmal, pont azért, mert tudom, hogy mennyire sok.
Lehet ezt finoman, mondjuk hètvégén egyik nap nem veszi fel nem hívja vissza, csak olyankor, mikor nem tőletek veszi el az időt. Jaj, bocsi, nem voltunk itthon. Apuka is megszokja majd, hogy nem mindig jó a fiának se.
A férjednek kell eldöntenie, hogy te vagy a fontosabb, vagy az apja, ha te , akkor csökkentse 10 percre ezeket a beszélgetéseket.
Mondja azt, hogy le kell tennem, keresnek, vagy mennem kell és ennyi!
Exem 2.0, és ez egy idő után odáig fajult, hogy mindenről beszámolt anyucinak - arról is, amihez épp semmi köze, szóval végül szakítottam.
Eleve a hétvégenkénti 2-3 órás beszélgetések - úgy, hogy rendszeresen jártunk hozzájuk - majd ez. EZ már sok volt.
Nem tudom, engem nem zavar, ha 1-2 orat beszelne hetente parszor a parom a szuleivel, egeszen eddig, amig nem lesz 20 ezres telefonszamla. Ha a baratomat zavarja, akkor majd lerazza a szuleit.
"És nem fogok minden hétvégén órákat távol tölteni a férjemtől emiatt. Ahhoz túl drága a közös időnk." Ezt meg nem is ertem, pedig mi meg nem lakunk annyira regota egyutt, tehat meg nagyon ossze vagyunk nove, de nem halnek bele, ha hetvegente par orat nem velem foglalkozik :D Igy is van, hogy kulon nezunk sorozatot, odaul a gepre, hazaugrik a szuleihez, stb. A telefonalas meg pont olyan, hogy attol meg ossze tudtok bujni a kanapen, o beszelget, te meg olvasol/facebookozol, amit akarsz.
Változtat a férjed, vagy elválsz.
Egy házasságban a házastárs fontosabb, mint a szülő - normális esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!